reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Dziewuszki, mam pytanie. Czy Wy macie łóżeczka z szufladą? Bo ja tak (to od siostry), ale nie mam "przykrywki" do szuflady. Orientujecie się czy można coś takiego dokupić? Chciałabym w niej trzymać pościel, kocyki itp., ale tak to się będzie chyba kurzyło.... :baffled:

reklama
Oskaa ja mam szufladę też bez pokrywy ale to dlatego że nasze łóżeczko ma opcje przerobienia na łóżko potem i jak się opuści na dół tą powierzchnię do spania to się automatycznie robi pokrywa na szufladę... nie wiem czy można dokupić taka pokrywę ale ja sprawę rozwiązałam i popakowałam pościel w worek próżniowy, można też kupić specjalny futerał pod łózko i też nie będzie ci się kurzyć

swietne zakupy dziewczyny:
wklejam swoja liste zakupowa, moze komus sie przyda, a moze doradzicie o czym zapomnialam, mam to okropne uczucie...

do tej pory mam:

- wozek maxi cosi travel system murra 4 (gondola, spacerowka, fotelik samochodowy) + torba na pieluchy, moskitiere i folie przeciwdeszczowa
-baza do fotelika samochodowego, dzieki czemu nie trzeba uzywac pasow samochodowych
-lozeczko z ikei + materacyk
- przewijak, materacyk do przewijania pokryty cerata + pokrowce frotowe na niego (znow kochana Ikea)
- komoda wysoka z szufladami
-wanienka flexi skladana polecam jesli macie malo miejsca, z wkladem podtrzymujacym dla noworodka
- 3 reczniki z kapturkiem
- kolderke i podusie (ktora bede oczywiscie uzywac pozniej)
- 3 zmiany poscieli z Ikei
- 4 przescieradla flanelowe na gumce z ikei
-kocyki grubsze i ciensze
- przyborniki wieszane na lozeczko takie organizery a takze koszyki na przewijak na dolne polki na rozne kosmetyki itp
- plyn Oliatum junior
- sudocream
- patyczki do uszu
- pieluchy flanelowe
- frieda do noska
- chusty x2 do noszenia dzidziusia
- szczoteczka z miekkiego wlosia
- zestaw do obcinania paznokietkow
- chusteczki nawilzane
- mala paczka pampersow
- oslonka na szczebelki do lozeczka
- sol fizjologiczna
- gaziki z akloholem w razie jakby pepek sie slimaczyl
- krople na kolki
- paracetamol w czopkach
- plyn na afty
- podgrzewacz do butelek
- sterylizator
- karuzela nad lozeczko
- naklejki nad lozeczko
- lezaczyk baby bjorne
-cerata do przykrywania lozeczka
- wata
- witamina d + k
- no i ciuszki na pewno za duzo :)

dla mnie
- laktator
- nakladki na sutki
- masc z czysta lanolina
- majtki siatkowe, jednorazowe
- podklady poporodowe
- koszule i pizamy do karmienia
- wkladki do stanika wchlaniajace nadmiar mleka
- tantum rosa
- woreczki do mrozenia mleka

musze jeszcze kupic
- staniki do karmienia
- smoczek
- butelke na w razie czego jakbym mleka nie miala

na pewno cos zapomnialam napisac. Duzo rzeczy mam z car bootow (taka tutejsza gielda) i ebaya uzywanych.
jakies sugestie kochane? cos ominelam?

Hejka. Wpadam was poinformować,że w Lidlu są teraz chusteczki nawilżane lidlowskie Tojours aloevera 4 paczki plus pudełko gratis za 19,95 -> LIDL sklepy spożywcze – gazetka, promocje, przepisy, praca
Kuzynka mi zakupiła ;)
A ja dziś natrafiłam w lumpku na super grzechotkę z pozytywką firmy V-TECH. Zapłaciłam za nią 7zł, a używane na allegro są prawie po 30zł :p Mam taką -> VTECH MUZYCZNA GRZECHOTKA GWIAZDA GWIAZDKA (1453) (3484617689) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Co do kocyków, to zależy jaki gruby chcesz Pieknaszyszunio. Ja mam dwa zwykłe polarkowe,cieniutkie, które już się troszkę sprały. Ale mam jeden takiego typu -> Gruby włochaty kocyk akrylowy Bobas 80x110 gładki (3456897102) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. grubszy i we wzorki. Pamiętam,że 6 lat temu kupiłam go za 55zł, ale jest nie do zdarcia i cały czas wygląda jak nowy. Także polecam te akrylowe :)
aleksiel wow! Ja połowę nie mam z tego co ty :p A na źle gojący się pępuszek polecam OCTANISEPT. Przydaje się na gojenie każdego rodzaju ran. Położne zalecają nawet na psikanie rany po cesarskim cięciu.

reklama
Jakie kupowałyście majtki poporodowe? Bo ja bym chciała takie z siateczki, ale nie spodenkowe i nie mogę znaleźć...

Do góry