reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

No to ja z innej beczki. Oglądam rożne mebelki i chyba zaproponuje dziś mężowi meble białe do sypialni (łóżko i 2 komody). Chyba będzie lekko pod górkę, ale sam mi mówił, ze mogę sobie robić po swojemu tak jak chce więc dziś mu to przypomnę w razie czego :-).

Dla małego jak się potwierdzi, ze chłopczyk kupię białe z dodatkiem brązu. Na całe białe do dziewczynki łatwiej by mi się było zdecydować.. Chyba, ze biało niebieskie znajdę :-) oczywiście za rozsądną cenę, bo to góra na dwa latka, a potem zmiana na łóżko samochód :-).

reklama
Deli w ikei masz fajne mebelki białe z dodatkiem niebieskiego, sama możesz sobie je zestawiać :)
System STUVA - Kombinacje & Obudowy - IKEA

A nie myślałaś nad zwykłymi białymi mebelkami i ozdobić je samemu naklejkami:
http://pixers.pl/naklejki/do-pokoju-dziecka

Co do moich zakupów... ;)
Jak Ania miała pieniążki i mogła je wydawać to nie kupiła nic! :)
Wiecie tak chodziłam po sklepach i pooglądałam sobie dużo różnych rzeczy. Jednak myślę, że wszystko kupię w sklepach internetowych - dużo zaoszczędzę! Poza tym lubię jak mi tak paczka z zamówionymi rzeczami przychodzi, i potem ją rozpakowuję i oglądam :)

Joanna znajoma ma i bardzo sobie chwaliła! Prosta w założeniu i zdrowa dla dziecka ze względu na to że wymusza szerokie rozłożenie nóżek - nie tak jak większość nosidełek. Ale ona tez jest dopiero odpowiednia dla dzieci już siedzących czyli w naszym przypadku tak na wiosnę :)
Ja myślę, że właśnie będę ją kupować - na początek myślałam o chuście, ale to zdecydowanie wygodniejsze mi się wydaje :)

Ostatnia edycja:
Właśnie rozważam późniejszy zakup albo zasugeruję chrzestnym. :) Trochę kosztuje, ale ze względu na odpowiedni rozstaw nóżek dziecka i łatwość użycia (na kilka sposobów) przychylałabym się do takiej chusty niż np. standardowego nosidła. Dziękuję za opinię, Bosmanko.

Bosmanka z tych mebelków co pokazujesz ma moja córa są super dla dzieci. Tylko, ze dla małego che komodę z przebijakiem + łóżeczko + regał. No i jak dziś rozmawiałam z moim to komodę + regał chyba sam zrobi więc będę mogła wybrać drewienko - kolor :-).

Też będę kupowała internetowo lub koleżankowo czyt. ciuszki z zagranicy.

Joanna niestety nie miałam chusty choć długo o niej myślałam i teraz pewnikiem na wiosnę będę czegoś szukać by było wygodniej z dwójeczką np na zakupach.

Edit:
Mąż mi nie pozwolił nic kupić dziś dla maluszka :-(

Edit:
Co myślicie o takim motywie:
http://wnetrzadladzieci.blogspot.com/2013/02/drzewo-na-scianie-pokoj-dziecka.html

Ostatnia edycja:
Ja właśnie jestem po spotkaniu z siostrą i już wiem co dostanę a co muszę kupić. Polatałam trochę po allegro, ale nic mnie tak nie zachwyciło
baffled5wh.gif
Czy możecie polecić jakieś fajne:
- ręczniczki z kapturkiem
- kocyk z kapturkiem (otulacz)
- kocyki (grube i cienkie)
- pościel

ale chociaż mniej-więcej wiem ile co kosztuje.

Deli - motywy bardzo fajne! Sama się zastanawiam co by tu na ścianach zrobić w pokoju, ale chyba na razie odpuszczam - bo się chwilowo przeprowadzimy, a za rok czy za dwa pewnie będzie miał już swoich ulubieńców i dopiero wtedy powstanie coś na ścianie:) Raczej bardziej pod jego preferencje - niż pod względy estetyczne;)

Deli fajny blog :) ja sobie wyszukiwałam w grafikach google i prawie wszystkie te co w tym blogu obiły mi się o oczy, ale tu fajnie ktoś je segreguje :) długo myślałam, nawet byłam pewna, że pokój maluszka zrobię biało-czarny, aby stymulować wzrok - ale kurczę nie wiem teraz już...

Ossa też szukam tych samych rzeczy co Ty i nic mnie nie powala. Chociaż nie do końca... To co mnie powala ma cenę, która mnie dodatkowo rozkłada na łopatki np. kocyk albo ręcznik za
180 zł :(

bosmanka to samo chcialam napisać .... a tyle nie wydam na te rzeczy

deli fajny ten motyw ,.... co do pokoju ja nic nie robię .... bo daria ma urządzony pokoik ...pytanie bedzie co rośnie za groszek w brzuszku jak synuś będzie to tak myśle że za rok coś bede zmieniac

reklama
Cześc dziewczyny :) Motyw Deli -bardzo fajny, przeglądając internet tez mi się to obiło 'o oczy'.
Ja jednak zdecyduję się na tapetę na 1 ścianie (od strony łóżeczka dziecka) w paski beżowe- czy cuś. Nad łóżkiem pewnie sama wykonam literki z imieniem i do tego kupię fotel bujany. Przewijak będzie w łazience obok umywalki, a szafa już jest zabudowana, wiec nie będzie więcej wydatków z mebelkami..

Do góry