reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

No na pozniej, na obiadki to zakupilam takie cos
asset-1000321441.jpg
przy pierworodnym sie sprawdzilo.
Karmienie, ulewanie, odbijanie fakt, do tego tez uzywalam i czasami tez do okrycia sie jak karmilam przy publicznosci, choc rzadko mi sie to zdarzalo. Ale do czegos jeszcze?

reklama
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące prania ubranek dla maluszka - czy wirujecie je w pralce? Zastanawiam się także czy usuwać metki z bodziaków - boję się, że wycięte mogą jeszcze bardziej podrażniać skórę dziecka... Proszę o Wasze opinie.

Paulinek ja tetrowych i flanelowych pieluch uzywalam do obmywania młodej- teraz tez mam taki "zestawik" tetrowych bardzo grubo tkanych tetrt w kształcie takich małych trójkątów- bardzo miękkie i jakby pikowane- dostałam od szwagierki- i będę ich uzywac w domu zamiast wilgotnych chusteczek do mycia dupki jajców buciki rączek...a podczas kapieli zamiast myjki do mycia zakamarków w okolicach fałdek, przecierania uszek oczek itp. tetre podkładalam tez w wózku i łóżeczku pod głowe młodej- jak jej się ulao to na tetre a nie prześcieradło... generalnie przydatna imo.

kami fif- ja wiruje- chyba bym ocipiala jakbym miała to wszystko wykrecac recznie- nie wydaje mi się żeby wirowanie miało jakiś negatywny wpływ na ubranka- nie odnotowałam bynajmniej. co do metek- ja nie odcinam- jeśli zobaczę ze grochowi jakas metka przeszkadza odetne- jelsi będzie mu dalje przeszkadzać "ślad" po metce- nie ebde ubierać tego ubranka i wsio.

Die do mycia mam takie rekawice tetrowe i jeden recznik z kapturkiem tez z tetry. Super mieciutkie.
asset-1000284987.jpg

Ale jako podkladka pod glowke to dobry pomysl. T nie ulewal wiec pewnie dlatego na to nie wpadlam.

Co do ubranek, to metek nie odcinalam, chyba ze jakas byla wyjatkowo twarda i niemila w dotyku, albo T mial slady na karku. Malo tego ze wiruje to jeszcze czesto susze w suszarce bebnowej.

paulinek myjki tez posiadam- ale tertra ma jedna fajna zalete- schnie o niebo szyciej niż te myjki :d dlatego ja wole tetrowe szmateczki- polecam naprawdę wyprobowac :)

pieknaszyszunnia- gratki z okazji zamązpojscia- pochwal się fotami:p

Pieknaszyszunia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:-D

co do pieluch to ja mam narazie tylko jedne 1, 42 sztuki więc na pewno za mało, z tym że brat obiecał mi wysłać pieluszki z Anglii tylko ciekawe kiedy i jakie ://

a tetrowych mam 10, jak będzie mało to dokupię w pobliskiej hurtowni

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry