reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

juz wklejałam fotencje ale jeszcze raz
poscielka.pngposciel jest z lnu- z delikatnym szarym nadrugiem LE PETIT BEBE :) naprawde wygląda slicznie i tak "ekskluzywnie" aczkolwiek dla fanów stonowanej kolorystyki :)

piel..pngdo poscieli mam 2 pary pieluch- z czystej bawełny- i uwaga opisane są jako "pieluszki do miziania/tulenia" - moja kumpela mówi ze taka pielucha to KOCHANKA albo KOCHANEK małego brzdąca bo niemal kazy ma taką swoja miziawke:)

no i taki troszke grubszy pledo kocyk kocyk.png

do kompletu ostatniego kocyka jest jeszcze Product Detail | H&M DE
Product Detail | H&M DE
Product Detail | H&M DE

Załączniki

• poscielka.png
    poscielka.png
    20,1 KB · Wyświetleń: 35
  • piel..png
    piel..png
    31,9 KB · Wyświetleń: 31
  • kocyk.png
    kocyk.png
    68,1 KB · Wyświetleń: 27
reklama
Wow, świetne zakupy Perle. :) Ja swojego czasu skorzystałam z promocji Belly Button za pośrednictwem Limango. Kupiłam tam śliczny śpiworek, śpioszki frotte rozm. 68, podkłady moltonowe. Dość tanio, bo miałam jeszcze 30 zł rabatu i darmową wysyłkę. Tylko trochę czekałam, bo paczka szła z Niemiec, ale jakość super!

Umstandsmode, Kindermode und Babymode Shop

Ja dla Ali miałam kilka ubrań w rozmiarze 56 i dobrze bo urodziła się malutka, 50cm więc itak były za duże, a jakbym miała tylko ubrania na 62 to by się utopiła.
Ja jeszcze nie robie wyprawki, ale tak jak Paulina wole mieć chłodniej w domu, a dziecko cieplej ubrać więc będą dominowąły bodziaki z długim rękawem i śpiochy.

Chodziło mi o to, że 56 mogę zawsze dokupić, bo w sklepach tego pełno, a po co kupić i nie użyć, ale to moje zdanie.

Perle piękne

U nas tez wszytkie 50 plus- poszły w odstawke bo Młoda się urdzila od razy lekko dłuższa niz ustawa przewiduje - 60 cm.
Teraz sobie tym głowy nie zaprzątam- bo mam po kartonie ciuchow na kazda rzmiarówke- a te najmniejsze od 50-58 juz ogladalam- i sa mega malutenkie az byla w szoku ze to takie tyci tyci..ale np. moja kolzenka ktra urodzila mała Emily ok. miesiac temu poki co uzywa tylko malutenkic ubranek gdyz mala urdzila 49 cm- ale i Karolina i jej mąz sa raczej niscy. U nas z kolei tez Mloda genetycznie urodzila sie zacnej dlugosci- ja moze do gigantow nie nalze ale 170 cm mam, za to moj eks mial 193 cm wiec suma sumarum powiedzmy ze jestemsy wysokimi rdzicami. Teraz tez raczej mikrusa nie bedzie- bo ja dalje te 170- niz nie zmalam a mąz ma 186 - bo to pi razy drzwi sie urdzi jakies 56 cm? no tak czy siak- kilka mniejszych kilak wiekszych mozna miec. a zeby kasy szkoda nie bylo- to te najmniejsze kupilabym w lumpeksie i gitara:)

No ja mam właśnie te najmniejsze lumpkowe, ale narzekać nie będę, bo niemalże nówki i za grosze nabyte - mam spory rabat. :D Wolę mieć w razie czego również kilka 56. Sporo mam na 62 i 68. Ja niby mam 172, ale partner urodził się ze wzrostem poniżej przeciętnej (były u niego jakieś komplikacje), teraz jest niewiele większy ode mnie, więc nie wiem, jaki synek będzie, ale na razie to spory chłop, zobaczymy, jak będzie dalej. :)

Hej:) ale fajne zakupy porobilyscie ;)
wy piszecie ze za dużo najmniejszych ciuszkow kupować nie będziecie a ja muszę bo moje malenstwa bedą wczesniaczkami bo najpóźniej w 38tyg przyjdą na świat (dłużej bliźniaków nie trzymają ) i bedą tak pewnie mniejsze więc potrzebuje trochę wiecej tych ciuszkow :) a tu wklejam swoje pierwsze zakupy ;)

Zobacz załącznik 561172

Zobacz załącznik 561174

Zobacz załącznik 561173

reklama
Do góry