reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Powiedzcie mi jakiej grubości czapke kupujecie swoim maluszkom na jesień? Chodzi mi taką na wyjścia? Bo ja już sama niewiem. Kombinezony, które mam mają kaptur więc wydaje mi się, że jakąś cienką np z polaru, ale mój M twierdzi, że będzie maluchowi za zimno.

reklama
mysle ze przy kapturze wystarczy cienka... to tylko przejscie ze szpitala do samochodu i z samochodu do domu ;] a w samochodzie tez nie moze sie przepocić ;] a pazdziernik moze byc ciepły .. jak zalozysz na jesien gruba to co na zime :p

Oskaa ja już kupiłam maść i mam Maltan. Jest bezpieczna dla malucha, słodka, nie trzeba jej zmywać i do tego ma jakiś składnik przeciwbólowy. No i tą maść można stosować już na miesiąc lub dwa przed porodem, żeby sutki zahartować. Jak się sprawdzi to się okaże. Do pielęgnacji pupy kupiłam maść Linomag zieloną, dopiero jak się coś będzie działo to wtedy użyję Sudokremu. Do kąpieli mam Ziajkę od 1 dnia, oliwkę z Hippa zakupiłam. Zobaczymy jak to się sprawdzi. Do pępuszka mam Oktanisept. Położna mówiła że na dniach ma wejść jakiś produkt z Ziaja który działa jak Emolieny i jest dużo tańszy. Znalazłam z Ziaja http://ziaja.com/ziaja-med/2935,natluszczajacy-olejek-myjacy-do-kapieli-i-pod-prysznic

Ostatnia edycja:
Jesli chodzi o baldachim powiem wm szczerze ze bardzo ale to bardzo mi sie podobaja.....Ale ! jest jesdno ale nie mam miejsca na łóżeczku na to wszystko. Przewijak ktory lezy non stop jak dzidzia jest malenka, karuzela po drugiej stronie...:szok: i poznij wez kombinuj jak tu dziecko ulokowac aby o nic nie zaczepic:-D Wiec sobie daruje.
Ale jesli ktos ma miejsce na łóżeczku czyli przewijak osobno jak najbardziej bardaachim dodaje uroku:tak:

oj tak baldachim słodko wygląda :) ale jak dla mnie skupisko kurzu a u nas sie mega mega kurzy o_O wytre kurze a na drugi dzien wyglada jak bym z miesiac nie wycierała ich :/

Hej:)

Śledzę Was czasami i może podpowiem, na sutki Maltan jest rewelacyjny.. Ja jak ściągałam pokarm dla Stasieńka, włączyłam sobie na max moc w laktatorze i skórę całkowicie ściągnęłam razem z laktatorem... Koleżanka która karmiła piersią, pożyczyłą ode mnie maść, bo jej dziecko nieco naderwało skórę... Więc polecam ręką i nogą smarowanie tym cudownym specyfikiem.
Dobre są też herbatki na laktację - poprawiają pięknie ilość mleczka. Obojętnie jakie - ważne, żeby pić jedną dziennie.
Jeżeli chodzi o laktator - ja kupiłam sobie prywatnie ręczny - w szpitalu były elektryczne z medeli. Owszem wygodne, ale bardzooooo drogie. Ja swój kupiłam w aptece za niecałe 50zł i bardzo dobrze mi się nim odciągało. Ważne przy wyborze laktatora - żeby lejek pasował Wam do waszego kształtu biustu. Każda ma z nas inne piersi i czasami można sobie strzelić w kolano, bo będziecie musiały się nieźle nagimnastykować, jak nie będzie pasował standardowy ...

Pozdrawiam i udanych zakupów!

agnieszkaala ja dostałam od koleżanki włóczkowy zestaw czapeczka, szalik i rękawiczki. Nie wydają mi się zbyt grube, ale myślę, że wystarczą, bo tak jak piszesz w kombinezonie jest kaptur i można go założyć dziecku i tak na pewno będzie cieplutko.

joanna ja baldachimom mówię zdecydowanie nie - pięknie to może i wygląda, ale trzeba by to prać raz na tydzień (dużo zbędnej jak dla mnie roboty), bo kurz się nie pyta.

Oskaa ja na brodawki miałam bephanten - w razie czego nadaje sie również dla dziecka na odparzenia. Nie kupuję, bo prawie nie był mi potrzebny (smarowałam trochę przed porodem, a przy karmieniu może ze 3 razy i potem parę razy, jak małemu pierwsze ząbki zaczęły wychodzić ;-)), teraz przyjaciółka z niego korzysta i resztę odda znów mnie.
A jeszcze kupiłam kiedyś w promocji krem do brodawek w rossmanie - nie pamiętam, za ile, ale wiem, że to grosze były, więc chciałam sobie zapas zrobić :-D. Oddałam potem znajomej, bo oczywiście tylko leżał i by się przeterminował.

agnieszkaala czapkę jakąs się z zapasów dobiierze ;-) Najpewniej coś pośredniego - w końcu dziecko będzie w wózku osłonięte, a to też sporo daje. Kombinezonów to ja przy Rafale w zasadzie nie używałam - na spacer zakładałam mu kurtkę i przykrywałam kocykiem, no ale zimą to był już duży chłopczyk w sumie...

reklama
Oskaa ja mam bepanthen który również jest na brodawki i myśle że to wystarczy
co do czapeczek to też myśle że wystarczy na jesień cienka pod kaptur hmmm ale jakąś grubszą muszę kupić na zimę
agnieszkala prze słodki ten rożek !

ja wczoraj robiłam dużo zakupów na allegro, mama została sponsorem pościeli wiec wybrałam 12 el. zestaw jednak z baldachimem + 2 komplet poszewek i drugie prześcieradło na zmiane tak zeby pasowało do całości, co do baldachimów to jest tyle samo slow na tak co na nie, największy na nie to oczywiście ten kurz ale z drugiej strony u mnie łóżeczko będzie pod oknem, na pewno będzie się kurzyć ale też w pewien sposób uchroni to dziecko przed tym kurzem a po drugie nie będzie jej raziło słonko po oczach i zawsze będzie miała troszkę ciemniej, a jak mnie będzie wkurzał to się zdemontuje

kupiłam też proszki biel i kolor dzidziuś oraz płyn do płukania dzidziuś, tak do kocyków i pieluszek

z listy ubywa :D została 1/3 + wózek :))

Do góry