Dziewczyny...zastanówcie się dobrze nad wyborem laktatora...poczytajcie opinie. Mi się nie przelewa, ale wiem z perspektywy pierwszego laktatora, że lepiej zainwestować w elektryczny, bo te ręczne to ściema...Ja miałam Avent, więc niby dobra firma...odciągałam resztki po każdym karmieniu tak jak trzeba, ale i tak miałam zastój pokarmu, bo ten laktator po prostu nie dawał rady wszystkiego wypompować ...tak więc po tygodniu 40 stopni gorączki i lipa...już z tej jednej piersi nie leciało tak jak wcześniej. Zdecydowana różnica jest też w ilości odciąganego pokarmu przez laktator elektryczny a ręczny. Generalnie to elektryczny potrafi sobie poradzić z zastojem, a ręczny już raczej nie. Chyba, że ktoś mam masakrycznie dużą ilość pokarmu to łatwo się ściąga...ale jeśli tak jak ja raczej mizernie jest z pokarmem to wydaje mi się, że tylko elektryczny spełni swoją rolę.
Ja tym razem kupuję niby najlepszej firmy, Medela...ale wersję dla uboższych Ten polecają położne w szkołach rodzenia i ma najwięcej opinii...z reguły pozytywnych. Jak ocenię go ja...zobaczymy
MEDELA LAKTATOR MINI ELECTRIC+PURELAN+GRATISY (3409444662) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ja tym razem kupuję niby najlepszej firmy, Medela...ale wersję dla uboższych Ten polecają położne w szkołach rodzenia i ma najwięcej opinii...z reguły pozytywnych. Jak ocenię go ja...zobaczymy
MEDELA LAKTATOR MINI ELECTRIC+PURELAN+GRATISY (3409444662) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.