reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Joanna właśnie wczoraj podjęłam z mężem decyzje o nie kupowaniu szuflady, bo raczej nieprzydatna będzie.

Tosienka nie oglądałam ostatnio pralek ani nie czytałam, ale super, ze udało ci się kupić taniej.

Wczoraj byłam na targach i oprócz rzeczy które dostałam na free kupiłam wanienkę DESIGN DLA DZIECI I NIE TYLKO...: TESTUJEMY: Wanienka Flexi Bath™ Stokke® oraz wkładka Newborn Support i butelki z tommee TOMMEE TIPPEE ZESTAW BUTELKI KUBEK SMOCZKI BUTELKA (3484666821) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . Wszytko taniej niż więc jestem bardzo zadowolona. Wracając do domu mąż zjechał do Tkmaxx i kupiłam kocyk o 17 zł taniej, a miałam już go brać ostatnio dobrze, ze się wstrzymałam (kocyk niebieski z wytłoczonymi gwiazdkami i księżycem, a z drugiej strony białe mięciutkie futerko) i w końcu natrafiłam na ZESTAW PIELĘGNACYJNY TOMMEE TIPPEE 9 AKCESORIÓW!!! (3482492831) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. za 52 :-). Lubię takie zakupy gdzie się oszczędza :-). Na targach zestaw pielęgnacyjny był po 99.

Moja lista tez się kurczy :-).

reklama
deli bardzo podoba mi się twoja wanienka bo się składa a u mnie to ważna rzecz bo mam mało miejsca, z tym że już dostałam taką zwykłą, nad takim zestawem do butelek też się zastanawiam i ten pielęgnacyjny też fajny

Joanna dlatego ta wanienka tak nam się spodobała, bo jakikolwiek wyjazd z maluchem to można ja do auta wrzucić i zajmuje bardzo mało miejsca.
Zestaw pielęgnacyjny szukaj w TkMaxx, bo tam najtaniej, a butelki jak dla mnie super zestaw + dwie w gratisie dostałam + 2 smoczki :-)

Widzę, że o laktatorach rozprawiacie ;-)

Z mojego doświadczenia, jak kto ciekaw...
Zakupiłam ręczny z Tomee Tipee - na all w zestawie z kilkoma akcesoriami. Na wszelki wypadek (że jak będzie potrzebny, to nikt nie będzie za nim musiał latać i przepłacać); gdyby się okazał niepotrzebny, zawsze można sprzedać, jako nowy oczywiście.
Ja jednak go wykorzystywałam - odciągałam jeszcze coś tam po karmieniu i mroziłam (z uwagi na to, że syn nie tolerował mleka w mojej diecie, nie wykorzystałam większości tych zapasów :-(; czasem do kaszki coś dodałam w późniejszym czasie). No i próbowałam odciągać, żeby czasem wyjść z domu, żeby mleko dla małego zostawić, ale ten plan nigdy nie wyszedł, bo moje dziecię zdecydowanie odmawiało picia z butli (jakiejkolwiek - wiele ich przetestowaliśmy).
No i raz czy dwa zdarzył się większy nawał, to wtedy laktator też się przydał, choć zdarzało się, że szybciej i sprawniej szło mi odciąganie gołymi rękami.
Ogólnie zakup sobie bardzo chwalę i jestem usatysfakcjonowana. Zobaczymy czy teraz też będzie w użyciu, ale podejrzewam, że tak.

Widzę,że pojawił się temat laktatorów. Ja przy pierwszej córce miałam taki zwykły -> Laktatory ręczne - Ręczny laktator SIMED - LAKTA PLUS - SIMED i okazał się beznadziejny.Piersi bolały maxx i płakałam przy odciąganiu. Aż w końcu bez żadnych skrupułów wyrzuciłam go. Przy synku zakupiłam ręczny AVENT VIA - taki -> Laktator ręczny Avent ISIS z 2 pojemnikami VIA (SCF310/12) z pojemniczkami na pokarm i teraz też bedę go używać. Ja osobiście bardzo sobie go chwalę.
U mnie też lista się skraca.Właściwie dziś kupiłam małe pampersy do szpitala i chusteczki nawilżane. Została mi tylko butelka z NUKA. No i mogę pakować torbę do szpitala ;) No i jeszcze dzieciowe łożeczko zostało do kupienia..

A ja na razie nie kupuję. Jak będzie potrzeba to kupię ale na pewno nie ręczny, bo przy odciąganiu ręczym przy córce miałam dość, a tylko odciągałam przez 3 tygodnie ;-/. Nigdy więcej choć laktator miałam fajny z aventu to i tak podziękuje.

reklama
Do góry