reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Dokładnie, tak jak Lilith napisała, wybierając pieluszki tetrowe - kierujcie się gramatura. Ostatnio (prawie 2 lata temu) zamawiałam siostrze te same pieluszki, które miałam przy Jadze (bo i ona kupiła "szmatki", a pamiętała, że moja J miała takie solidne).
Poszukam później linka, to Wam wkleje [emoji5]

reklama
Doczytałam w intetnecie że ten adapter bez isofix da się montować tylko na przednich siedzeniach i tylnych tylko w samochodach z oddzielnymi siedzeniami, jeśli jest kanapa to będzie problem z montażem. Ten z isofix ma obie opcje montażu :-) co prawda nie pamiętam kiedy siedziałam z tyłu, ale ja się chyba skusze na ten z isofix, bo z przodu też mam to mocowanie :-) a różnica ceny ok 20zł

Co do pieluszek tetrowych, ja uzywalsm chetniej tych cienszych, wydawaly mi sie takie delikatniejsze do buzi malego dziecka (mialam oba rodzaje). Do opatulania tez te ciensze.

Ja tez w sumie wolalam te ciensze, bo mogłam je tak fajnie zawinąć wokół buzi, a te grubsze juz nie. Najlepiej kupowac na allegro, te grubsze sa drozsze i jest wyzsza gramatura, ale nie pamietam dokładnie jaka.

Morela sliczne ciuszki

Ja ostatnio ogladalam w H&M bo juz maja letnia kolekcje dla dzieci, ale na razie na nic sie nie skusiłam, dalej mam jakis taki opór...obawiam sie, ze wczesniej niz kwiecien napewno nic nie kupie

Ja używalam i cienkich i grubszych pieluch tetrowych, do tego miałam jeszcze flanelowe [emoji5].
Pieluszki dla J i dla mojej siostry kupowałam na allegro (r_p77). Nie mniej nie mogę znaleźć na aktualnych aukcjach dokładnie tych co brałam.
Znalazłam na poczcie info do tych grubszych, że były to pieluszki podwójnie tkane, wym.60x80 cm, i 2 lata temu kosztowały 2,40 zł /szt.

Truskawka przyjdzie czas na Ciebie, może po polowkowym? A może na wiosnę :)

Ja wolę te grube. Ale nie najgrubsze a pośrednie. Do buzi to muslinowe wystarczają, są delikatne albo te grube bambuski podszywane lub nie. No i flanelka.

Co do adaptera moim zdaniem nie warto przepłacać za drogi. Ale jak siemwo,i konkretny to czdmu nie, wiaxomo :)

Nika999 ja mam w aucie isofix tylko z tylu a chciałabym jeździć z przodu wiec na pewno kupie bez adaptera :D

reklama
Mi zakupy ubranek zupełnie odpadają bo raz że moja mama już kupiła większość a dwa koleżanka pisała czy nie chce 3 toreb friko :p

Do góry