reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Śliczne te kocyki :-) Ja dziś zamówiłam na allegro taki:
KOCYK BAWEŁNIANY 75x100 28 wzorów WOMAR BAWEŁNA (3495004178) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mam już jeden taki, ale pomyślałam że przyda się osobny do łóżeczka. Jest bawełniany, mięciutki i niedrogi ;-)

Oskaa - ja kupiłam sobie takie siatkowe, dużo osób poleca, i do tego podkłady tej samej firmy:
WIELORAZOWE majtki POPORODOWE SIATKOWE- R1 do120cm (3501013715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
PODKŁADY POPORODOWE ** MIDI **__HARTMANN__30 szt. (3501008758) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja wczoraj specjalnie pędziłam do tego super pharm po pampersy 1 i nawet śladu po nich nie było (pytałam o zapasy na magazynie, ale pani tylko pokręciła głową). A ludzi TŁUM :szok: wzięlam z półki MM dla Rafałka, ale jak zobaczyłam kolejkę, to już miałam zrezygnować - tylko zauważyła to kierowniczka, która akurat obok przechodziła i od razu wysłała mnie na początek kolejki poza kolejnośc - raz, że z małym dzieckiem, a dwa że w ciąży to już w ogóle ;-)

Oskaa
co do fotelika to polecam poczytać tutaj:

Foteliki samochodowe oczami sprzedawcy: Zestaw 3w1, fotelik gratis! Tanio! Kup teraz!

W skrócie - fotelik ma pasować do auta. Do wózka niekoniecznie ;-) (to tylko taki gratis). A raczej nie zaleca się wożenia małego dziecka w foteliku - im krócej w nim przebywa, tym lepiej, a dobrze, by czas ten nie przekraczał 2h. Czy więc będziesz często to stosować? Decyzja należy do Ciebie - mi się zdarzało brać dziecko w foteliku, kiedy wiedziałam, że idę załatwić coś na 5 minut (i bez sensu było dla mnie wyjmowanie wtedy wózka i przekładanie dziecka - fotelik i wózek się ze sobą nie łąćzyły, więc zostawały mi wtedy ręce), ale ogólnie to już woziłam syna w wózku - do lekarza (wyjątek stanowiły szczepienia; potem zresztą brałam małego na ręce, skoro autem parkowałam pod ośrodkiem), na zakupy....

joanna ja przy synu sudocremu nawet nie nabyłam (w razie W miałam bephanten do sutków, z którego skorzystałam wtedy tylko ja - krótko, obecnie korzysta moja przyjaciółka i już mi zapowiedziała, że przywiezie mi teraz resztę z powrotem :-D nie ma to jak kupić większą tubkę, bo "taniej"); teraz też nie zamierzam - wciąż mam tę próbkę z niebieskiego pudełka ze szpitala ;-)

aleksiel staniki do karmienia najlepiej kupić po porodzie ( na teraz wystarczy jeden - żeby już był); ja akurat wczoraj byłam coś kupić (tylko dlatego, że w żaden ze swoich się już nie mieszczę - największe, których używałam przy karmieniu Rafała już mnie nie mieszczą) i też właśnie się zastanawiałam czy brać zwykły czy karmnik i moja Gośka też mi najpierw nawet nie chciała nic dać - dopiero jak zobaczyła, jak wygląda to, co mam na sobie, to się zlitowała i dała mi coś z zapasem, żebym teraz mogła przetrwać, a i potem skorzystać - ale ona bardzo dobrze zna mój biust; od lat zaopatruję się u niej w staniki, a jest fachurą w tej dziedzinie ;-)

Z kocykami nie pomogę - ja jeden zakupiłam używany na all (za AŻ 10 zł) i okazał się hitem; teraz zakupiłam drugi na wyprzedaży w biedronce i też już bardzo mi się podoba

Octenisept polecam jak najbardziej
yes2.gif

Majteczki miałam jednorazowe z babyono? Zostały mi jeszcze 3 sztuki + dwie sztuki wielorazowych (siateczkowych), których przy Rafale nawet nie rozpakowałam, więc teraz będą jak znalazł. I tak gdzieś od 4. doby po porodzie śmigałam już w zwykłych bawełnianych...

Zamiast nadrabiać wątek główny...

No i zainspirowana podanym linkiem do DOZ ( w którym dopiero co odbierałam sobie swój magnezik - duuuużo taniej niż gdzie indziej) właśnie doknałam zakupu pampersiorów i przy okazji jeszcze kilka drobiazgów wpadło ;-)
Muszę przyznać, że chyba dotąd nie doceniałam tej stronki i możliwości, które ona daje....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Polecam wszystkim sklep internetowy Akpol Baby. Odnajdziecie na nim wszystkie potrzebne rzeczy dla waszego maluszka. Skompletujecie wyprawkę od A do Z. Sama wiele artykułów zakupiłam za ich pośrednictwem i jestem z nich zadowolona a dzieci uwielbiają kupione tam zabawki. POLECAM!

Też lubie chusteczki bambino,ale nie będe narazie kupować bo mam 2x6 paki chusteczek z pampersa sensitive, 1x6 pak chusteczek z pampersa ale te zielone i 2 szt huggisów zielonych więc na troche starczy. Teraz poluje na pampersy 1 i na kosmetyki do kąpieli z ziajki lub hippa. Musze popatrzec na promobaby

hej dziewczyny, powiedzcie mi bo jestem na etapie kupowania pościeli do łóżeczka, myśle o jakimś większym zestawie ale zastanawiam się nad baldachimem, bardzo mi się podobają ale czy wy w ogóle je kupujecie? czy to zbędny wydatek, i w jakim rozmiarze kupujecie pościel?

Joanna ja to nawet 2 baldachimy kupuję, jedna pościel uniwersalna ze względu na nieznaną płeć do kołyski/łóżeczka, które będzie stało w naszej sypialni Pościel HAFT 8el 120x90cm PASKI JURAMBA NOWOŚĆ! (3478599430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i drugą pościel już typowo albo dziewczęca albo chłopięca po porodzie kupię * MAMO-TATO 15cz POŚCIEL DLA DZIECI 90x120 HAFT (3478628700) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Obie pościele z baldachimem - strasznie mi się podobają, uważam, ze dodają uroku i takiej słodyczy :-D

joanna ja nie kupuję baldachimu. Mój komplet to: ochraniacz, poszewka na kołdrę i podusię. Rozmiar 100x135, bo takie mam też wypełnienie.

A kupujecie a może już kupiłyście maść na brodawki? Bo ja mam trzy propozycje i już sama nie wiem. Położna bardzo polecała krem z Mustella, koleżanka Maltan a pani w aptece, która ma już dwójkę dzieci Medela PureLan.

reklama
Do góry