reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

reklama
No właśnie - święte słowa - dla własnego zdrowia psychicznego. Wiadomo, ze i tak my będziemy czujnie spały, ale ten monitor to taki komfort psychiczny dla mnie.
Cenowo chyba nawet się opłaca 2 w 1.

ja też biorę monitor oddechu. Najprawdopodobniej pożyczę od któreś z przyjaciółek.. na pewno będę lepiej z nim spać..

co do monitora oddechu to ja uważam to za zbędny wydatek. kupie samą elektroniczną nianię.
Tak przeglądam tą stronę z wyprawką i ciekawi mnie po co 3 butelki 125ml? Ja miałam jedną 125 i jedną 250 i mi w zupełności wystarczyły.
Co do czyszczenia noska to polecam Katarek. U Nas sprawdził się rewelacyjnie.

Ja tez nie będę kupowała, co do butelek nie pamiętam ile miałam na pewno więcej niż 1 chyba dwie te małe, a dużax2 później kupiłam.
Do noska nic specjalnego nie kupowałam i mała pierwszy katarek chyba miała ok 1,5 roku. W sumie ona do teraz rzadko kiedy ma katar.

wiadomo, że każdy sobie tą listę modyfikuje pod siebie. Ja np też nie mam zamiaru kupować ani monitora oddechu ani elektronicznej niani. Mieszkam co prawda w domu ale wszystkie pokoje mam na parterze. Synek będzie przez pierwsze 3 miesiace na pewno spał z nami w pokoju, jego kołyska jest ustawiona zaraz obok naszego łóżka także nie widzę potrzeby żeby kupować te sprzęty. Natomiast co do butelek ja póki co mam 1 małą z aventu bo jest w zestawie z laktatorem. Jak będzie potrzeba to kupię później więcej.

Ja miałam 2 butelki 125 ml i 2 szt 250 ml nie musiałam na łapu capu ich wyparzać i gotować bo miałam 2 zamienną albo 1 na wodę a druga na mleko więc jak najbardziej według mnie 2 szt obowiązkowo.
Monitora oddechu przy Maciusiu nie miałam a teraz jeszcze nie wiem czy będę kupować czy nie.
Do noska miałam na początek gruszkę ale jej nie używałam a później kupiłam Fride.

joanna śliczne zakupy szczególnie ogrodniczki :-)

żabcia ale jak np ja chcę karmić piersią to po co mi od razu 2 duże i 2 małe butelki? wydaje mi się, że na początek zbędny wydatek...

W kwestii monitora - nie zakupie.
Nianie owszem... mam dwa poziomy w domu i rozrabiaka.
Wiec wole słyszec co sie dzieje w ich pokoju.

Butelki zakupiłam szt 2. Jedna do picia a jedna do mleka ( tak na wszelki wypadek).
Z matem wystarczyły mi 2 butle. i 3 była zawsze na zapas u babci. jak bym zapomniała.

reklama
Tosieńka [FONT=&quot]też myślałam o kupieniu monitora oddechu razem z nianią. Pewnie kupię używany.[/FONT]

Do góry