reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

ja też dzisiaj byłam w biedronce, zakupiłam sobie wkładki laktacyjne, chusteczki nawilżane dla noworodków i niemowląt, mega pakę pieluch dada rozmiar 2 za 49.99 za 156 szt.
i odwiedziłam też lidla i kupiłam sobie spodnie dżinsowe ciążowe :)
potwierdzam kocyki są extra, te z biedronki właśnie za 14,99 ja sobie kupiłam 2 bo tanie a milusie w dotyku. Koleżanka w tamtym roku kupiła i się świetnie sprawdziły

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jest jakaś różnica w pampersach 1 i 2? Chodzę po sklepach i jakoś ciężko mi znaleźć rozmiar 1. Jak będę kupować rozmiar 2 to będzie to robić jakąś dużą różnicę?

kamcia rozmiar 2 to w przypadku firmy Dada od 3 -6 kg, koleżanka mi mówiła, że nie ma sensu kupować 1 bo właśnie ciężko dostać i są malusie... no chyba, że ktoś urodzi wcześniej i np dzidzia waży sporo mniej niż 3 kg to w biedronce można dostać dady 1 ale one są w takich małych paczkach

Jest torcje różnicy miedzy 1 a 2 - ja bym kupila na poczatek 1-2 paczki jedynek i 1-2 paczki dwojek- bo nie wiadomo jaka dupke bedzie mial Groszek- czasem i jedynki sa za szerokie. waga tutaj niekoniecznie ma cos do rzeczy- u nas np. bylo tak ze wagowo bylismy jaknajbardziej na 2 ale mloda byla od urodzenia bardzo długa bo ur. sie 60 centymetrowa- wiec przy wadze 3500 jej dupka byla jak orzeszek malutka i 2 poprpostu jej z zada lecialy bo byly za szerokie- po ok. miesiacu przeszlismy na 2

a i jeszcze jedno Kamcia - pampersy jedynki są bardziej chłonne- i tutaj np sie rewelacyjnie sprawdzaly w tym pierwszym miesiacu- bo te pierwsze kupy sa strasznie wodniste- i czesto wyciekaja z pieluchy na boki- a w jedynkach szybciej wchlanialo je do pieluszki i sie nieromazywaly i niewyciekaly, dwojki juz nie sa az tak chlonne- bo i kupa zaczyna miec inna konsystencje..bardziej musztardową:p

Ja swoja liste opublikuje wieczorkiem jak bede na komputerze a narazie z zakupow to ostatnio chyba pisalam kupilam w biedronce kolderke i podusie za.39zl. Kocykow nie bylo juz ale jutro do jeszcze jednej podejde zobacze.
Dzis kupilam 2x body z dlugim rekawem w lidlu z samochodzikami i dla siebie spodnie takie ala dresowe.

I dzieki przemilej kolezance bede miala lozeczko dla dzidziusia ktore dostane :-)

Właśnie wróciłam z Lidla i muszę przyznać, że nie obłowiłam się za bardzo. Kupiłam legginsy ciążowe i majtki po jednej parze. Niestety staniki ciążowe, na które napaliłam się najbardziej, zostały 2 w rozmiarze S, więc mogłabym je sobie założyć co najwyżej na czubek nosa. natomiast stanik do karmienia został 1 i to bez żadnego opakowania i na dodatek wydał mi się jakiś dziadowski, więc olałam. Trochę żałuję, że tych majtek nie wzięłam więcej, bo wyglądały dość beznadziejnie, ale jak w domu założyłam, żeby sprawdzić czy dobry rozmiar, to się okazało, że w sumie to bardzo fajne. Ale może i dobrze, bo te majtki wysokie i w lecie może być w nich gorąco. Kuzynka poradziła mi, żebym sobie raczej takie obniżone kupiła, bo w tych z golfem to się w lecie zagotuję. Legginsy też gorzej wyglądały w sklepie, a jak założyłam, to całkiem przyzwoicie. Ponieważ nie wydałam limitu kasy, który przeznaczyłam na dzisiejsze zakupy chciałam jeszcze coś dla małego kupić, ale bodziaki miały beznadziejną rozmiarówkę, bo były w rozmiarze 50-56 i bałam się, że już na początku mogą być za małe, a potem były już duże, a ja chciałam kupić jakieś na pierwsze tygodnie maluszka. No nic, miejmy nadzieję, że jeszcze pojawią się podobne promocje w sklepach i uzupełnię wszystkie braki.

reklama
OMG!!! Ile tego jest - jak to dziś pokaże mojemu K. to się Chłopak nieźle przerazi ;p Dzięki za info o Lidlu - jak tylko z pracy wyjdę lecę i poluję na legginsy ;* A i może o Biedronę zahaczę i te kocyki ;p

Do góry