U mnie w domu w zimę jest całkiem ciepło, nieraz nawet zbyt, bo mamy centralne i czasem w kominku napalimy. Zatem w domu pewnie będę ubierać głównie w krótkie body pod śpioszki, a na dwór w chłodny dzień, na wizytę do lekarza założymy te z długim rękawkiem. Trochę już uzbierałam tego typu. Zresztą doświadczenie pokaże. Również nie będę chciała przegrzewać dzieciaka, będę mu też robiła tzw. kąpiele powietrzne, by pupcię i skórę dotleniło.
reklama
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Przegrzewanie. Ja jestem ostatnia do przegrzewania kogokolwiek, czy to siebie czy to dzieci. U nas wyglada to nieco inaczej, wole ubrac grubiej i obnizyc ogrzewanie, niz na odwrot. Dlatego w zimie mam zazwyczaj 20 st na dole i ok 16-18 w sypialniach. Co nie dotyczy naszej sypialni, bo spimy przy otwartym oknie. Ogrzewamy gazem wiec to kwestia wcisniecia guziczka. Dlatego na zime zamierzam kupowac glownie body z dlugim rekawkiem. No ale w razie potrzeby mam spora kolekcje bodaskow po pierworodnym, jakies napewno sie nadadza.
Dokładnie. Jak napisałam, doświadczenie nam pokaże. I tak zaopatrzę się w takie i takie bodziaki. Chyba zrobię dwa zestawy startowe na 56 i 62. Wyliczenia usg czasem bywają błędne... Jednak ostatnio wyszło, że syneczek to "duże dziecko" jak określił na połówkowym ginekolog. Miało wówczas 17 cm i ważyło prawie 270 g. Nogi długie ma chyba po mamie, bo tata jest przeciętny we wzroście.
fajnie że poruszyłyscie ten temat bo ja też jestem laikiem, z tego co piszecie to w takim razie zaopatrze się w kilka długich a krótkie odpuszczę gdyz dostanę po siostrzenicy mojego D. która urodziła sie 2 tygodnie temu.
U mnie niestety zimą jest bardzo chłodno mimo że jest centralne na węgiel, ale ciężko nagrzewa się nasza stara kamienica :/
U mnie niestety zimą jest bardzo chłodno mimo że jest centralne na węgiel, ale ciężko nagrzewa się nasza stara kamienica :/
die_perle
Fanka BB :)
wczoraj przyszły moje zakupy Grochowe z H&M
i jestem bardzo mile zaskoczona- zwłaszcza pościelą bo byłam przekonana że jest bawełniana - tymczasem to 100% lniana pościel- rewelacyjna antyalergiczna i sliczna. kocyk i pieluchy to 100% bawelna - śłicznie wykonane mięciutenki i bardzo mile w dotyku- takze polecam
i jestem bardzo mile zaskoczona- zwłaszcza pościelą bo byłam przekonana że jest bawełniana - tymczasem to 100% lniana pościel- rewelacyjna antyalergiczna i sliczna. kocyk i pieluchy to 100% bawelna - śłicznie wykonane mięciutenki i bardzo mile w dotyku- takze polecam
Perle dawaj linki co kupiłaś :-)
Joanna153 nie wiem jak inne mamy,a le ja rozmiaru 56 w ogóle nie kupowałam i teraz tez nie będę. Jak by się malutkie urodziło to zawsze mogę dokupić,a le też może się duże urodzić i z 56 nie skorzystasz.
Joanna153 nie wiem jak inne mamy,a le ja rozmiaru 56 w ogóle nie kupowałam i teraz tez nie będę. Jak by się malutkie urodziło to zawsze mogę dokupić,a le też może się duże urodzić i z 56 nie skorzystasz.
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Fakt z rozmiarem moze roznie byc. Ale na koncowce lekarz potrafi okreslic jakie duze dzeicko moze sie urodzic. Nam juz powiedzial ze dziecko bedzie raczej male i nie powinno miec wiecej niz 3 kg. Nie wiem na ile mozna w to wierzyc. TYle dobrze ze mam ubranka po pierworodnym a tam zaczynalismy od rozmiaru 40. Wiec mam i 50 i 56, cos napewno sie nada.
reklama
56 akurat mam używane, więc nic nie tracę. Czasem dzieciaczki rodzą się 50-centymetrowe, a nie chciałabym, by ciuszki wisiały na nim, więc przygotowuję 56 i 62. Spotkałam się z wieloma opiniami typu "A mi doradziły z forum kupić 62 i okazało się, że nóżki dziecku wypadały z nogawek". Jestem uparta i zostanę przy swojej decyzji, ale dziękuję za rady.