reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Bosmanka ja w sumie narazie szukam szpitala, który sobie ze mną i moimi dolegliwościami poradzi, ale pierwsze słyszę , że zdjecia sa potrzebne <myśli> Z resztą z wizyt NFZ, które mam co 2 - 3 tygodnie i w sumie za każdym razem USG mam tylko ... jedno zdjęcie :tak: Więc i tak nie poszleje:confused: Ale jak już znajdę szpital, to podpytam, bo narazie słyszałam tylko o wszystkich wynikach, ale dzięki za info ;)

reklama
die fajne zakupki, ciekawe czy u mnie takie będą
persefona pokaźna kolekcja, supcio :D
Bosmanka fajny pomysł z tymi dzienniczkami
Pannacota idziesz z zakupami jak burza :D ja jeszcze sto lat za murzynami ! :-D

boze....weszłam na strone żeby zamówić materac do bollerwagena(już wybrany na szczęście) i chcialm od razu dobrać wkłady do pościeli... kupowanie wkładu na pościel dla dziecka to jakies nieporozumienie....z włokna tencel, a może z włokien hollow...gęstość wypełnienia 470? czy może 400?? a może 350?? czy lepiej 300?? z poszyciem z bawełny uszlachetnionej wyciagoiem z aloe vera?? a może 100% satyny micro tencel?? japie*rdole;/ nie wiem o czym oni do mnie pisza w ogole ;/ co to ma być???

przeraziłam sie...taka skomplkowana machineria wkładowoposcielowa..no ale droga redukcji i eliminacji zostałam pomiędzy kolderka z włokien tencel z pokryciem z satyna lub z wlokien tencel z pokryciem bawełnianym z alovera - róznia sie cena o ok 15 euro. niemniejdnak doszłam tez do wniosku ze na razie nie ebde kupować jednak tego wkładu bo potrzebny mi 135 na 100 - czyli już do dużego łóżeczka amy na początku mam baby bay i bollerwagen- wiec taka duza kolderka nieportrzebna- mam 2 80X80 plus kocyki, cieple schlafzacki - na pocztek straczy chyba

No u mnie tylko spiworek przynajmniej do roku, dlatego kaderka nie zawracam sobie nawet glowy. I gdybym nie miala poscieli po T to tez bym sobie ja odpuscila, jedynie przescieradlo i ochraniacz na materac.

Ostatnia edycja:
Die ja mam takie same pościele o których napisała pannacota tencel plus aloe vera i chyba obie mamy z glucka;)ale fakt do wyoboru było pełno;) Malwina Ty zawsze gdzieś coś wyszperasz fajnego :p

Co do tego co potrzeba do szpitala to każdy szpital jesli chodzi o dolumenty wola o coś innego. Najlepiej zobaczyć na ich stronie internetowej lub zadzwonić do szpitala i bedziesz w 100% pewna co zabrać a co nie...

Rajani ładna bluza :)

Co do pamiętnika dziecka to mi koleżanka powiedziała ze mam nie kupować ona taka książkę kupi;) ja mam pamiętnik ciazowy i wypelnialam dzień po dniu do jakiegoś czasu a potem zapominalam, lezalam w lozku i nie miałam ochoty pisać bo co? Ze ciagle w lozku leze;) więc jakoś zaprzestalam wypełniania:/

Pannacota super zakupy;) Ja uważam ze ta niebieska pościel tez pasuje dla dziewczynki;) dlaczego by miała nie pasować? Ja dla Tosi mam turkusowa z białym i zwierzatkami;)
No my te zakupy rozlozylismy sobie na części i tak oto wszystko praktycznie mamy a nie odczulismy tak tego;) jescze wózek, torba do wozka, foteliki i lozeczka :) juz sie nie mogę doczekać ostatnich zakupów :)
Co do różu ja mam troche ciuszkow w różowym kolorze ;) ale nie tylko:) mam tez fioletowe, żółte, zielone, białe,brązowe;) czyli kolorowo:)

Dzaga ja czasem sie śmieje z moja mama jak siedzimy u niej w sklepie i chodzą matki a córki od góry do dołu w roz.. Różowe buty, kolor wściekły roz jesli chodzi o ubranka... A tyle ładnych sukienek jest ost np widziałam biała w granatowe grochy, albo czerwone albo panterka :) a nie tylko roz;)

Pięknaszyszunia dzięki za info;) ja mam narazie gratisy sudocremu i jeszcze dwa jakiegoś innego na odparzenia więc narazie wykorzystam to bo po co kupować na zapas kremów;)

Co do torby do wozka to mi kuzynka wysłała linka do takiej co ona ma, razem z mata do przewijania i w podobnej cenie;) muszę tylko odnaleźć linka :)

Pulinel śliczna ta torba ktora pokazalas:)

Persefona wow ale zakupy;)już myślałam ze ten pierwszy kombinezon mamy taki sam ale ja mam jednak z bambi:p ale z daleka wyglada tak samo;):):)

Agnieszkala bardzo ładny fotelik:)

reklama
Do góry