reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Dziewczyny...zastanówcie się dobrze nad wyborem laktatora...poczytajcie opinie. Mi się nie przelewa, ale wiem z perspektywy pierwszego laktatora, że lepiej zainwestować w elektryczny, bo te ręczne to ściema...Ja miałam Avent, więc niby dobra firma...odciągałam resztki po każdym karmieniu tak jak trzeba, ale i tak miałam zastój pokarmu, bo ten laktator po prostu nie dawał rady wszystkiego wypompować ...tak więc po tygodniu 40 stopni gorączki i lipa...już z tej jednej piersi nie leciało tak jak wcześniej. Zdecydowana różnica jest też w ilości odciąganego pokarmu przez laktator elektryczny a ręczny. Generalnie to elektryczny potrafi sobie poradzić z zastojem, a ręczny już raczej nie. Chyba, że ktoś mam masakrycznie dużą ilość pokarmu to łatwo się ściąga...ale jeśli tak jak ja raczej mizernie jest z pokarmem to wydaje mi się, że tylko elektryczny spełni swoją rolę.
Ja tym razem kupuję niby najlepszej firmy, Medela...ale wersję dla uboższych:) Ten polecają położne w szkołach rodzenia i ma najwięcej opinii...z reguły pozytywnych. Jak ocenię go ja...zobaczymy:)

MEDELA LAKTATOR MINI ELECTRIC+PURELAN+GRATISY (3409444662) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
takhisis- ja przy oliwiw miałam reczny z aventu- i raz go uzylam..teraz nawet nie myslalam o latatorze jakos....bo za pierwszym razem okazal się zbędny- ale od koleżanki dostałam w prezencie wlasnie ta mede mini elctric - może się nada a może nie....się zobaczy :p

Siemka wpadlam pochwalic sie wczorajszymi zakupmi...fajne nawet te ciuszki w Lidlu
SAM_0801.jpgSAM_0805.jpgSAM_0807.jpg

Pajacyki kupiłam w tesco...
A i skusilam sie na ten termometr i powiem wam nie załuje. Wiec jesli ktoras nie ma to naprwde warto.
Jak macie autka to tankujcie na shelu daja tam kupony rabatowe do lidla (15zl) wiec ze 115zł zrobiło mi sie 100zł :-)
Maz po zakupach oczywiscie powiedzial....."Teraz to juz koniec zakupow dla mlodego...wystarczy":angry:
I tak za kazdym razem:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Załączniki

• SAM_0801.jpg
    SAM_0801.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 105
  • SAM_0805.jpg
    SAM_0805.jpg
    48,7 KB · Wyświetleń: 102
  • SAM_0807.jpg
    SAM_0807.jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 108
Też mam ten dresik z Lidla i galoty sztruksowe w kratkę, dwa staniki, ale ten kremowy lepszy niż śliwkowy, no i termometr też zakupiłam. Teściowa ma z tej firmy ciśnieniomierz i sobie chwali. Termometr ma wszystkie te same funkcje co te za ponad 100 zł. Laktator mam ten z MEDELA ale używany od znajomej.

Iwona fajne zakupki :)

ja nie dotarłam wczoraj do Lidla, za długo trwała wizyta u lekarza a Lidla mam daleko i już nie miałam siły, jutro idę do rodziców a niedaleko nich jest Lidl, może coś jeszcze zostało ciekawego chociaż wątpie bo u mnie w mieście tylko 2 Lidle i nie za duże, w momencie wszystko wykupują :confused:

a ja bylam wczoraj w lidlu na zakupach i wiecie co?? u nas jeszcze te ciuchy leza- owszem przebrane już ale sa (tylko staników nie było w ogole) ale oferta u nas była chyba z 1-1,5 miesiąca temu!!!! a w Polsce tak szybko w jeden dzień wykupili???

Myślałam o tym termometrze z lidla, hmmm... sama nie wiem pojade dzisiaj to go zobacze :D (może jeszcze będzie) . Wczoraj w realu kupilam chusteczki pampersa 6x64 szt za 29.99 :D. W środę była dostawa w lumpku oczywiście nie mogłam się oprzeć i upolowałam ochraniacz na materacyk do gondolki nowy z metka z mother care za 7zl i zawieszke Lamaze z grzechotka także nowa za 10zl :D upiore i pokaże ;)
z większych rzeczy zostało mi do kupienia łóżeczko materac i pościel a tak to chyba już wszystko będzie, mam nadzieje.

reklama
Ja też zakupy Lidlowe zrobiłam dwa staniki kupiłam i powiem Wam, ze wygodne :-) dresik kupiła mi Sony, bo nie wiedziałam czy dam radę pojechać.
Co do laktatora to kupie dopiero jak faktycznie będzie potrzeba, bo różnie to bywa.

Lepsze łóżeczko z szufladą czy bez?

Do góry