reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Witam :)
Ja wczoraj wymknęłam się do rossmanna po kosmetyki do szpitala i kupiłam te chusteczki bambino 2pak za 8,99... Więc już mam pampers, pampers sensitive, toujours i bambino :p jeszcze dadę dokupię :) i będziemy testować...

Przyjaciółka mi radziła, żeby kupić małą puszkę mleka początkowego, najlepiej bebilon, bo w razie jakby coś się stało i nie mogłabym nakarmić małej piersią to żeby nie jeździć po nocach i nie szukać. A w rossmannie są małe próbki bebilonu 1 za 2,99zł więc wzięłam dwie i nie muszę kupować puszki za 30zł.. Ogólnie one wychodzą masakrycznie drogo jak tak spojrzeć, ale jeśli mam kupić całą puszkę i nie zużyć, albo zużyć raz i po miesiącu wywalić resztę no to wolę te próbki... Więc polecam tę opcję...Choć mam nadzieję, że problemów laktacyjnych nie będzie...

A no i kupiłam sobie na allegro trochę ciuchów na po porodzie, jakieś bluzki do legginsów, sweterki luźniejsze, kardigan, normalne pidżamy (bo zazwyczaj śpię bez albo za duży t-shirt i majtki)... bo bida w szafie... nawet domowych ubrań nie mam... Pochwalę się jak dojdą i się okaże, że to nie jedno wielkie ***** za przeproszeniem.

I wysłali mi już szlafrok, koszulę do karmienia (komplet, ale najtańszy) i biustonosze do karmienia (najzwyklejsze), więc będę spokojniejsza... mam nadzieję, że dojdzie w tym tygodniu skoro dziś wysłali.

Mam pytanie do kupujących w Lidlu: czy ta promocja na Lovelę jest tymczasowa czy to cena specjalna Lidla na dłużej? Poprosiłam ciocię kilka dni temu i jeszcze te Lovele były, dlatego pytam... A wchodziły chyba dobry tydzień temu.

reklama
Butelki. Mam kilka w roznych rozmiarach z avent, tt i nuby. Wszystkie dostalam, od poloznej, z targow, ze sklepu gdzie zlozylam liste. Podobnie jak smoczki. Zamierzam karmic piersia przynajmniej przez okres macierzynskiego (10 tygodni:-(), a pozniej sie zobaczy. Jak trzeba bedzie to sie dokupi. Do sklepu nie daleko, w internecie tez mozna zamowic. Co do mleka to nie mysle kupowac na zapas, bo wychodze z zalozenia: dlaczego moje dziecko moze nie chciec mojego mleczka?

Pranie. No tu to jestem powiedzmy "ekstremalna". Wypralam wszystko w tym co i dla nas. A ze uzywam glownie formuly sensitiv wiec mam nadzieje ze nie bedzie problemu. Z pierworodnym tez tak robilam i nic mu nie bylo. W razie W bede prac w specjalnym. Jedynie tu na rynku znlazlam az 2 marki proszkow i plynow przeznaczone dla dzieci.

Ech Paulinek też tak myślałam, ale nasłuchałam się o krwawiących sutkach, zapaleniach, zastojach, że czasem trzeba dokarmić to kupiłam... Pewnie niepotrzebnie, ale będę spokojniejsza.

Ja mam trzy butelki, które dostałam. Avent, Avent Natural i Lovi. Ale jakbym miała kupić to kupiłabym TT, najbardziej mi się podobają.

Pannacota dzięki za info o próbkach mleka - mi na pewno się przyda, bo tak jak wcześniej wspomniałam - nie będę karmić to chociaż sobie mleczko wypróbuję :-) W sumie to której firmy jest najlepsze? Pewnie nie wiadomo, ale może możecie cos polecić (doświadczone mamy)?

Pannacota pewnie ze jak masz byc spokojniejsza to czemu nie:tak:

Tosienka ja w tym temacie tez zielona jestem. T karmilam 8 miesiecy, a pozniej przeszlam na mleko plynne, ktorego nie widzialam w pl, a ktore polecil mi pediatra. Wydaje mi sie ze w twoim przypadku lepiej poradzic sie pediatry w tym temacie.

Tosienka nie mam pojęcia które najlepsze... Pewnie jakbym miała karmić mm to spytałabym się pediatry. Przyjaciółka mi powiedziała, że najlepsze jest Bebilon to takie kupiłam.

Pannacota dzięki za info o próbkach mleka - mi na pewno się przyda, bo tak jak wcześniej wspomniałam - nie będę karmić to chociaż sobie mleczko wypróbuję :-) W sumie to której firmy jest najlepsze? Pewnie nie wiadomo, ale może możecie cos polecić (doświadczone mamy)?

Ja przy moich obu dzieciaczkach karmiłam tylko mlekiem BEBILON. Ono jest chyba najdroższe,ale uwierzcie mi,że dla komfortu dziecka i waszego - najkorzystniejsze. Oczywiście karmiłam piersią,ale tylko przez 2-3 miesiące, bo miałam mało pokarmu. Potem przechodziłam na Bebilon 1. A tak koło roku czasu zmieniałam stopniowo na inne, np. bebiko, a potem już butelkowe.

Jeśli chodzi o butelki, też przetestowałam już wiele butelek i kubków niekapków. I z tego co mogę polecić to szeroka butelka NUK first choice z anatomicznym smoczkiem -> Akcesoria dla niemowląt marki NUK - Karmienie butelką No ale to każda mama musi wytestować i dobrać odpowiednią dla dziecka :)
Moja siostra ma roczniaka i też uparła się na sprawdzenie butelek, po czym 5 różnych wywaliła do śmieci, a korzysta z właśnie z NUKA. W tej chwili mały nawet herbatę z niej pije,bo z niczego innego nie chce :p
Ogólnie ciężko je dostac w aptekach, ale są w stalym zaopatrzeniu sklepów Carrefour :)

Ja w standardzie zakupiłam na allegro pakiet startowy butelek avent mimo iz po raz kolejny bede starała sie pobudzić laktacje do tego stopnia aby wykarmic moje dziecko do tej pory cała moja 3 dzieciaków od poczatku leciała na mleku modyfikowanym i powiem wam tak to nie zależy od mleka tylko do dziecka my testowaliśmy 3 NAN BEBILON BEBIKO najstarsza córka wychowała sie na NAN i bylam bardzo z niego zadowolona po pozostałych byly zatwardzenia i zielone kupki:( syn moj z kolei na bebilonie i bylo wszystko ok Nikola tez na NAN bo po bebiko i bebilonie były kolki i zatwardzenia wiec tak jak pisze4 nie ma reguły ze konkretne mleko jest dla każdego dziecka... Moja przyjaciółka z kolei wypróbowała wszystkie mleka dostępne na rynku oczywiście po konsultacji z lekarzem i tak naprawde do dnia dzisiejszego jej córka leci na HUMANIE bo po reszcie wysypka kolki i zatwardzenia...

reklama
Do góry