reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

tosienka ja Ci powiem, że nie wiem, jakie są rodzaje tego oilatum (bo pewnie kilka różnych), ale na pewno może Ci się przydać na później ;-)
A u mnie w szpitalu np. dzieci z problemami skórnymi (akurat rumień mam na myśli, potem potówki się pojawiają) to dzieciaczki właśnie w oillatum kąpano (tylko nie wiem czy w tym dokładnie). A ja się wdomu na tańszy odpowiednik przerzuciłam - OILAN emulsja do kąpieli i tam pisze, że od 6. miesiąca, ale ja używałam na małym gdzieś od 3. i wszystko było ok i wręcz super, bo my mieliśmy problemy ze skórą i po tym oillanie zaczęło się poprawiać właśnie.
Dodatkową zaletą dla mnie było także to, że po kąpieli w tej emulsji niczym już nie musiałam smarować malucha (tylko buzię) - żadnych kremów, oliwek. Teraz też już sobie zapas robię (przy jednych zakupach = jeda wysyłka); dla Rafałka mydełka brałam to od razu emulsję wzięłam; mam na all jednego sprawdzonego dostawcę, gdzie za 2 opakowania tego oillana (w sumie 1L) płacę niecałe 50 zł (w aptece średnio tyle kosztuje 0,5L) + przesyłka.
A i jeszcze jedno - większość płynów dla dzieci straaaaasznie się pieni - potem nie ma jak tego bobaska wypłukać. A przy emolientach ten problem nie istnieje ;-)

reklama
Ostatnia edycja:
u mnie nie ma superpharm :( w lidlu proszków tez nie było :( a właśnie chce się w nie niedługo zaopatrzyć bo pasuje ubranka juz wyprać, chyba kupie zamiast loveli dzidziusia, czytając opinie nie widzę różnicy poza ceną

tosienka patrząc w promobaby to leclerca jeszcze u mnie nie ma :(, ale w realu lovele 3,6 kg za 36,99 zł, to na allegro jest 5 kg za 39,90 zł, wiadomo że dochodzi jeszcze przesyłka ale jak się robi większe zakupy to wole na allegro bo mam jeszcze sporo do kupienia, ale i tak dzięki :)

No właśnie Joanna dobrze, że orientujesz się w cenach. Przy większych zakupach allegro na prawdę się opłaca. Ja tak porównywałam pampersy new born 1 i wiem, że dobra cena za 43 pieluszek to 19,99 - to jest promocja :-D A dziś chcę kupić w realu pampers new born 2 (w paczce 108szt.) za 51,95zł. Jak popatrzyłam na allegro to chyba dobra cena, no i za przesyłkę nie będę płacić...

tosienka no ja właśnie dziś zamierzam jechać do Reala po te Pampersy :-) A Lovele też kupię, tylko że mleczko do prania, bo ja proszków nie lubię. No i dzięki za cynk o akcji w SuperPharm w ramach karty Life, bo właśnie taką wyrobiłam a widzę, ze jest extra promocja na emulsję do kąpieli Oilatum!

Dziewczynki, błagam pomóżcie. Są wśród nas już doświadczone Mamusie i te, które zaraz będą, więc proszę o Wasz głos...
Wczoraj poszperałam trochę na Tablica.pl i znalazłam rzeczy, o których myślałam
biggrin.gif
Używane, ale w dobrym stanie i dobrej cenie. Kołyskę kupię na pewno, muszę tylko sprawdzić czy nie chodzi zbyt głośno. A może ktoś z Waszych znajomych ma tą kołyskę Soothing Motions™ Glider
Ale wciąż zastanawiam się co do fotelika do auta... Dostaniemy w dobrym stanie od szwagra, ale on nie będzie pasował na stelaż naszego wózka
baffled5wh.gif
A wczoraj znalazłam taki do naszego wózia i teraz nie wiem... zastanawiam się po raz kolejny czy ta funkcja zakładanie fotelika na stelaż będzie często wykorzystywana.

reklama
Oska to ja się wypowiem w sprawie fotelika, bo kołyskę mam ale drewnianą :-D Ja kupiłam na allegro używany fotelik maxi cosi cabrio fix za 100zł, do tego dokupiłam nową tapicerkę za 99zł, więc dużo zaoszczędziłam, a fotelik w bardzo dobrym stanie - teraz jak nówka:tak:
I jak będę kupować wózek to bez fotelika, bo w ogóle nie zamierzam korzystać z opcji zakładania go na stelaż. Dlaczego? Wydaje mi się, że w listopadzie będzie za chłodno i wolę dziecko wziąć w gondoli, tyle tylko, że po pierwsze mieszkam w domku -czyli odpada mi klatka schodowa do przemierzenia. Słyszałam, że te foteliki są dobre np. na zakupach, ale jak będę się wybierać na zakupy to Ktosiek albo z Tatą będzie albo z jedną babcią albo z drugą - nie będę go brać ze sobą. Gdyby dziecko miałoby mi się urodzić np. na wiosnę - możliwe że skorzystałabym z opcji fotelika na stelażu, ale nie w listopadzie. Dlatego ja nie dokupuje ani fotelika ani adaptera :tak:

Do góry