reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Rajani jaka pojemna szafa :-D Nula podobno we wrześniu robią przeceny na AGD, więc jeśli możesz to może troszkę poczekaj? Ale w sumie teraz tak myslę, bo to Szwagier mi powiedział, czy może już pod koniec sierpnia nie będą robić wyprzedaży? Związane jest to z tym, że ludzie teraz mają inne wydatki typu "dzieci ida do szkoły", no i wiadomo zakupy odchodzą na drugi plan, a cena promocyjna ma ich przyciągnąć...

reklama
Dziewczyny to ja pochwale sie swoimi zakupami zamawiałam na allegro wszystko prócz ubranek wiec powstawiam linki :)

Łóżeczko ŁÓŻECZKO MATERAC KP POSCIEL11ELE PRZEWIJAK +GRATIS (3434036535) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wzór 23 przewijak pomaranczowy

POŚCIEL ŁÓŻECZKO 2el pościel dziecięca poszewki 120x90 SUPER CENA ! (3418048546) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wzór żyrafki bez i niebieska noc

kocyk ! Kocyk koc z aplikacją BOBAS 76x102 GRUBY NOWOŚĆ (3401452990) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. kremowy

prześcieradła http://allegro.pl/przescieradlo-jersey-z-gumka-120x60-bawelna-i3418785108. bezowe i ciemno niebieskie

BUTELKI ZESTAW STARTOWY AVENT BUTELKI BUTELKA 260ml 260 (3460013028) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

WANIENIKA WANIENKA DO KAPIELI WANNA MIX KOLORY tanio (3435360784) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. pomaranczowa

WKŁADKA Fotelik do kąpieli-wkład do wanienki -TEGA (3459860263) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. różowy

Koszula do szpitala Koszula koszulka nocna ciążowa karmienia XXL / 3XL (3443720901) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. x 2 szt

co do ubranek to na chwile obecna 6 pułek w szafie zawalonych tesciowa wczoraj skonczyła prasowac jak zrobie zdjecie poprosze kumpele to mi wrzuci ze swojego kompa bo u mnie niestety nie ma dysku wymiennego:(

Ostatnia edycja:
Wiem, że już kiedyś był poruszany temat rozków, ale nie wiem gdzie szukać, więc szybciuteńkie pytanie: kupować rożek usztywniany czy nie usztywniany? Dlaczego? :-D Dziękuję z góry za wszyyyystkie odpowiedzi:tak:

pościel w hello kitty fajna.. choc z tym baldachimem to marny pomysł wiecej sie zbiera na nim kurzu :)
ja podpaski, podkłady juz kupiłam w sumie nie duzo mi zostało rzeczy do kupienia... :)

Możliwe, dlatego zawsze mogę go ściągnąć i wyprać, ale tak mi się podoba że po prostu muszę ją po urodzeniu położyć w takim łóżeczku z baldachimem :)

Rajani zawstydzasz tą szafką , wow

Mi zostały do zakupu przede wszystkim pieluchy, i kosmetyki dla niemowlaka... Myślę że zakupie to we wrześniu. Tak samo z resztą ubranek, bo musze wiedzieć ile Malutka będzie mierzyć. Ja np. po urodzeniu mierzyłam 61 cm :szok: i już niektóre ciuszki miałaby za małe... Także zobaczymy :-)

Jeśli chodzi o mnie to mam na razie dwa staniki do karmienia, plus jeden na noc bezszwowy, zakupiłam też gorset poporodowy, zobaczymy czy dam rade go nosić...
Brakuję mi tylko koszuli nocnej rozpinanej z przodu, i zastanawiam się gdzie kupić, chyba zostaje allegro

Ostatnia edycja:
Tosienka w rozkach niepomoge. Nigdy nie uzywalam, nawet tu w sklepach nie widzialam tego. Na oko jesli juz to kupilabym usztywniany, bo wydaje mi sie stabilniejszy dla kruchego cialka malenstwa.

Wszystkiego jeszcze nie mam,ale chyba to co niezbedne tak i poki co nie zamierzam wiecej kupowac. Jak cos jeszcze bedzie potrzebne to poprostu dokupie lub wysle meza. No i zlozylam liste w sklepie wiec niektore rzeczy mysle dostac jako prezent:-)

Rajani przygotowana już jesteś na maxa :)

Ja na razie zajęłam jedną półkę w szafce w kuchni, tam trzymam chusteczki,smoczki, laktator, art. pielęgnacyjne itp., planuje kupić pojedynczą szafę w której będzie kilka półek i stanie obok łóżeczka tylko czekam aż łóżeczko teść przywiezie żeby dopasować kolor

Iguana fajne zakupki! tez chyba kupie taka koszule do karmienia, dostałam dwie ale żadna się nie rozpina u góry :/

co do rożków to ja myślałam o usztywnianym ale może i Rajani ma racje chociaż ja do wózka mam już jeden gruby i jeden cienki koc a podusie chyba dokupię

patrząc na was to jestem daleko w tyle, myślę że we wrześniu się dopiero zaopatrzę we wszystko, cały czas wydaje mi się że jeszcze duuuuużo czasu :D

Tosieńko, ja kupiłam usztywniany z wkładem kokosowym. Wydaje mi się, że będzie stabilniejszy, ale wybór rożka to już indywidualna sprawa. :)

Mnie zostało jeszcze do kupienia kilka rzeczy w aptece do wyprawki szpitalnej, najważniejsze rzeczy chyba już mamy, no i zastanawiam się obecnie nad wzorem znaku informującego do samochodu na czas przewozu maleństwa:

DZIECKO W AUCIE / BABY ON BOARD + 2 PRZYSSAWKI !! (3442803162) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

DZIECKO W AUCIE / BABY ON BOARD + 2 PRZYSSAWKI !! (3442805717) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
Do góry