reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Śliczne te kocyki :-) Ja dziś zamówiłam na allegro taki:
KOCYK BAWEŁNIANY 75x100 28 wzorów WOMAR BAWEŁNA (3495004178) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mam już jeden taki, ale pomyślałam że przyda się osobny do łóżeczka. Jest bawełniany, mięciutki i niedrogi ;-)

Oskaa - ja kupiłam sobie takie siatkowe, dużo osób poleca, i do tego podkłady tej samej firmy:
WIELORAZOWE majtki POPORODOWE SIATKOWE- R1 do120cm (3501013715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
PODKŁADY POPORODOWE ** MIDI **__HARTMANN__30 szt. (3501008758) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja wczoraj specjalnie pędziłam do tego super pharm po pampersy 1 i nawet śladu po nich nie było (pytałam o zapasy na magazynie, ale pani tylko pokręciła głową). A ludzi TŁUM :szok: wzięlam z półki MM dla Rafałka, ale jak zobaczyłam kolejkę, to już miałam zrezygnować - tylko zauważyła to kierowniczka, która akurat obok przechodziła i od razu wysłała mnie na początek kolejki poza kolejnośc - raz, że z małym dzieckiem, a dwa że w ciąży to już w ogóle ;-)

Oskaa
co do fotelika to polecam poczytać tutaj:

Foteliki samochodowe oczami sprzedawcy: Zestaw 3w1, fotelik gratis! Tanio! Kup teraz!

W skrócie - fotelik ma pasować do auta. Do wózka niekoniecznie ;-) (to tylko taki gratis). A raczej nie zaleca się wożenia małego dziecka w foteliku - im krócej w nim przebywa, tym lepiej, a dobrze, by czas ten nie przekraczał 2h. Czy więc będziesz często to stosować? Decyzja należy do Ciebie - mi się zdarzało brać dziecko w foteliku, kiedy wiedziałam, że idę załatwić coś na 5 minut (i bez sensu było dla mnie wyjmowanie wtedy wózka i przekładanie dziecka - fotelik i wózek się ze sobą nie łąćzyły, więc zostawały mi wtedy ręce), ale ogólnie to już woziłam syna w wózku - do lekarza (wyjątek stanowiły szczepienia; potem zresztą brałam małego na ręce, skoro autem parkowałam pod ośrodkiem), na zakupy....

joanna ja przy synu sudocremu nawet nie nabyłam (w razie W miałam bephanten do sutków, z którego skorzystałam wtedy tylko ja - krótko, obecnie korzysta moja przyjaciółka i już mi zapowiedziała, że przywiezie mi teraz resztę z powrotem :-D nie ma to jak kupić większą tubkę, bo "taniej"); teraz też nie zamierzam - wciąż mam tę próbkę z niebieskiego pudełka ze szpitala ;-)

aleksiel staniki do karmienia najlepiej kupić po porodzie ( na teraz wystarczy jeden - żeby już był); ja akurat wczoraj byłam coś kupić (tylko dlatego, że w żaden ze swoich się już nie mieszczę - największe, których używałam przy karmieniu Rafała już mnie nie mieszczą) i też właśnie się zastanawiałam czy brać zwykły czy karmnik i moja Gośka też mi najpierw nawet nie chciała nic dać - dopiero jak zobaczyła, jak wygląda to, co mam na sobie, to się zlitowała i dała mi coś z zapasem, żebym teraz mogła przetrwać, a i potem skorzystać - ale ona bardzo dobrze zna mój biust; od lat zaopatruję się u niej w staniki, a jest fachurą w tej dziedzinie ;-)

Z kocykami nie pomogę - ja jeden zakupiłam używany na all (za AŻ 10 zł) i okazał się hitem; teraz zakupiłam drugi na wyprzedaży w biedronce i też już bardzo mi się podoba

Octenisept polecam jak najbardziej
yes2.gif

Majteczki miałam jednorazowe z babyono? Zostały mi jeszcze 3 sztuki + dwie sztuki wielorazowych (siateczkowych), których przy Rafale nawet nie rozpakowałam, więc teraz będą jak znalazł. I tak gdzieś od 4. doby po porodzie śmigałam już w zwykłych bawełnianych...

Zamiast nadrabiać wątek główny...

No i zainspirowana podanym linkiem do DOZ ( w którym dopiero co odbierałam sobie swój magnezik - duuuużo taniej niż gdzie indziej) właśnie doknałam zakupu pampersiorów i przy okazji jeszcze kilka drobiazgów wpadło ;-)
Muszę przyznać, że chyba dotąd nie doceniałam tej stronki i możliwości, które ona daje....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Polecam wszystkim sklep internetowy Akpol Baby. Odnajdziecie na nim wszystkie potrzebne rzeczy dla waszego maluszka. Skompletujecie wyprawkę od A do Z. Sama wiele artykułów zakupiłam za ich pośrednictwem i jestem z nich zadowolona a dzieci uwielbiają kupione tam zabawki. POLECAM!

Też lubie chusteczki bambino,ale nie będe narazie kupować bo mam 2x6 paki chusteczek z pampersa sensitive, 1x6 pak chusteczek z pampersa ale te zielone i 2 szt huggisów zielonych więc na troche starczy. Teraz poluje na pampersy 1 i na kosmetyki do kąpieli z ziajki lub hippa. Musze popatrzec na promobaby

hej dziewczyny, powiedzcie mi bo jestem na etapie kupowania pościeli do łóżeczka, myśle o jakimś większym zestawie ale zastanawiam się nad baldachimem, bardzo mi się podobają ale czy wy w ogóle je kupujecie? czy to zbędny wydatek, i w jakim rozmiarze kupujecie pościel?

Joanna ja to nawet 2 baldachimy kupuję, jedna pościel uniwersalna ze względu na nieznaną płeć do kołyski/łóżeczka, które będzie stało w naszej sypialni Pościel HAFT 8el 120x90cm PASKI JURAMBA NOWOŚĆ! (3478599430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i drugą pościel już typowo albo dziewczęca albo chłopięca po porodzie kupię * MAMO-TATO 15cz POŚCIEL DLA DZIECI 90x120 HAFT (3478628700) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Obie pościele z baldachimem - strasznie mi się podobają, uważam, ze dodają uroku i takiej słodyczy :-D

joanna ja nie kupuję baldachimu. Mój komplet to: ochraniacz, poszewka na kołdrę i podusię. Rozmiar 100x135, bo takie mam też wypełnienie.

A kupujecie a może już kupiłyście maść na brodawki? Bo ja mam trzy propozycje i już sama nie wiem. Położna bardzo polecała krem z Mustella, koleżanka Maltan a pani w aptece, która ma już dwójkę dzieci Medela PureLan.

reklama
Do góry