reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Joanna właśnie wczoraj podjęłam z mężem decyzje o nie kupowaniu szuflady, bo raczej nieprzydatna będzie.

Tosienka nie oglądałam ostatnio pralek ani nie czytałam, ale super, ze udało ci się kupić taniej.

Wczoraj byłam na targach i oprócz rzeczy które dostałam na free kupiłam wanienkę DESIGN DLA DZIECI I NIE TYLKO...: TESTUJEMY: Wanienka Flexi Bath™ Stokke® oraz wkładka Newborn Support i butelki z tommee TOMMEE TIPPEE ZESTAW BUTELKI KUBEK SMOCZKI BUTELKA (3484666821) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . Wszytko taniej niż więc jestem bardzo zadowolona. Wracając do domu mąż zjechał do Tkmaxx i kupiłam kocyk o 17 zł taniej, a miałam już go brać ostatnio dobrze, ze się wstrzymałam (kocyk niebieski z wytłoczonymi gwiazdkami i księżycem, a z drugiej strony białe mięciutkie futerko) i w końcu natrafiłam na ZESTAW PIELĘGNACYJNY TOMMEE TIPPEE 9 AKCESORIÓW!!! (3482492831) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. za 52 :-). Lubię takie zakupy gdzie się oszczędza :-). Na targach zestaw pielęgnacyjny był po 99.

Moja lista tez się kurczy :-).

reklama
deli bardzo podoba mi się twoja wanienka bo się składa a u mnie to ważna rzecz bo mam mało miejsca, z tym że już dostałam taką zwykłą, nad takim zestawem do butelek też się zastanawiam i ten pielęgnacyjny też fajny

Joanna dlatego ta wanienka tak nam się spodobała, bo jakikolwiek wyjazd z maluchem to można ja do auta wrzucić i zajmuje bardzo mało miejsca.
Zestaw pielęgnacyjny szukaj w TkMaxx, bo tam najtaniej, a butelki jak dla mnie super zestaw + dwie w gratisie dostałam + 2 smoczki :-)

Widzę, że o laktatorach rozprawiacie ;-)

Z mojego doświadczenia, jak kto ciekaw...
Zakupiłam ręczny z Tomee Tipee - na all w zestawie z kilkoma akcesoriami. Na wszelki wypadek (że jak będzie potrzebny, to nikt nie będzie za nim musiał latać i przepłacać); gdyby się okazał niepotrzebny, zawsze można sprzedać, jako nowy oczywiście.
Ja jednak go wykorzystywałam - odciągałam jeszcze coś tam po karmieniu i mroziłam (z uwagi na to, że syn nie tolerował mleka w mojej diecie, nie wykorzystałam większości tych zapasów :-(; czasem do kaszki coś dodałam w późniejszym czasie). No i próbowałam odciągać, żeby czasem wyjść z domu, żeby mleko dla małego zostawić, ale ten plan nigdy nie wyszedł, bo moje dziecię zdecydowanie odmawiało picia z butli (jakiejkolwiek - wiele ich przetestowaliśmy).
No i raz czy dwa zdarzył się większy nawał, to wtedy laktator też się przydał, choć zdarzało się, że szybciej i sprawniej szło mi odciąganie gołymi rękami.
Ogólnie zakup sobie bardzo chwalę i jestem usatysfakcjonowana. Zobaczymy czy teraz też będzie w użyciu, ale podejrzewam, że tak.

Widzę,że pojawił się temat laktatorów. Ja przy pierwszej córce miałam taki zwykły -> Laktatory ręczne - Ręczny laktator SIMED - LAKTA PLUS - SIMED i okazał się beznadziejny.Piersi bolały maxx i płakałam przy odciąganiu. Aż w końcu bez żadnych skrupułów wyrzuciłam go. Przy synku zakupiłam ręczny AVENT VIA - taki -> Laktator ręczny Avent ISIS z 2 pojemnikami VIA (SCF310/12) z pojemniczkami na pokarm i teraz też bedę go używać. Ja osobiście bardzo sobie go chwalę.
U mnie też lista się skraca.Właściwie dziś kupiłam małe pampersy do szpitala i chusteczki nawilżane. Została mi tylko butelka z NUKA. No i mogę pakować torbę do szpitala ;) No i jeszcze dzieciowe łożeczko zostało do kupienia..

A ja na razie nie kupuję. Jak będzie potrzeba to kupię ale na pewno nie ręczny, bo przy odciąganiu ręczym przy córce miałam dość, a tylko odciągałam przez 3 tygodnie ;-/. Nigdy więcej choć laktator miałam fajny z aventu to i tak podziękuje.

reklama
Do góry