reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

reklama
Pieknaszyszunia śliczne zdjęcia :) Twój mąż miał tenisówki??? ;)
joanna pościel śliczna :)

Co do pieluch - ja mam 28 tetrowych (potrzebne będą normalnie jako pieluchy, więc preferuję kwadratowe 80x80) i 10 kolorowych flanelowych (tych używam jako podkład do wózeczka czy pod główkę).

Ja brałam tę większą tetrę - bodajże 70x80 (i się wkurzałam, że nie 80x80), a miałam też kilka mniejszych i powiem, że zdecydowanie bardziej mi pasowały większe.
Antiope tak, używana, z fp, z projektorem - jedynym jej minusem jest brak mocowania do łóżeczka, ale jestem pewna, że mój coś na to zaradzi ;-) A prawie do samego końca była za 1zł....
O dokładnie ta:
Karuzelka fisher price BCM (3504106628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Villandra za taką kwotę, to faktycznie niedużo. Ja postanowiłam karuzeli na razie nie kupować, bo są ważniejsze wydatki, a kasy brak, a maleństwo zaraz po urodzeniu i tak nie zwracałoby na nią uwagi. Ale gdybym miała sytuację taką jak Ty, że po starszym synku w zasadzie wszystko już masz, to pewnie też bym sobie nie odmówiła tej przyjemności. :-)

Vill ja cie podziwiam za ta tetre, choc powiem ze tez zastanawialam sie nad wielorazowkami. Niestety musze dosc szybko do pracy wrocic, a opiekunka nie chce slyszec o wielorazowkach. Wiec zostajemy przy pampkach. A i fajna karuzela, szczegolnie za ta cene:tak:

Witam bardzo serdecznie wszystkie mamy. Obserwuję stworzone przez Was forum od kilku miesięcy, ale jakoś nigdy nie wiedziałam jak tu się do Was dołączyć. Teraz jednak na tą moją końcóweczkę postanowiłam, mam nadzieje, że nikt nie będzie miał nic przeciwko. Termin mam na 26 października - mam 22 lat i to moje pierwsze dziecko, a w zasadzie synek - Gracjanek :) Już nie mogę się doczekać.. Jestem w trakcie kompletowania wszystkich potrzebnych rzeczy. Proszę powiedzcie mi jakie kupujecie butelki 125ml, 250ml? Plastikowe, szklane? Jedną, dwie? I z jakim smoczkiem? I jakimi środkami chemicznymi będziecie prać ciuszki dla maleństwa.. ja zastanawiam się nad żelem do prania z firmy Dzidziuś, gdyż nie lubię prać w proszkach. Myślicie, że to dobry wybór? A co z płynem do płukania? Można używać przy tak małym dzieciątku? Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka dla wszystkich mamusiek :happy2::happy2:

Witaj Sabina :)

Dużo z nas kupiło butelki TT i Aventu a tak naprawde czy podpasują dzieciom to wyjdzie w praniu :) i na początek wygodne będą butelki 125ml :) a smoczki mam aventu, tt i bodajże NUKa a wszystko z targów mather&baby :)
co do żeli ja też ich używam.. dzidziusia nie testowalam tylko lovele ale przy drugim zaczynam od Persil Sensitive jak nic nie będzie się działo przy nim zostane :)

Witaj Sabina :tak:
Ja kupiłam 3 butelki 125ml i 3 butelki 250ml z TT - do tego od razu dokupiłam smoczki na zmianę przy 3m+ i 6m+. Tylko, że ja nie mogę karmić piersią dlatego aż 6 butelek. Normalnie to potrzeba tylko na mleczko i ewentualnie drugą na herbatkę.
A piorę w Loveli - mleczku do prania, bez płynu do płukania - daje na dodatkowe płukanie.

reklama
ja mam jedna butelke tt- taka malutką - startówke dla noworodka - ale to tylko w razie wu- mam zamiar być krową dojna:p ale łi łil si:p
smoczki mam dwa jakiestam z aventu - dostałam od polznej- nie kupje więcej- nie chce za dużo smoka uzywac.
co do prania- tato mi z pl. przywiózł tego dzidziusia...no i 3 prania pusilam..i jakos mi mało pachnie..i te ubranka ajkeis takie niemeiciutkie mi się zdaja...teraz kupiłam persila hypoalergicznego- plyn do plukania- i wlansie puscilam pranie grochowe- zewnętrzne- bluzy i kurteczki- i dodałam plynu- zobaczę jakie wyjda jaka będzie rócnica

Do góry