reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kot całkiem sprytny ;)
Mojej cioci kot spadł z 4 piętra na trawę i nic mu się nie stało po za szokiem jaki przeżył bo nigdy nie był na trawie i bał się ruszyć ;)
A mnie zdenerwował przed chwilą na maxa mój siostrzeniec i nasz mały pies... Młody poszedł nad staw a pies za nim i kundel wlazł w ten muł śmierdzący bo staw wysycha. Przyleciał zadowolony i upierniczony po samą głowę a smród bleeeee. Młody nie chciał psa umyć więc dostał opiernicz. Boziu co za smród! Mama przebiegła ni pomóc umyć brudasa. Pies w szoku leżał zawinięty w ręczniku przez 15 minut bo nie dostał pozwolenia żeby się ruszyć hahahaha. Zawału przez nich dostanę do końca wakacji! Niech już zacznie się szkoła błagam ;)

reklama
=Madziulka Rz;10900439A teraz zastanawiam się , jeśli wezmę zastrzyk 8.08 i odstawie tabletki anty 15.08 , dostanę @jakieś 3 dni później to co będzie dalej? mam zgłosić się na wizytę 2.3 dc.
tak Madziulka! 8.08 na zastrzyk jedziemy, do 15.08 antyki bierzemy, podejrzewam, że @ dostaniemy w 3-4 dniu po odstawieniu antyków, no i w moim przypadku Dr zapisał mi notkę, że 2-3 dc - zgłaszam się na wizytę usg! oddaje krew na estradiol i FSH, no i rozpisuje mi leki ;-)... także TY pewnie tak samo będziesz działać :-)

Infinity jak radzisz sobie z mieszaniem tych kremów? kupujesz gotowe zestawy? zainteresowała mnie ta stronka

Dużo różnych rzeczy już z tej strony zamawiałam ;-) a z kremów miałam dwa 'rozjaśniający AZELO / BHA' i 'łagodzący z lukrecją' - z obu byłam bardzo zadowolona. Kremy do twarzy faktycznie są w 'częściach' i trzeba wymieszać ale do każdego z nich na stronie sklepu jest tak banalna i zarazem bardzo dokładna instrukcja że jeżeli jej się trzymamy nie ma opcji żeby nie wyszło :tak: Zrobienie kremu trwa kilka minut.
A do ciała kupuję masła - są w stałej konsystencji ale pod wpływem temperatury ciała się rozpuszczają - na razie nie znalazłam lepszego zmiennika :-)

Kotuska przede wszystkim gratuluję pięknej bety :-) i byś się wstydziła jako stara wyjadaczka takie głupoty robić jak beta w innym labo :-p;-)
A z tymi kłaczkami to niekoniecznie - u mnie też mama i babcia całą ciążę się męczyły a nie tylko na początku i byłam pewna że ja też tak będę miała a skończyło się na mdłościach - kibelka nie obejmowałam dotychczas (odpukać) ani razu :tak:

Infinity, masz racje.. stara a głupia.... dobrze że mi przypomniałyście, że przecież mogli zrobić inne badania. A ja taka jak nowicjuszka Beta to beta !

Magda, ale się uśmiałam... chciałabym zobaczyć Twoją minę jak zobaczyłaś tego szczęśliwego pieska ;-)

Genna faktycznie dr W jest specjalistą położnictwa i ginekologii... eh to wszystko jest dla mnie czarną magią, nic nie wiem, ale mam nadzieję, że w Gamecie mnie pokierują

Infinity no właśnie ten krem rozjaśniający mnie zainteresował i masło kakaowe. To faktycznie przychodzi w kostce? i wystarczy w dłoniach rozgrzać i się smarować? :szok: zupełnie się na tym nie znam, ale pociągają mnie takie naturalne kosmetyki

Kotuska cieszę się, że mnie posłuchałaś i beta Cię uspokoiła, całkiem ładniutka :-)

Genna obcy Cię wykończy bidulko ale dasz radę, dla obcego wszystko :tak:

Smerfeta moja waga też pokazuje mniej, co prawda tylko 1 kg ale zawsze coś ;-) Też nie mam apetytu. Kiedyś dzień bez ptasiego mleczka był dniem straconym a teraz już ponad tydzień nie zjadłam nic słodkiego i w ogóle nie mam ochoty. To chyba po tej lutce podjęzykowej, biorę po 3 tabletki 3 razy dziennie a ona tak długo się rozpuszcza i taki wstrętny posmak pozostaje, że już wolę olej lniany niż ją ;-):-D

Moja beta z dzisiaj czyli 14 dpt 1151 :-) progesteron po małym zmniejszeniu lutki spadł z 92,92 na 84,34 więc do wizyty (mam nadzieję 12.08.2014.) nie będę już zmieniać dawek.

Ostatnia edycja:
Smerfeta masło przychodzi w ciemnym plastikowym słoiczku. Ja trzymam w lodówce i wybieram trochę codziennie łyżeczką żeby paluchami nie grzebać ;). Rozgrzewam w dłoniach, rozpuszcza się i nakładam gdzie trzeba :)
Ogromną zaletą, szczególnie w ciąży jest calkowity brak chemii i ew. uczuleń. No i nic nie daje tak długiego efektu - u mnie pomimo kąpieli przez 2 dni po nałożeniu czuje że skóra jest miękka i nawilżona. Jedynym minusem może być forma produktu bo trzeba z minutę poświęcić na rozgrzanie i to że na dzień jest za tłusta konsystencja.

Kasik gratuluje przyrostu bety !!:tak:

No moja beta z dzisiaj to 702,9 :szok::szok:

11 dpt = 55,3 progesteron 37,2
14 dpt = 300,2 progesteron 68,5
16 dpt = 702,9 progesteron 80,8

reklama
Do góry