reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

Widze, że wpadłyście w szał zakupowy:) Ja jeszcze czekam.
Rzeczywiście chusteczki pampers są super, ja używałam przy Ali. Mi do gustu nie przypadły z huggisów i coś na k(kindi?).
Ja właśnie szukam na allegro legginsów ciążowych. Znalazłam z gatty w przystępnej cenie i zakupie.

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was będzie kupować laktator?
Pytam bo stoję przed wyborem i jeśli zdecyduję się na którąś z firm to od razu będę chciała używać butelek tej firmy aby się w niewiadomo jakie przelewanki nie bawić.

Rozważam trzy firmy: Tommee Tippee, Avent, Medela. Medelę mini electric można kupić niedrogo, ale ma za to najdroższe butelki ok. 60zł/szt. Czy któraś z Was miała styczność z tym modelem.
Narazie faworytem dla mnie jest Tomme Tippee. Zastanawiam się nad Aventem też ze względu (jak podaje producent), że dzięki nasadkom masującym nie trzeba odciągać pokarmu w pozycji siedzącej pochylonej, tylko w każdej wygodnej dla kobiety. Czy któraś z was może próbowała, albo ma znajomą? Czy to prawda, że mogę sobie odciągnąć na leżąco np. Bo jeśli nie, to płacić 100zł więcej za to że siedząc przez 20 min będę mogła się trochę bardziej wyprostować, wydaje się trochę bez sensu :)

Tommee Tippee ma również z tych trzech firm najtańsze np. sterylizatory, podgrzewacze...

A chodzi mi tylko o elektroniczne laktatory - ręczne nie wchodzą w grę.

Jak urodzi się Anika, to ja zaczynam drugi sem. studiów podyplomowych i na weekendy będzie zostawał z nią sam tatuś, który niestety cyców nie ma ;)

Widze, że wpadłyście w szał zakupowy:) Ja jeszcze czekam.
Rzeczywiście chusteczki pampers są super, ja używałam przy Ali. Mi do gustu nie przypadły z huggisów i coś na k(kindi?).
Ja właśnie szukam na allegro legginsów ciążowych. Znalazłam z gatty w przystępnej cenie i zakupie.

A dla mnie Huggisy najlepsze i jeszcze te z Lidla! :) Sami używamy regularnie po "dwójeczce" Są najgrubsze :)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki muszę się Wam pochwalić moimi dzisiejszymi łowami :) babeczka likwiduje sklep dziecięcy i musiałam skorzystać bo okazja była niezła :) niestety więcej kasy nie miałam bo bym jeszcze na pewno troszkę rzeczy kupiła ale wyprzedaż jest do końca sierpnia więc może jeszcze coś uda mi się kupić :)
Zobacz załącznik 561974tutaj kilka przydatnych akcesoriów: szczotka z grzebykiem, termometr do wody, zestaw do maniciure, 2 smoczki firmy avent i łańcuszek do smoczka :)
Zobacz załącznik 561976dresik taki welurkowy :) jak go zobaczyłam to nie mogłam się oprzeć :) zwłaszcza, że był przeceniony z 46 zł na 25 :)
Zobacz załącznik 561977pajacyk welurkowy :) myślę, że może się przydać na wyjście ze szpitala :)
Zobacz załącznik 561978kilka śliniaczków :) na później oczywiście ale były za grosze
2013-05-31 11.31.41.jpgbody w rozmiarze 62
2013-05-31 11.32.00.jpgbody w rozmiarze 68
2013-05-31 11.32.28.jpgpajacyk na 68
2013-05-31 11.33.24.jpgkaftanik i śpioszki na 62
2013-05-31 11.33.58.jpgkaftanik i śpioszki na 68
2013-05-31 11.34.45.jpg3 pieluchy tetrowe, 2 flanelowe i 2 pary łapek

Dziewczyny za to wszystko zapłaciłam 200 zł i to są nowe rzeczy z metkami i cenami :)

