reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

reklama
Deli motyw fajny :)
my ze względu na skosy nie robimy żadnych motywów ale mam upatrzone 3 kombinacje kolorów :) córka ma ciemny fiolet i przy skosach jasny brąz super wyszło i do tego własnie białe mebelki :)

Oska ja polecam pościel Feretti, ja kołdre, poduszke, ochraniacz i poszewki dałam 329zł - wiem że dużo ale nam przysłuży na dwójke dzieci :) teraz córka śpi pod pościelą ikeową i też jest super.
W sumie wczoraj bylam w ikei i maja bardzo fajne pościele i poszewki :)więc spróbuj tam popatrzeć :)
Ręczniki są fajne w ikei i smyku i nawet w atrakcyjnej cenie :)

Dżaga oglądałam tą pościel Feretti, ale nie podobają mi się wzory :baffled:
W sklepach na pewno też jeszcze popatrze.

Hello...
Co do kwestii dodatków na ścianach ikolorów.
Mat poszedł z nami do sklepu wybral sobie niebieski ( niebieski jak niebo) kazalismy zeby wybrał na 2 sciane cos dla dzidziusia i wybrał zółty.
Jedna ściana niebieska, jedna zółta.
W jego starym pokoju miałam naklejki z kubusiem puchatkiem i towarzystwem na siedzacych w pociagu ( właściwie na pociagu) chciał zeby mu to przekleić. Za to kolejna ściana to ściana zygzaka ( powstała dopiero jak miał ok 3 lat i fascynował się samochodami) teraz nie zabardzo chce zeby to przekleić.
Dla groszkowej nic nie kleje na scianach ani tez nie bede wydziwiać w ciuchach czy też pościeli... wszystko najprostrze. na zmiane kupuje białe poszwy. Bo i tak dla dziecka nie ma to wiekszego znaczenia. a pierszy komplet kupuje tak naprawde najtanszy w sklepie jaki był. I do tego Z tych 2 czy 3 w tej samej cenie wybrałam jakie bedzie wmiare uniwersalne. Wole być przygotowana na niespodzianki...

Co do łózeczka to tez wybralismy najtańsze jakie sie tylko dało za całe 35F. Oczywiscie juz myslimy jak go przerobić dla wiekszego dziecka.
P. napewno cos fajnego wymysli.

Chusta.. - nie chce. Wole sztywne nosidło.
Z matem miałam coś Byorn. wtedy sprowadzałam je z Szwecji. W PL były strasznie drogie... Za to nie miałam samochodu i mieszkałam na 4 pietrze. Wiec łatwiej było wyskoczyć po zakupy z nosidłem niż znosić cały wózek i targać go w tą i spowrotem.
A teraz pomysle, jakoś nie czuje potrzeby.

Ale juz nie moge sie doczekac czwartku i USG żeby dowiedzieć się ze bedzie Asiulka. I w sobote na zakupy do wielkiego miasta jedziemy po kiecke dla mnie na wesele i oczywiscie po zaplanowane łózeczko i reszte..

Oskaa piękna ta pościel z allegro.
Ta feretti też ładna, jednak cena jak dla mnie kosmiczna, za mniejszą kwotę kupiłam zestaw łóżko, materac i dwa komplety poscieli w pierwszej ciąży, teraz będzie to służyło Tomkowi.
Deli bajeczne te motywy. Nela ma pomarańczowo- zielone ściany z białym sufitem, naklejki ma na meblach, więc jak Tomek podrośnie to spokojnie mogą razem pokój dzielić, jest uniwersalny.

die_perle śliczne to łóżeczko

[FONT=&quot]joanna153 ja mei tai dostanę od siostry. Ona była bardzo zadowolona[/FONT]

reklama
dziewczyny fajne tutaj rzeczy wklejacie:) mozna sie zianspirowac- strasnzie podobalo mi sie zdjecie z delowego linku - łozeczko na tle turkusowej sciany z brzozami :) slicznie:)

zapodaje jeszcze zdjęcia- do inspiracji (wiekszosc jest "w moim stylu" ale znalazly sie tez inne propozycje- i moze kazda z was znajdzie cos ciekawego wtych linkach :) ja bede kombinowac - bo pokoiku dla grocha nie mamy odrebnergo - bedzie miejsce w sypialni- i terz troszke terzeba bedzie je zagospodarowac:)

pokoj-dla-niemowlaka-0.jpgpokoj-dla-niemowlaka-1.jpgpokoj-dla-niemowlaka-10.jpgpokoj-dla-niemowlaka-12.jpgpokoj-dla-niemowlaka-13.jpgpokoj-dla-niemowlaka-14.jpgpokoj-dla-niemowlaka-15.jpgpokoj-dla-niemowlaka-16.jpgpokoj-dla-niemowlaka-17.jpgpokoj-dla-niemowlaka-18.jpg

Załączniki

• pokoj-dla-niemowlaka-0.jpg
    pokoj-dla-niemowlaka-0.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 27
  • pokoj-dla-niemowlaka-1.jpg
    pokoj-dla-niemowlaka-1.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 25
  • pokoj-dla-niemowlaka-10.jpg
    pokoj-dla-niemowlaka-10.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 27
  • pokoj-dla-niemowlaka-12.jpg
    pokoj-dla-niemowlaka-12.jpg