reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Dziewczyny ja w sobotę dokupiłam sobie jeszcze pamperuchów dwie paki jedna większa druga mniejsza więc mam dady do szpitala 28szt,dady duże 78szt,pampersy mniejsze 52szt i większe 80szt więc na początek myślę,ze jestem przygotowana :tak:
Dokuiłam jeszcze resztę rzeczy do szpitala typu koszulka nocna,wkładki laktacyjne,podpaski(takie normalne tylko dłuższe bo w tych poporodowych czuję się jak w pampersi więc tylko przez pierwsze dni będę je nosiła), mydło gąbkę papier toaletowy i jakieś tam rzeczy do higieny.

Więc mam już wszystko do szpitala i zbieram sie powoli do pakowania torby :tak:

reklama
Prosiłyście więc chwale się pościelą, ściany są u mnie jasno zielone i mam dużo brązu w pokoju stąd taki wybrałam zestaw + beżowe prześcieradło, wszystko co widoczne na zdjęciach:
59.jpg59b.jpg

a na zmianę samą pościel + zielone prześcieradło, taką żeby w miarę pasowała do dodatków z poprzedniej:
71.jpg

zdecydowałam się na baldachim gdyż łóżko będzie stało pod oknem więc na pewno będzie się kurzyć ale lepiej żeby na niego niż na dziecko a po drugie nie będzie jej świecić w oczka

całość z łóżkiem zmontujemy najwcześniej za 4-5 tygodni to wtedy pokażę jak to się prezentuje :)

Załączniki

• 59.jpg
    59.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 70
  • 59b.jpg
    59b.jpg
    45 KB · Wyświetleń: 63
  • 71.jpg
    71.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
_0113255.jpg_0113438.jpgDSC_0036.jpgDSC_0203.jpgDSC_0242.jpgDSC_0393.jpgDSC_0689.jpgDSC_0752.jpgDSC_1051-2.jpgKochane tak na szybko parę zdjęć od naszych fotografów. Miłego oglądania.

Załączniki

• _0113255.jpg
    _0113255.jpg
    9,8 KB · Wyświetleń: 72
  • _0113438.jpg
    _0113438.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 74
  • DSC_0036.jpg
    DSC_0036.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 70
  • DSC_0203.jpg
    DSC_0203.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 72
  • DSC_0242.jpg
    DSC_0242.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 70
  • DSC_0393.jpg
    DSC_0393.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 69
  • DSC_0689.jpg
    DSC_0689.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC_0752.jpg
    DSC_0752.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 78
  • DSC_1051-2.jpg
    DSC_1051-2.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 80
pieknaszyszunia Bardzo ładne zdjęcia! Super, że na zdjęciach nie widać za bardzo brzucha. Nie wiem czemu ale wyobrażałam sobie ciebie jako bardzo młoda dziewczynę- w sensie nastolatkę, a ty jesteś "normalna" hehe

Antiope ja u tego gościa praktycznie 80% wyprawki przy Rafałku zakupiłam. Tak samo zresztą, jak połowa bb :-D A potem jeszcze kupowałam proszki i inne drobiazgi, które akurat potrzebowałam. Teraz chyba też się jeszcze w proszek zaopatrzę (bo właśnie sobie uświadomiłam, że choć rzeczy uprane, to mam w domu tylko resztkę tej lovelli, której na razie używać nie mam zamiaru i przydałby się jakiś biały jeleń ;-) ).
Także polecam go jak najbardziej :tak:
I polecaną przez joannę też jak najbardziej :tak:
Informacje o Użytkowniku aptekawrynku

U nich też często i dużo kupuję; przede wszystkim mają dobrą cenę na wspominany przeze mnie płyn do kąpieli oillan (1l za niecałe 50zł)

Ja flanelek w ogóle nie używałam - no, może ze dwa razy... jako kocyka.
Tetry miałam dużo, generalnie tej grubszej (sporo jeszcze z tych, co miały być dla mnie, gdy byłam niemowlakiem -moja mam to chomik ;-) ); ale plan był na pieluchy wielorazowe (latem zawijałam małego w tetrę) i 10 cienkich kolorowych do wycierania buzi. Do dziś posiłkujemy się tetrą w czasie posiłków - dobrze chroni ubranko ;-)
No i jak dziewczyny wspominały - zastosowanie tetry dość szerokie :-D Na spacer nie ruszaliśmy się bez.

kami fif pewnie, że wiruję. A metek nie wycinałam, choć trafiały mi się rzeczy z wyciętymi; problemu nie było z żadnymi

Paulinek ja do dziś preferuję mycie malucha... ręką - żadnych gąbek, myjek.... No chyba, że się gościu w piasku wybawił na maksa, to czymś się trzeba wspomóc ;-)

Pięknaszyszunia gratulacje wielkie :-) Przepięknie wyglądaliście. I widzę, że miałaś bardzo podobną fryzurkę do mojej ;-)

A ja właśnie zakupiłam karuzelkę - a co! Przy pierworodnym skupiałam się na rzeczach najważniejszych i praktycznych, to tym razem postanowiłam wydać odrobinę na rzeczy "zbędne" co by w ogóle coś kupić ;-) No i mamy karuzelkę z fp z projektorem za 20 zł + przesyłka. Ale się cieszę :-)

reklama
Pieknaszyszunia super zdjęcia

villandra też już wybrałam sporo rzeczy u tego gościa, choć jeszcze nie zamówiłam. Napiszcie mi jeszcze proszę jaki rozmiar pieluch tetrowych kupujecie? Wystarczy mi ten najmniejszy, najtańszy 40x80?

Ja też mam jeszcze kilka rzeczy zachomikowanych przez moją mamę. Wprawdzie większość jak choćby pieluszki tetrowe zużyła moja siostra przy swoim synku, ale mnie zostały różne ciuszki. Szkoda tylko, że są w większości dla dziewczynek, bo to np. sukieneczki.

Karuzela z projektorem za 20 zł? Używana?

Do góry