Załączniki

• 2013-05-31 11.31.41.jpg
    2013-05-31 11.31.41.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 26
  • 2013-05-31 11.32.00.jpg
    2013-05-31 11.32.00.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 24
  • 2013-05-31 11.32.28.jpg
    2013-05-31 11.32.28.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 26
  • 2013-05-31 11.33.24.jpg
    2013-05-31 11.33.24.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 23
  • 2013-05-31 11.33.58.jpg
    2013-05-31 11.33.58.jpg
    42,4 KB · Wyświetleń: 23
  • 2013-05-31 11.34.45.jpg
    2013-05-31 11.34.45.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 25
nulka super:) fajne sa takie okazje:)

dziewczynki potrzebuje porady odnosnie zestawu ktory sobie upatrzylam....bo nie wiem czy dla chlopca bedzie pasował..a chce tez zeby mi pasowalo do sypialni (wiem ze to torche zabwne ale ja mam troszke jobla jesli chodzi o dopasowanie kolorystyczne)
moja sypialnia: sypialniaobraz.jpg
a to zestaw do łózeczka dla Grocha (jeszcze sie nieodzwyczailam od grochowania..moze z czasem)
Bettumrandung aus Baumwolle, Kinderzimmer
mysle i o przescieradle (choc nie wiem czy nie zamówie zwykłego popielatego ) i o worku i o tych ochraniaczach - one sa takie jakby podusie i chce wziąść na cła długosc łozka (360x30) - te kwadraty sa osobne wiec bede mogla ukladc w dowolne kombinacje i uzwac dowolnej ilosci w zaleznosci od łozeczka- bo mam dwa /narazie jedno/ ale drugie wieksze bede kupwac pozniej
no i do tego jeszcze pościel
Wende-Bettbezug "Blumentraum", Kinderzimmer

podoba mi sie ten caly zestaw- tylko nie wiem czy dla chlopca nie bedzie zbyt "dziewczęcy"?? jak myslicie?

ps. do tego jeszcze chce dokupic zuplnie niepraktyczny i niewiadomopoco baldachim- gładki i zuplenie biały :) wiekm ze to zbedne..ale ja musze chciec go miec:D

Załączniki

• sypialniaobraz.jpg
    sypialniaobraz.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 39
die uważam, że ten zestaw jest bardzo ładny i na pewno będzie pasował :) ja później też będę kupować łóżeczko i do niego też chcę baldachim, chcę i już bo mi się podoba o :)

Perle ja mysle ze takie kolory uniwersalne. Dla Twojego hotdoga napewno beda ok.

Nula ale super wyprawka.

Wczoraj dostalam nakaz od P. zrobienia listy co gdzie kupujemy dla modej ( jesli moda hehe) I w przysza sobote jedziemy do wielkiego centrum handlowego na wielkie zakupy.
Przeszperaam juz wczeniej strony interenetowe i cenowo i pod wzgledem uytkowym wygraa IKEA.
Pokaze co mam w planach w sobote zakupi.
BARNSLIG Bumper pad - IKEA
BARNSLIG DANS Quilt cover/pillowcase for cot - IKEA
a ta dobra dla Matka tadka.. BARNSLIG RAND Quilt cover and pillowcase - blue - IKEA
LEN Fitted sheet for cot - light blue - IKEA
takie przescieradla najzwyklejsze starcza...
i takie tez moga byc LEN Pillowcase for cot - IKEA
zwykle białe.. LEN Quilt for cot - IKEA
LEN Pillow for cot - IKEA
I takie najzwyklejsze ózeczko SNIGLAR Cot - IKEA

W końcu dokończyłam orientacyjną wycenę wyprawki dla Ktosiątka - będę musiała ubiegać się niezłe rabaty na mebelki, baldachimy itp. ;p
A jak już mowa o laktatorach to czy w moim przypadku - będę karmić przez max miesiąc, gdzie i tak będę siedzieć pewnie w domu zakup laktatora jest potrzebny? Jak uważacie czy opłaca się do kupować na te 3-4 tygodnie?

