reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

tosienka ja Ci powiem, że nie wiem, jakie są rodzaje tego oilatum (bo pewnie kilka różnych), ale na pewno może Ci się przydać na później ;-)
A u mnie w szpitalu np. dzieci z problemami skórnymi (akurat rumień mam na myśli, potem potówki się pojawiają) to dzieciaczki właśnie w oillatum kąpano (tylko nie wiem czy w tym dokładnie). A ja się wdomu na tańszy odpowiednik przerzuciłam - OILAN emulsja do kąpieli i tam pisze, że od 6. miesiąca, ale ja używałam na małym gdzieś od 3. i wszystko było ok i wręcz super, bo my mieliśmy problemy ze skórą i po tym oillanie zaczęło się poprawiać właśnie.
Dodatkową zaletą dla mnie było także to, że po kąpieli w tej emulsji niczym już nie musiałam smarować malucha (tylko buzię) - żadnych kremów, oliwek. Teraz też już sobie zapas robię (przy jednych zakupach = jeda wysyłka); dla Rafałka mydełka brałam to od razu emulsję wzięłam; mam na all jednego sprawdzonego dostawcę, gdzie za 2 opakowania tego oillana (w sumie 1L) płacę niecałe 50 zł (w aptece średnio tyle kosztuje 0,5L) + przesyłka.
A i jeszcze jedno - większość płynów dla dzieci straaaaasznie się pieni - potem nie ma jak tego bobaska wypłukać. A przy emolientach ten problem nie istnieje ;-)

reklama
Ostatnia edycja:
u mnie nie ma superpharm :( w lidlu proszków tez nie było :( a właśnie chce się w nie niedługo zaopatrzyć bo pasuje ubranka juz wyprać, chyba kupie zamiast loveli dzidziusia, czytając opinie nie widzę różnicy poza ceną

tosienka patrząc w promobaby to leclerca jeszcze u mnie nie ma :(, ale w realu lovele 3,6 kg za 36,99 zł, to na allegro jest 5 kg za 39,90 zł, wiadomo że dochodzi jeszcze przesyłka ale jak się robi większe zakupy to wole na allegro bo mam jeszcze sporo do kupienia, ale i tak dzięki :)

No właśnie Joanna dobrze, że orientujesz się w cenach. Przy większych zakupach allegro na prawdę się opłaca. Ja tak porównywałam pampersy new born 1 i wiem, że dobra cena za 43 pieluszek to 19,99 - to jest promocja :-D A dziś chcę kupić w realu pampers new born 2 (w paczce 108szt.) za 51,95zł. Jak popatrzyłam na allegro to chyba dobra cena, no i za przesyłkę nie będę płacić...

tosienka no ja właśnie dziś zamierzam jechać do Reala po te Pampersy :-) A Lovele też kupię, tylko że mleczko do prania, bo ja proszków nie lubię. No i dzięki za cynk o akcji w SuperPharm w ramach karty Life, bo właśnie taką wyrobiłam a widzę, ze jest extra promocja na emulsję do kąpieli Oilatum!

Dziewczynki, błagam pomóżcie. Są wśród nas już doświadczone Mamusie i te, które zaraz będą, więc proszę o Wasz głos...
Wczoraj poszperałam trochę na Tablica.pl i znalazłam rzeczy, o których myślałam
biggrin.gif
Używane, ale w dobrym stanie i dobrej cenie. Kołyskę kupię na pewno, muszę tylko sprawdzić czy nie chodzi zbyt głośno. A może ktoś z Waszych znajomych ma tą kołyskę Soothing Motions™ Glider
Ale wciąż zastanawiam się co do fotelika do auta... Dostaniemy w dobrym stanie od szwagra, ale on nie będzie pasował na stelaż naszego wózka
baffled5wh.gif
A wczoraj znalazłam taki do naszego wózia i teraz nie wiem... zastanawiam się po raz kolejny czy ta funkcja zakładanie fotelika na stelaż będzie często wykorzystywana.

reklama
Oska to ja się wypowiem w sprawie fotelika, bo kołyskę mam ale drewnianą :-D Ja kupiłam na allegro używany fotelik maxi cosi cabrio fix za 100zł, do tego dokupiłam nową tapicerkę za 99zł, więc dużo zaoszczędziłam, a fotelik w bardzo dobrym stanie - teraz jak nówka:tak:
I jak będę kupować wózek to bez fotelika, bo w ogóle nie zamierzam korzystać z opcji zakładania go na stelaż. Dlaczego? Wydaje mi się, że w listopadzie będzie za chłodno i wolę dziecko wziąć w gondoli, tyle tylko, że po pierwsze mieszkam w domku -czyli odpada mi klatka schodowa do przemierzenia. Słyszałam, że te foteliki są dobre np. na zakupach, ale jak będę się wybierać na zakupy to Ktosiek albo z Tatą będzie albo z jedną babcią albo z drugą - nie będę go brać ze sobą. Gdyby dziecko miałoby mi się urodzić np. na wiosnę - możliwe że skorzystałabym z opcji fotelika na stelażu, ale nie w listopadzie. Dlatego ja nie dokupuje ani fotelika ani adaptera :tak:

Do góry