reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Agnieszkaala to tylko rak, no i mam nadzieję, że jak już wrócę z tej onkologii to będę żyć długo i szczęśliwie :tak:

reklama
tulipania u mnie bylo tak
butelka- z olkiem avent, z zu od 10 miesiaca zycia tt
smoczki z olkiem nie pamietam, a zu wogole nie miala, wiec jak miala ok 1 roku to zabierala dzieciom co by sprawdzic co to jest i do czego sluzy;-)
kosmetyki zarowno przy zu i olku do mycia ten zolty z j&j i emolium, albo oilatum
pieluch z pampersa albo hugisy, a chusteczki na poczatku pampers a potem dada sensitive
laktatora w obu przypadkach nie uzywalam:-) z olkiem sciagalam pokarm recznie, doszlam do wprawy, a z zu nigdy nie mialam takiej potrzeby moj cycownik wkazdej sytuacji byl ze mna:szok:
podgrzewacz do butelek z zu kupilam na allegro z firmy siss za 30 zl i pasowal do wszystkich butelek i bylam zadowolona.

- butelkę i smoczek - na początek kupiłam 2x 150ml i 2x260ml + 4 smoczki 3+ i 6+ wszystko z TT, smoczki też z TT (2 sztuki) Dość ważna kwestia dla mnie, bo w ogóle nie chce karmić, tzn. nie że nie chcę karmić, tylko nie chcę przyzwyczajać Dziecka i siebie do karmienia, bo jak wyzej pisałam - po miesiącu po porodzie chcę isć na dalsze leczenie a to wiąże się z izolacją od Ktosia i wszelkich innych dzieci na ok. 4 tygodnie. Więc odrazu po porodzie będę chciała zatrzymać pokarm. Samo życie - nikt nie mówił, że będzie łatwo :-(
- kosmetyki dla Maleństwa ( jakie i jakiej firmy ) - płyn do kąpania 3w1 z Johnson, mleczko po kąpieli też z Johnsona i oliwkę (ale chyba nie będę jej używać, bo joba dostawałam jak ostatnio sobie brzuch smarowałam jakąś olwiką przeciw rozstępom - tłuste to cholerstwo jak nie wiem co:angry:) i krem na każdą pogodę do buźki z Nivea (altualnie promocja w Biedronce za 7,99zł - bardzo dobra cena) Do pupci sudocrem, w razie potrzeby niezawodna mąka ziemniaczana;-)
- laktator - w razie czego pożyczę od koleżanki, nie zamierzam go długo używać, więc nie przywuiązuje wagi jakiej firmy, ale dziewczyny wiedzą co pisza, więc pomogą :-)
- podgrzewacz do butelek - wylicytowałam za 70zł podgrzewacz do butelek, nianie elektroniczną i sterylizator (którego i tak nie będe używać) wszystko z TT, więc do moich butelek pasuje
A jezeli chodzi o pieluchy - to pampersy new born na początek 2 paczki i chusteczki nawilżane też z pampersa

Tulipania ja planuje karmić piersią, ale kupiłam 2 butelkiTT, jedną 150ml a drugą 260ml. Laktator mam z medeli mini electric. Do kąpielizamierzam używać płynu z hippa, a do pupy kremu bambino i na razie tyle. A smoczkówjeszcze niemam, a kupie pewnie albo z aventu albo TT albo z lovi. A podgrzewaczanie posiadam i nie planuje mieć. Z Alą miała babyone ale jakoś rzadko sięprzydawał.
Pięknaszyszunia ja też jestem na etapie szukaniabiustonosza,ale ja chciałam usztywniany. I chyba Twój taki jest? U mnie wmieście trudno taki dostać.
Tosienka to ja będę trzymać za Ciebie mocno kciuki, żebywszystko skończyło się dobrze!!!!

natalie fajna pościel :)
Paulinek my też musimy w czyms chodzić :) dla mnie najlepszym zakupem była sukienka w pepco najpierw za 15 zł a potem dokupiłam w innym kolorze za 10 zł :D
karoola fajne łóżeczko
deli super ciuszki :)
piekaszyszunia fajna promocja! też muszę pomyśleć o stanikach ale nie wiem jak rozmiar bo na razie mi cycki nic nie urosły a ponoć potrafią nawet po porodzie się powiększyć :szok:

tulipania ja jeszcze do konca nie wiem, zamierzam karmić piersią jeśli będzie się dało ale tak czy siak zabezpieczę się tak jak agnieszkala jedną butelką 150 i jedną 260 z tt lub aventu, podgrzewacz kupię tez jakiś zwykły za 30 zł na allegro bo nie widze potrzeby lepszego, pieluszki na początek pampers new born i dada jeśli będą te najmniejsze, chusteczki nawilżające kupiłam wczoraj 6-cio pak z pampersa 6x64 szt. za 24 zł w tesco, ale na pierwsze dni pewnie sama woda, krem dokupię do buźki z nivea, mam szampon, balsam i olivkę z nivea ale nie wiem czy będę używać od samego początku żeby nie uczulić

A to wczorajsze zakupy cd

P1210136.jpgPierwsze buciki syneczka (uwielbiam wyprzedaże)

P1210137.jpg Początek zakupów na roz 68

Załączniki

• P1210136.jpg
    P1210136.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 36
  • P1210137.jpg
    P1210137.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Do góry