- butelkę i smoczek - na początek kupiłam 2x 150ml i 2x260ml + 4 smoczki 3+ i 6+ wszystko z TT, smoczki też z TT (2 sztuki) Dość ważna kwestia dla mnie, bo w ogóle nie chce karmić, tzn. nie że nie chcę karmić, tylko nie chcę przyzwyczajać Dziecka i siebie do karmienia, bo jak wyzej pisałam - po miesiącu po porodzie chcę isć na dalsze leczenie a to wiąże się z izolacją od Ktosia i wszelkich innych dzieci na ok. 4 tygodnie. Więc odrazu po porodzie będę chciała zatrzymać pokarm. Samo życie - nikt nie mówił, że będzie łatwo :-(
-
kosmetyki dla Maleństwa ( jakie i jakiej firmy ) - płyn do kąpania 3w1 z Johnson, mleczko po kąpieli też z Johnsona i oliwkę (ale chyba nie będę jej używać, bo joba dostawałam jak ostatnio sobie brzuch smarowałam jakąś olwiką przeciw rozstępom - tłuste to cholerstwo jak nie wiem co
) i krem na każdą pogodę do buźki z Nivea (altualnie promocja w Biedronce za 7,99zł - bardzo dobra cena) Do pupci sudocrem, w razie potrzeby niezawodna mąka ziemniaczana;-)
- laktator - w razie czego pożyczę od koleżanki, nie zamierzam go długo używać, więc nie przywuiązuje wagi jakiej firmy, ale dziewczyny wiedzą co pisza, więc pomogą :-)
-
podgrzewacz do butelek - wylicytowałam za 70zł podgrzewacz do butelek, nianie elektroniczną i sterylizator (którego i tak nie będe używać) wszystko z TT, więc do moich butelek pasuje
A jezeli chodzi o pieluchy - to pampersy new born na początek 2 paczki i chusteczki nawilżane też z pampersa