reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

reklama
Rajani ja na razie też nie kupuję nic, ale pod koniec przyszłego tygodnia zamierzam wybrać się do Rossmana i zakupić pierwszą rzecz - chusteczki nawilżające ;) To będzie mój debiut ;D Myślę, że większość rzeczy kupię w sierpniu, wrześniu, no chyba, że będą promocje ;)

landrynka posciel w paski zielono- granatowe mam dla olka, a lozeczko takie samo tyle, ze biale:-) o takie o GULLIVER Cot - IKEA
ja poscieli nie kupuje bo mam po starszakach:-) tez z ikea

a co do laktatora, to az dziw bo laktatora nigdy nie uzywalam. jak olek byl maly to nie uzywalam, chociaz sciagalam mleko, bo bylam na 4 roku studiow:szok:. a z zu wogole nie uzywalam, bo ona ssala cyca do 10 miesiaca i do tej pory nigdy butelki nie miala w pyszczku:-)

Ostatnia edycja:
Kurcze a ja się biore za zakupy już teraz, głownie z tego powodu aby nie wydawać na raz całej ogromnej sumy, tylko jakoś sobie to w czasie rozłożyć... :)

Rajani ja na razie też nie kupuję nic, ale pod koniec przyszłego tygodnia zamierzam wybrać się do Rossmana i zakupić pierwszą rzecz - chusteczki nawilżające ;) To będzie mój debiut ;D Myślę, że większość rzeczy kupię w sierpniu, wrześniu, no chyba, że będą promocje ;)

Ja na wrzesien a najpozniej na polowe wrzesnia chce miec juz wszystko w miare mozliwosci naszykowane.
Cale szczescie lozeczko z materacykiem mam tylko trzeba je przetransportowac do mnie do domu (dziekuje;*):)

I z takich rzeczy to mam jedynie zestaw startowy butelek Aventu, kolderke i podusie do lozeczka, 2x body z dlugim rekawem 62.

bosmanka dlatego ja też już kupuje bo później nie dam rady wszystkiego na raz bo to jednak spory wydatek jest... a jak jeszcze taka okazja mi się trafiła, że babeczka likwiduje sklep i praktycznie wszystko jest o połowę taniej to korzystam :) jeszcze na pewno kupię sobie rożek bo był po 18 zł z wkładem kokosowym tylko mi kaski już brakło :-D

Ja na wrzesien a najpozniej na polowe wrzesnia chce miec juz wszystko w miare mozliwosci naszykowane.
Cale szczescie lozeczko z materacykiem mam tylko trzeba je przetransportowac do mnie do domu (dziekuje;*):)

I z takich rzeczy to mam jedynie zestaw startowy butelek Aventu, kolderke i podusie do lozeczka, 2x body z dlugim rekawem 62.

Uuu to ja w lesie i to bardzo ciemnym jestem, bo nie mam nic. Ale coś czuję, że jak już zacznę to szybko nadrobię zakupowe szaleństwo ;D
Nula1988 za WSZYSTKO wyszło mi 6.500 zł, z czego:
- 2300 mebelki (200 zł to sama usługa transportowa)
- 1700 (wózek + fotelik)
- 420 kołyska + pościel do niej
- 660 wszystko do pokoiku -począwszy od baldachimu, poprzez kołderkę i rożek, dochodząc do żyrandola i zasłonek - wszystko z jednego wzoru ;D
Więc suma summarum cała reszta to wg cen, jakie udało mi znaleźć to ok. 1400 zł. Z tymże będę polowała na okazje i ta kwota na pewno się zmniejszy (w przyszłym tyg. na samych chuteczkach zaoszczędzę jakieś 6zł ;p)

Ale cuda kupujecie.
Bosmanka ja mam mini laktator z medeli elektryczny i uważam,że jest ok. co do butelek to jedną miałam w zestawie i reszte kupiłam tommetippiee (niewiem czy tak się dokładnie pisze). Ale laktator sam w sobie jest fajny.Teraz krąży po rodzinie i też kuzynki zadowolone.
Tosienka uważam, że na te 3-4 tygodnie się nie opłacakupować laktatora. Ja kupilam dlatego, że zostawiałam Alę kilka razy w miesiącubo jeździłam na uczlenie i wtedy odciągałam pokarm.

Ja łóżeczko mam zwykłe drewniane w kolorze sosny z szufladą.Baldachim miałam, ale nie używałam bo uważam, że jest to niepotrzebne siedliskokurzu.
Pościel mam po Ali, jest w neutralnych kolorach, prześcieradła muszę dokupić. Jak chłopak to i rożek, kocyki itp.

reklama
tosieńka to sporo faktycznie ale jak z meblami to się nie dziwię :) ja na początek mam kołyskę od koleżanki razem z całym zestawem pościeli i materacem więc tego póki co nie kupuje. Później kupie sobie łóżeczko ale chce takie, które na tapczanik można później przerobić żeby starczyło na dłużej (przyjaciółka ma i jest bardzo zadowolona). Ja sobie uzupełniam co kupiłam i za ile żebym wiedziała ile wydałam. Co do wózka coś mi się obiło o uszy, że dziadkowie mają dać kasę także zobaczymy jak będzie :)

Do góry