reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

pannacota ja o tej piżamie to myślę żeby ją mieć do domu, do szpitala to chcę koszulę kupić takie same jak góra tej piżamy. Wypluj proszę poród cc, ja się nie zgadzam i koniec. Już codziennie gadam do Kuby, że ma się ładnie odwrócić główką na dół bo mamusia nie będzie się kroić i koniec. Ten pajac uważam jest super także może w końcu Ty też sobie kupisz :) mi jeszcze babka pokazywała niebieski ale stwierdziłam, że ten ładniejszy ma kolor

reklama
Tfu tfu wypluwam cc :) moja też jest ułożona miednicowo, a czasem poprzecznie bo w boki mi wali. Mam nadzieję, że się obróci... A pajaca kupię tylko muszę obczaić z jakiego rozmiaru mi coś brakuje... :)

deli śliczna piżamka, ale cena faktycznie wysoka.
nula ta co pokazałaś tez mi się podoba i chyba ją kupię do domu a do szpitala to tak jak TY, taką koszulę jak góra od tej pizamki :-)

Nula ta pizamke to i ja chce ale mniejszy rozmiar mam nadzieje ze znajde. Koszul nie lubie ale jedna z takiego wzoru kupie bo druga mam. Jja mam nadzieje ze pipki wietrzyc nie bede musiala i wskocze w pizamke.

Dzis przyszedl zamowiony przewijak ale do cholery nie mam pojecia jak go sie montuje bo ma tylko 4 takie bolce przymocowane z tylu.

Zamowilam tez posciel druga do lozeczka. I dzis mialam dostac wanienke od jednej dziewczyny i spora pake ciuszkow od 0-12 miesiecy ale w Lodzi dpd ma awarie i przesylki beda doreczane jutro... A paczka konkretna bo 8 kg wiec bedzie co przebierac. Fakt faktem body pajace koszulki ale wszystko sie przyda.

Jeszcze do kupienia zostala torba do wozka, i takie *******y jak gruszka, nozyczki, podklady itd...

byłam w biedronce i udało mi się dorwać odplamiacz lovela i mleczko do prania do białego za 14,99 :) niestety do koloru już nie było a szkoda...
aha i zamówiony mam wózek :) Tako Jumper X, musiałam już zamawiać bo teraz wiadomo wakacje i sezon urlopowy, uszyją mi na 15 sierpnia a później właśnie przez 3 tygodnie mają urlop a na wózek miesiąc trzeba czekać także nie było co zwlekać i zamówiony :) 3w1 o taki będzie
jumperxiluzja03_1.jpg

Załączniki

• jumperxiluzja03_1.jpg
    jumperxiluzja03_1.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 61
My też już mamy wózek :-) Wczoraj doręczono naszą Captivę 3 w 1. Świetny, jesteśmy bardzo zadowoleni, z ceny, z jakości, z akcesoriów. Spakowany w 2 poręczne pudła, więc może poleżeć i się na niego nie kurzy. Jedyne co to wyjęliśmy kółka z pudła, bo smród gumy jest okropny. Niech się wietrzą.

Dziewczyny
świetne zakupy. Wózeczki prześliczne.
Chwalicie się zgromadzonymi zakupkami,więc i ja coś dodam ;-)
- Jeżeli chodzi o koszule do karmienia-jestem zaopatrzona po synku. Kupiłam na allegro. Mam różową i brzoskwiniową. O takie-> KOSZULA NOCNA 164 do karmienia dla karmiących (3337611682) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
- Matki poprodowe również mi zostały,bo kupiłam wielorazowe siateczkowe i nic się z nimi w praniu nie działo. Mam kilka sztuk takich -> HARTMANN Wielorazowe majtki poporodowe XL do 160cm (3376019194) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tu trzeba pamiętać,że jak lekarz chodzi z wizytą, to niestety trzeba być bez majtek :/
Kupiłam też podkłady na łóżko ostatnio,ale się nie przydały.Wykorzystałam je później do łóżeczka.
- Wkładki laktacyjne polecam z BabyOno -> BABYONO wkładki laktacyjne MEGA PAKA 60 szt (3376071420) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Miałam też BellaMama,ale nie byłam z nich zadowolona.
- Krem na pękające i obolałe brodawki - zdecydowanie BEPANTHEN. Jak zostanie,można go używac również do smarowania pupy niemowlakowi.
- Jeśli chodzi o chusteczki nawilżające, zdecydowanie najlepsze są BAMBINO i NIVEA. Po pampersowych oboje moich dzieci miało uczulenie.
- Krem na odparzenia - najelpszy sudocrem,bepanthen i maść robiona w aptece.
- Kosmetyki do pielęgnacji maluszka - zwykła oliwka Bambino, a do kąpieli Emolium lub Oilatum.
- Proszek do prania dziecięcych ubranek - zdecydowanie DZIDZIUŚ. Uwaga na lovellę-może uczulać.
- Butelki - ja polecam z firmy AVENT i szerokie z firmy NUK -> Akcesoria dla niemowląt marki NUK - Smoczki do butelek NUK
- Wózek mamy Baby World model V-TRAVEL-> taki jak tu,ale wersja czerwona Baby World V-Travel wózek wielofunkcyjny - Wózki - Baby World V-Travel wózek wielofunkcyjny cena od 0.00zł . Kupiliśmy, bo młody wykończył poprzedni ;)
- Fotelik przetrwał po dzieciach. Mamy taki 0-18kg firmy RAMATTI, seria animals. Taki jak tu ->ramatti mars 0-13 (3404074978) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
- A łóżeczko niestety też nie przetrwało (a mieliśmy dwa drewniane), więc teraz stawiamy na turystyczne. Będzie takie, wersja czekoladowa -> MAXX WYPAS Łóżeczko turystyczne, kojec, Wibra (3375186904) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
To na razie tyle ;-)

A ten wózek co ja będę miała, czyli Navington Cadet ma koleżanka, u której wczoraj byłam. Poszłyśmy na spacer i wózek jest MEGA!!! Składa się w sekundę, jest lekki i super się prowadzi :-)

reklama
Kamcia zamówiłam u nas w Oświęcimiu w bobolandzie. Cały zestaw z fotelikiem kosztuje coś 1350 zł. W tym są te folie przeciwdeszczowe itd. 2 lata gwarancji jest na niego, jak się coś by stało (odpukać) to wózek do nich się zawozi i oni już załatwiają reklamacje także fajnie. Niestety na wózek trzeba czekać miesiąc, będzie w połowie sierpnia. Musiałam już zamówić bo później zakład ten co szyją wózki ma 3 lub 4 tygodnie urlopu i wózek by nie był na czas bo dopiero na październik, a że ja mam termin na sam początek to wolę go mieć wcześniej :) ja chciałam właśnie zielony i koniecznie z tej kolekcji impresja :) a nie wszędzie go dało się zamówić. Chciałam taki żeby nie było dużo czarnego koloru

Do góry