reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

dziewczyny usmialam sie z tych szmatek do rzygania, u nas zwykla tetra w ilosciach hurtowych, bo młody rzygał non stop do roku czasu i nic nie dało sie z tym zrobic- zadne zageszczacze, nie pomagały ;p najgorzej jak zaczał jesc warzywka, raz pojechalismy do znajomych, moj małzonek mial zołta koszulke polo i nie zauwazyl, ze młody go obrzygał marchewka i to dosc konkretnie....na szczescie kolega mial ten sam rozmiar, wiec mu pozyczyl inna bluzke. W dodatku polozylismy młodego na kanapie bezowej u znajomych i ta kanape tez zarzygał marchewka, mimo podlozonego kocyka....teraz dziecko chyba bede w recznik owijac :D:D

reklama
Liluli - miałaś rację [emoji6]

Truskawka - a myślałam, że to ja miałam największego rzygacza z sortu [emoji23].
Na szczęście Jadze zupełnie przeszło jak zaczęła siedzieć. Ale pierwsze 4-5 miesięcy to była masakra.. Gdzie nie poszliśmy - tam musieliśmy myć/ścierac podłogę [emoji23].

Co do koszulki polo - to u nas była ostrzejsza akcja [emoji23]. Jaga miała z 17 m-cy i zaczęły jej wychodzić "czwórki", co się wiązało z częstymi biegunkami.
Historie skróce następująco: wesele/zabawa/tańce +Jaga u Tatusia na "barana" = szybki powrót do domu (na szczęście wesele było w okolicach B-ca)

Aga hahaha :D:D poplułam monitor :D faktycznie ostra akcja :D a co do rzygania to my na feriach teraz: dziecko chore na kolanach u mnie, proboje w niego wcisnac puplecik miesny- zjadł go, proboje w niego wcisnac zupke- wyrzygał razem z pupletem...na mnie, na siebie, na dywan!! w restauracji...to była kolacja wiec full ludzi, nie wiedzialam gdzie sie chowac ze wstydu.....;p

Megan nie wiem w sumie czy to bezpieczny sposob, zeby byc tylko zabezpieczonym gorna czescia pasa, czy przy ewentualnym wypadku to faktycznie Cie ochroni.

Przyszły mi ubrania dla mnie <3 dwa t shirty będą musiały poczekać jeszcze kilka tygodni bo mają trochę za dużo materiału na brzuch na obecny mój stan, jedna bluzka jest super bawełniana, cała dopasowana i ładnie podkreśla brzuch i jedna bluzka bardziej elegancka śliczna jest zakochałam się w niej jak ładnie się układa :D także jeszcze czekam na jednego kuriera z sukienką, co do której nie byłam przekonana ale kosztowała 25 zł z przesyłką także dałam jej szansę :) i chyba już więcej nic nie potrzebuje xD

Truskawka - okej... Jesteśmy kwita [emoji23] (moja historia z Twoją dość świeżą - aczkolwiek, współczuję Wam jej bardzo, bo.. Mateuszek zapewne bardzo cierpiał i celowo tego nie zrobił :-(
* nie żeby moja J celowo zagrała ;-), u niej pampers nie dawał rady z przejęciem "lawy" , a że jeszcze podskakiwala u M na barkach, to.. No ciekawie było ;-). Dobrze, że miała taką cudna rozkloszowana sukieneczke, to troszkę zakryla Tatusia [emoji1]

Truskawka - w sumie nawet sie nad tym nie zastanawiałam :) tylko tez nie chciałam jezdzic calkiem bez pasów jak inna znajoma bo czuje sie wtedy jakos dziwnie wiec narazie uznałam ze tak bedzie dobrze :) ale pomysle nad tym bo w sumie do pracy codziennie jade 20 km :)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim no to zaszalałaś z zakupami :D ale jak okazja to nic tylko brać tak jak z ta sukienką[emoji14]mi ciocia w sobote dała kilka ciazowych bluzek jak juz cieplej sie zrobi[emoji14]mam tez kilka swoich luznych rzeczy i mam tez sporo krótkich odkrywajacych brzuch wiec moj K sie smieje ze jak bedzie upał to bede mogla ubrac taka krotka bluzke i przy okazji przewietrze Dominika haha nawet nie chce sobie tego wyobrazać jakbym wyglądała :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

AIM a gdzie ciuszki dorwałas? To były jakies z olx? ja tez zrobilam w weekend zakupy w bonarce- w hm kupiłam jedna bluzeczke ciazowa do pracy, a w happy mum spodnie ciazowe do pracy- tylko jedne sa na mnie duzo za duze, jak w nich chodzilam to sie rozciagneły okropnie :( a drugie dzinsy, jeszcze ich nie nosiłam.

Aga no jasne, ze nie zrobil specjalnie, niemniej mi było cholernie glupio, bo to nie mały dzidzius, a ludzie tam jedli.
W sumie przy ostrej biegunce zaden pampers nie podoła :D

reklama
Ja mam adapter. Bardzo lubię. Tani a służyć juz będzie 3 ciążę.

Aga sama zrobię hihi. Juz się przymierzam do tego, do rozka i flanelek ale chcę je obszyc dodatkowo.

AIM ale zakupki :)
13ac74a4af972737b2110bfbf69124fe3356047835-1372421898-51cd7f0a-360x251.jpg

Załączniki

• 13ac74a4af972737b2110bfbf69124fe3356047835-1372421898-51cd7f0a-360x251.jpg
    13ac74a4af972737b2110bfbf69124fe3356047835-1372421898-51cd7f0a-360x251.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 482
Do góry