Die a ja uważam, że baldachim wcale taki niepotrzebny nie jest. W końcu to jakaś osłona od kurzu - wszystko zbiera się na nim, mniej w łóżeczku ;) A poza tym to tak jak piszecie - to takie dla pociechy naszego oka ;D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W końcu dokończyłam orientacyjną wycenę wyprawki dla Ktosiątka - będę musiała ubiegać się niezłe rabaty na mebelki, baldachimy itp. ;p
A jak już mowa o laktatorach to czy w moim przypadku - będę karmić przez max miesiąc, gdzie i tak będę siedzieć pewnie w domu zakup laktatora jest potrzebny? Jak uważacie czy opłaca się do kupować na te 3-4 tygodnie?

Ja uwazam, ze sie nie oplaca, mam taka sytuacje jak Ty, ze jesli bede karmic piersia to max miesiac do czasu operacji. I laktatora nie kupuje chyba ze bedzie natychmiast potrzebny to wtedy albo kupie albo moze od kogos pozycze.

Landrynka - Super plany zakupowe :) lozeczko bardzo ladne, proste i takie mi sie najbardziej podobaja. Wy to szalejecie z zakupami to chyba ja jestem tylko w tyle :(

chyba sobie zamowie zatem ten zestaw..maz mnie zabije jak zwykle...bo drogie to badziewie..ale co tam....albo mu poprostu nie powiem- oficjalnie oznajmie ze to piwniczne z darów:p

landrynka dobrze ze podeslalas i przypomnialas mi o ciotce ikie- bo przeciez mloda claa praktycznie tam wyposazylam i pamietam z etam byla kiedys kolorystyka jakiej poszukuje wiec jeszcze zagladne tam poobczajac :) na dodtaki:)
zestawy poscielki super- oba i dla MODEJ i dla brata MATA :p

nulka-
mam to samo jesli chodzi o badlachim- wiem ze niepotrzebny zbedny i bla bla bla bla...i tak kupie:D

tosienka
co do laktatora- powiem tak- chyba warto- na wszelki wypadke - ale nie kupowalabym w tym przyapdlku elektrycznego bo to spory wydatek- ale taki reczny jakanbajbardzije- w razie wu odsprzedasz. ja nie kupuje bo juz mam obiecany elektryczny od przyjaciolki ktora juz niepotrzebuje bo po niecalym miesiacu musiala przejsc na modyfikowane- ma blizniaki i trzeba bylo je dokramiac sztucznym i ostaecznie sie zbuntowaly na mleko naturlane i wybraly modyfikowane :) ps. co do baldachimu- mam podbne odczucie- kurz jest tak czy siak- zbiera sie wszedzie lub lata w powietrzu- dla mnie badlachim jest osłona od tego kurzu...ale i tak chodzi o "dizajn" - jak to mówi moja macierz:p

rajani
ja poki co tez niewiele kupilam :)

reklama
ja laktator mam od koleżanki z aventu ale ręczny, z butelką mała i wymiennymi rzeczami.
landrynka wyprawka fajna ale to jeszcze jest mało ubranek i zdaje sobie z tego sprawę... ładne te rzeczy wyszukałaś w ikei :)
tosieńka
i jaka kwota Ci wyszła za tą wyprawkę? pytam z ciekawości :)
a jak macie zamiar tak krótko karmić piersią to zakup laktatora uważam za zbędny, szkoda kasy a zawsze można pożyczyć
die te zestawy kaftanik+śpiochy były w tym sklepie po 17 zł, same śpiochy chyba po 11 a kaftanik chyba po 9. Także moim zdaniem się opłaca bo to 100%bawełna. Także ja tam na pewno jeszcze zajrzę jak małż dostanie wypłatę :D ale wcześniej chce jechać do mojej koleżanki bo mi odłożyła do pudla ciuszki po córeczce w kolorach unisex takie od początku chyba do 3 miesięcy więc muszę do niej pojechać i zobaczyć co tam dla mnie ma :) ale wiadomo, żeby jechać muszę jej coś kupić a właściwie jej małej bo jeszcze u niej nie byłam i czekam na tą wypłatę małża... może będzie dzisiaj :)

Ostatnia edycja:
Do góry