reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Agnieszkaala to tylko rak, no i mam nadzieję, że jak już wrócę z tej onkologii to będę żyć długo i szczęśliwie :tak:

reklama
tulipania u mnie bylo tak
butelka- z olkiem avent, z zu od 10 miesiaca zycia tt
smoczki z olkiem nie pamietam, a zu wogole nie miala, wiec jak miala ok 1 roku to zabierala dzieciom co by sprawdzic co to jest i do czego sluzy;-)
kosmetyki zarowno przy zu i olku do mycia ten zolty z j&j i emolium, albo oilatum
pieluch z pampersa albo hugisy, a chusteczki na poczatku pampers a potem dada sensitive
laktatora w obu przypadkach nie uzywalam:-) z olkiem sciagalam pokarm recznie, doszlam do wprawy, a z zu nigdy nie mialam takiej potrzeby moj cycownik wkazdej sytuacji byl ze mna:szok:
podgrzewacz do butelek z zu kupilam na allegro z firmy siss za 30 zl i pasowal do wszystkich butelek i bylam zadowolona.

- butelkę i smoczek - na początek kupiłam 2x 150ml i 2x260ml + 4 smoczki 3+ i 6+ wszystko z TT, smoczki też z TT (2 sztuki) Dość ważna kwestia dla mnie, bo w ogóle nie chce karmić, tzn. nie że nie chcę karmić, tylko nie chcę przyzwyczajać Dziecka i siebie do karmienia, bo jak wyzej pisałam - po miesiącu po porodzie chcę isć na dalsze leczenie a to wiąże się z izolacją od Ktosia i wszelkich innych dzieci na ok. 4 tygodnie. Więc odrazu po porodzie będę chciała zatrzymać pokarm. Samo życie - nikt nie mówił, że będzie łatwo :-(
- kosmetyki dla Maleństwa ( jakie i jakiej firmy ) - płyn do kąpania 3w1 z Johnson, mleczko po kąpieli też z Johnsona i oliwkę (ale chyba nie będę jej używać, bo joba dostawałam jak ostatnio sobie brzuch smarowałam jakąś olwiką przeciw rozstępom - tłuste to cholerstwo jak nie wiem co:angry:) i krem na każdą pogodę do buźki z Nivea (altualnie promocja w Biedronce za 7,99zł - bardzo dobra cena) Do pupci sudocrem, w razie potrzeby niezawodna mąka ziemniaczana;-)
- laktator - w razie czego pożyczę od koleżanki, nie zamierzam go długo używać, więc nie przywuiązuje wagi jakiej firmy, ale dziewczyny wiedzą co pisza, więc pomogą :-)
- podgrzewacz do butelek - wylicytowałam za 70zł podgrzewacz do butelek, nianie elektroniczną i sterylizator (którego i tak nie będe używać) wszystko z TT, więc do moich butelek pasuje
A jezeli chodzi o pieluchy - to pampersy new born na początek 2 paczki i chusteczki nawilżane też z pampersa

Tulipania ja planuje karmić piersią, ale kupiłam 2 butelkiTT, jedną 150ml a drugą 260ml. Laktator mam z medeli mini electric. Do kąpielizamierzam używać płynu z hippa, a do pupy kremu bambino i na razie tyle. A smoczkówjeszcze niemam, a kupie pewnie albo z aventu albo TT albo z lovi. A podgrzewaczanie posiadam i nie planuje mieć. Z Alą miała babyone ale jakoś rzadko sięprzydawał.
Pięknaszyszunia ja też jestem na etapie szukaniabiustonosza,ale ja chciałam usztywniany. I chyba Twój taki jest? U mnie wmieście trudno taki dostać.
Tosienka to ja będę trzymać za Ciebie mocno kciuki, żebywszystko skończyło się dobrze!!!!

natalie fajna pościel :)
Paulinek my też musimy w czyms chodzić :) dla mnie najlepszym zakupem była sukienka w pepco najpierw za 15 zł a potem dokupiłam w innym kolorze za 10 zł :D
karoola fajne łóżeczko
deli super ciuszki :)
piekaszyszunia fajna promocja! też muszę pomyśleć o stanikach ale nie wiem jak rozmiar bo na razie mi cycki nic nie urosły a ponoć potrafią nawet po porodzie się powiększyć :szok:

tulipania ja jeszcze do konca nie wiem, zamierzam karmić piersią jeśli będzie się dało ale tak czy siak zabezpieczę się tak jak agnieszkala jedną butelką 150 i jedną 260 z tt lub aventu, podgrzewacz kupię tez jakiś zwykły za 30 zł na allegro bo nie widze potrzeby lepszego, pieluszki na początek pampers new born i dada jeśli będą te najmniejsze, chusteczki nawilżające kupiłam wczoraj 6-cio pak z pampersa 6x64 szt. za 24 zł w tesco, ale na pierwsze dni pewnie sama woda, krem dokupię do buźki z nivea, mam szampon, balsam i olivkę z nivea ale nie wiem czy będę używać od samego początku żeby nie uczulić

A to wczorajsze zakupy cd

P1210136.jpgPierwsze buciki syneczka (uwielbiam wyprzedaże)

P1210137.jpg Początek zakupów na roz 68

Załączniki

• P1210136.jpg
    P1210136.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 34
  • P1210137.jpg
    P1210137.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Do góry