reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

W PL 79,90 za dwa biustonosze, myślałam, że za jeden tyle. Tylko ja w HM też nigdy nie mogłam dobrać rozmiaru. Teraz to już w ogóle... Tylko w Esotiq jak dotąd udało mi się fajnie dobrać stanik. Nie no ja staniki też kupuję lepszej jakości, ale te z Lidla też dziewczyny chwalą :)

reklama
Może mam uprzedzenia, ale nienawidzę szczerze tych siatkowych majtek poporodowych. W aptece Pani poradziła mi zamiast nich TENA Pants Normal - TENA Kupiłam rozmiar M, jest dość spory. Fajnie przylegają do pupy, na której jest więcej "powierzchni chłonnej". Mają pas z delikatnych gumeczek.Są dość wysokie, nawet po CC będą fajnie trzymać opatrunek. Po użyciu można łatwo rozerwać na bokach i wyrzucić, czego nie można powiedzieć o tej siatce na d..sko, w której czułam się jak szynka świąteczna, a wklejenie w nią podpaski było też nie lada wyczynem. Koszt 1sz. to około 3zł.

Paulina a one przepuszczają powietrze? Te siatki to nieporozumienie, ja jeszcze nie wiem co wybiorę, chyba zwykłe bawełniane :) albo te tena jak położna się zgodzi :p bo rzeczywiście muszą być wygodne.

Ja jestem wariatka:-D i mam jedną parę na tyłku już 2h :-) Wygodne, nie pocę się w nich, nic mnie nie swędzi :zawstydzona/y: Ubrałam, bo mam uczulenie na środki opatrunkowe np. Always, Carefree.
Nie są to takie ceratowe okropne pieluchomajtki. Są z bardzo delikatnej włókniny. Dla mnie super.

Paulina widzialm je i tu i tez sie zastanawialam czy nie lepsze. Jedynie mnie sie kojarza z pampersami dla doroslych, ale skoro piszesz ze fajne, to tez kupie. I fajne porownanie z ta szynka, ale faktycznie tak to wyglada:tak:

deli ale buciki słodziaki ! kocham małe butki :))
agnieszkala fajna koszula!

dzięki za podpowiedź co do staników do karmienia w H&M, do tej pory kupowałam tam zwykłe staniki i jestem zadowolona więc pewnie zaryzykuję o ile w moim H&M je mają i o ile będę karmić piersią, wiec pewnie na początek kupie jakiś jeden lub dwa tanie a jak będzie pokarm to dokupię w H&M lepsze
żabcia, fajne ręczniczki!
Paulina dzięki za podpowiedź, też kupię te Tena

Paulina1984 dzięki za wskazówkę, ta Tena jest opisana przez ciebie dosyć atrakcyjnie. Ja już kupiłam sobie zwykłe majtki poporodowe, ale jak się nie sprawdzą to wyślę męża tą twoją Tenę :tak:

Paulinek
mi też się kojarzą z pieluchami dla dorosłych.

Dzisiaj w tesco było promocja na ciuszki niemowlęce i kupiłam sobie 2 pary półspiochów za 24,50zł i 2 czapeczki za 10,50zł

reklama
Do góry