reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Pulinek ja tez ponarzekam na Huggisy- kupilam je po porodzie Młodej- bo tylko huggisy mialy wtedy taki malutki romziar one sie chyba nazywały Huggis omnemo?? czy cos w ten desen- drogie byly straszetnie, mialy sliczny wzorek na rzepach - taki błekitno kolorwy- i ogolnie zachwcalam sie nimy strasznie...do momentu az nie zdjelam Mlodej ich z dupy-eczki....U nas skonczylo sie jakąs alergia na hugissy- młoda dostala od nich wysypki strasznje ;/

reklama
Paulinek dla mnie Huggiesy były lepsze niż Pampersy, ale i tak najlepsze okazały się Dada z Biedronki. Teraz chcę też testować pieluchy z Rossmanna, ponoć są dobre.
Pampersy wywoływały tak okropne odparzenia na pupie Neli że nic nie pomagało, jak dla mnie najgorsze pieluchy.
Każda pupa inaczej reaguje na to, z czego składają się pieluchy (pampers ponoć najwięcej chemii mają), no i sama budowa pieluch- z Huggiesów trochę się wylewało u Neli.

Paulinek każda pupa inna i co innego pasuje. Ja nie mogłam żadnego kremu do dupci z tlenkiem cynku, a pieluszki tylko pampers i jak dla mnie super

Carla no wlasnie mam podobne doswiadczenia. Pampersy byly dla nas najgorsze. Pozniej trafilam na huggisy i bylam z nich zadowolona. Nic nam nie wychodzilo ani na plecki ani z nogawek. Nie udalo mu sie ich nawet przesikac. Innych juz nie testowalam. Wychodzi na to ze co pupcia to inna opcja. Moze to i dobrze. Teraz pewnie tez zaczniemy od papmersow bo takich uzywaja w szpitalach. A pozniej zobacze moze faktycznie przetestujemy te niemarkowe. Albo przejdziemy na wielorazowki.

Deli- bodziaki dla Maksymiliana:p dladeli.jpg

Załączniki

• dladeli.jpg
    dladeli.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 37
Dzisiaj sobie poszłam na spacerek i zahaczyłam o ciupeks, gdzie właścicielka to bardzo miła pani i mam zawsze u niej spory rabat, nawet o połowę i dostaję gratisy. :D I wiecie co? Upolowałam kilka fajnych bodziaków 56 dla chłopczyka w stanie bdb za grosze i dostałam gratis dwie pary skarpeteczek. Też dorwałam rozpinaną koszulę nocną, której mi nie będzie żal zabrudzić w szpitalu. :)

100_6243.jpg

Załączniki

• 100_6243.jpg
    100_6243.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 40
Dziewczyny, a macie jakieś doświadczenia z laktatorami?? Zaczęłam się zastanawiać nad takim zakupem. Jak jeździłam na studia to miałam jakieś badziewie co pokarm słabo odciągało, więc teraz bym chciała coś szybkiego i dobrze działającego.

Joanna gratuluję zakupów, ja jak wchodzę do lumpkow to nic nie potrafię znaleźć, a jak już to są to rzeczy w cenie nowych :/

reklama
Ja też się podpinam pod pytanie Carli. Jestem zupełnie zielona w sprawie zakupu laktatora. Czytałam w książkach, że czasem okazuje się niepotrzebny. Zastanawiam się zatem, czy by do szpitala na razie nie kupić sobie zwykłego odciągacza pokarmu za ok. 10 zł jak ten:

Tabi-Kojak, odciągacz pokarmu, 1szt. - porównaj ceny - NOKAUT.pl

Jeszcze jak byłam w sklepie Mothercare, dostałam katalog Medela i Aventu, w tym pierwszym była dodana miarka, by pomogła w zakupie laktatora z odpowiednią średnicą lejka. Za dużo tego, już się gubię... Chyba wystartuję z tym tanim odciągaczem, a potem będę się martwić o coś lepszego. :D

A co sądzicie o nakładkach/osłonkach silikonowych na brodawki, by nie pękały?

Akcesoria dla mamy Osłonki na piersi - Ceneo.pl

I jeszcze jedno. Co z herbatką na laktację? Zabierać takową do szpitala? To tak w ramach listy wyprawkowej... :)

Do góry