reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Bosmanka ja w sumie narazie szukam szpitala, który sobie ze mną i moimi dolegliwościami poradzi, ale pierwsze słyszę , że zdjecia sa potrzebne <myśli> Z resztą z wizyt NFZ, które mam co 2 - 3 tygodnie i w sumie za każdym razem USG mam tylko ... jedno zdjęcie :tak: Więc i tak nie poszleje:confused: Ale jak już znajdę szpital, to podpytam, bo narazie słyszałam tylko o wszystkich wynikach, ale dzięki za info ;)

reklama
die fajne zakupki, ciekawe czy u mnie takie będą
persefona pokaźna kolekcja, supcio :D
Bosmanka fajny pomysł z tymi dzienniczkami
Pannacota idziesz z zakupami jak burza :D ja jeszcze sto lat za murzynami ! :-D

boze....weszłam na strone żeby zamówić materac do bollerwagena(już wybrany na szczęście) i chcialm od razu dobrać wkłady do pościeli... kupowanie wkładu na pościel dla dziecka to jakies nieporozumienie....z włokna tencel, a może z włokien hollow...gęstość wypełnienia 470? czy może 400?? a może 350?? czy lepiej 300?? z poszyciem z bawełny uszlachetnionej wyciagoiem z aloe vera?? a może 100% satyny micro tencel?? japie*rdole;/ nie wiem o czym oni do mnie pisza w ogole ;/ co to ma być???

przeraziłam sie...taka skomplkowana machineria wkładowoposcielowa..no ale droga redukcji i eliminacji zostałam pomiędzy kolderka z włokien tencel z pokryciem z satyna lub z wlokien tencel z pokryciem bawełnianym z alovera - róznia sie cena o ok 15 euro. niemniejdnak doszłam tez do wniosku ze na razie nie ebde kupować jednak tego wkładu bo potrzebny mi 135 na 100 - czyli już do dużego łóżeczka amy na początku mam baby bay i bollerwagen- wiec taka duza kolderka nieportrzebna- mam 2 80X80 plus kocyki, cieple schlafzacki - na pocztek straczy chyba

No u mnie tylko spiworek przynajmniej do roku, dlatego kaderka nie zawracam sobie nawet glowy. I gdybym nie miala poscieli po T to tez bym sobie ja odpuscila, jedynie przescieradlo i ochraniacz na materac.

Ostatnia edycja:
Die ja mam takie same pościele o których napisała pannacota tencel plus aloe vera i chyba obie mamy z glucka;)ale fakt do wyoboru było pełno;) Malwina Ty zawsze gdzieś coś wyszperasz fajnego :p

Co do tego co potrzeba do szpitala to każdy szpital jesli chodzi o dolumenty wola o coś innego. Najlepiej zobaczyć na ich stronie internetowej lub zadzwonić do szpitala i bedziesz w 100% pewna co zabrać a co nie...

Rajani ładna bluza :)

Co do pamiętnika dziecka to mi koleżanka powiedziała ze mam nie kupować ona taka książkę kupi;) ja mam pamiętnik ciazowy i wypelnialam dzień po dniu do jakiegoś czasu a potem zapominalam, lezalam w lozku i nie miałam ochoty pisać bo co? Ze ciagle w lozku leze;) więc jakoś zaprzestalam wypełniania:/

Pannacota super zakupy;) Ja uważam ze ta niebieska pościel tez pasuje dla dziewczynki;) dlaczego by miała nie pasować? Ja dla Tosi mam turkusowa z białym i zwierzatkami;)
No my te zakupy rozlozylismy sobie na części i tak oto wszystko praktycznie mamy a nie odczulismy tak tego;) jescze wózek, torba do wozka, foteliki i lozeczka :) juz sie nie mogę doczekać ostatnich zakupów :)
Co do różu ja mam troche ciuszkow w różowym kolorze ;) ale nie tylko:) mam tez fioletowe, żółte, zielone, białe,brązowe;) czyli kolorowo:)

Dzaga ja czasem sie śmieje z moja mama jak siedzimy u niej w sklepie i chodzą matki a córki od góry do dołu w roz.. Różowe buty, kolor wściekły roz jesli chodzi o ubranka... A tyle ładnych sukienek jest ost np widziałam biała w granatowe grochy, albo czerwone albo panterka :) a nie tylko roz;)

Pięknaszyszunia dzięki za info;) ja mam narazie gratisy sudocremu i jeszcze dwa jakiegoś innego na odparzenia więc narazie wykorzystam to bo po co kupować na zapas kremów;)

Co do torby do wozka to mi kuzynka wysłała linka do takiej co ona ma, razem z mata do przewijania i w podobnej cenie;) muszę tylko odnaleźć linka :)

Pulinel śliczna ta torba ktora pokazalas:)

Persefona wow ale zakupy;)już myślałam ze ten pierwszy kombinezon mamy taki sam ale ja mam jednak z bambi:p ale z daleka wyglada tak samo;):):)

Agnieszkala bardzo ładny fotelik:)

reklama
Do góry