reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Dziewczyny nie wiem czy była już o tym mowa. ale ile kupujecie pieluszek "1" ?
u nas jest taki zwyczaj ze po narodzinach każdy przychodzi z paczka pieluch i w zasadzie każdy przynosi rozmiary te większe.
i tak się zastanawiam ile kupic na początek tych "1"?

reklama
ja mam 127szt 1 i 136szt 2 na dzien dzisiejszy ;] moja kolezanka cos ok 270szt 1 wykorzystała ;]

Edit:

no my zażyczyliśmy sobie tylko pieluchy i chusteczki aby nikt nic innego nie kupował bo wszystko mamy ;]

aganea ja pomyślałam, żeby kupić 1 paczkę 1 i od razu jedną paczkę 2. Więcej się kupi jak po porodzie będzie wiadomo jakie dziecko duże. Nie chcę kupować niepotrzebnie 1, których potem w ogóle nie użyję.

aganea ja na razie mam jedną paczkę "1" (pamp. premium czyli 78) i dwie "2". Dokupię jeszcze na pewno małą paczkę "1" z hugiessa (poręczne do szpitala). Przy Rafale miałam więcej tych "1" choć w sumie kupowało się je na bieżąco, ale jednak zawsze do przodu. I jak przyszła do nas położna - tylko nie pamietam czy na pierwszej czy drugiej wizycie - to powiedziała, że się nam już dwójki kłaniają, bo jedynki małe. Dlatego teraz dużych zapasów nie robię. Zresztą i tak planuję tym razem zakup pieluch wielorazowych, więc pampersy będą głównie na noc i na wyjazdy czyli też zużyjemy ich na pewno znacznie mniej. A dokupić zawsze można ;-)

dzięki Dziewczyny:)
bo ja mam wlasnie jedna paczke pampersow tych premium care 78 szt, i zastanawiałam się czy to mi starczy, ale skoro tak to więcej "1" nie kupuje:)

Aganea u mnie nawet położna mówiła, by nie kupować dużo 1 max 1 paczkę, a potem w zależności czy dziecku spasują czy też nie.

Dziewczynki mam pytanie. Czy macie jakieś konkretne sklepy, czy marki pieluszek tetrowych, które polecacie, które są dobre gatunkowo?
Bo gadałam właśnie z moją mamą. Mówi, że mi kupiła paczkę pieluszek tetrowych (20 sztuk), ale jak otworzyła, to się okazało, że kiepskiej jakości, bo cieniutkie jak gaza. Obiecała mi dokupić jeszcze drugie tyle, ale teraz się zastanawiamy jakiej firmy najlepiej.
I jakie macie doświadczenia w kwestii proszku dla dzieci Lovella, bo mama mówi, że mi go już kupiła, żeby wyprać te pieluszki i nie wiem, czy kupić jeszcze jakiś inny, czy prać w tym.

Antiope u nas lovella uczulała (i to wszystkich w domu), ale reguły nie ma - nie dowiesz się, jeśli nie upierzesz i nie sprawdzisz; każda skóra inna.
Co do tetry to ja kupowałam na all u tego gościa ( i nie ja jedna i bardzo zadowolona zawsze ze wszystkiego byłam)

Informacje o Użytkowniku r_p77

ale tetra ta droższa, bo faktycznie te tańsze są na ogół kiepskiej jakości.

u nas Lovela była ok :) teraz zamierzam prać persil sensitive....
co do tetry ja mam ze smyka i jetsem zadowolona.. musze dokupic z 5szt bo w sumie mam sporo po corce, tylko tych bardziej zużytych się pozbyłam :)

reklama
Dzięki dziewczyny
Villandra a polecasz jakieś inne rzeczy od tego sprzedającego, bo jeśli tak, to też bym u niego kupiła, żeby koszta przesyłki były niższe.

Do góry