reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

pannacota ja o tej piżamie to myślę żeby ją mieć do domu, do szpitala to chcę koszulę kupić takie same jak góra tej piżamy. Wypluj proszę poród cc, ja się nie zgadzam i koniec. Już codziennie gadam do Kuby, że ma się ładnie odwrócić główką na dół bo mamusia nie będzie się kroić i koniec. Ten pajac uważam jest super także może w końcu Ty też sobie kupisz :) mi jeszcze babka pokazywała niebieski ale stwierdziłam, że ten ładniejszy ma kolor

reklama
Tfu tfu wypluwam cc :) moja też jest ułożona miednicowo, a czasem poprzecznie bo w boki mi wali. Mam nadzieję, że się obróci... A pajaca kupię tylko muszę obczaić z jakiego rozmiaru mi coś brakuje... :)

deli śliczna piżamka, ale cena faktycznie wysoka.
nula ta co pokazałaś tez mi się podoba i chyba ją kupię do domu a do szpitala to tak jak TY, taką koszulę jak góra od tej pizamki :-)

Nula ta pizamke to i ja chce ale mniejszy rozmiar mam nadzieje ze znajde. Koszul nie lubie ale jedna z takiego wzoru kupie bo druga mam. Jja mam nadzieje ze pipki wietrzyc nie bede musiala i wskocze w pizamke.

Dzis przyszedl zamowiony przewijak ale do cholery nie mam pojecia jak go sie montuje bo ma tylko 4 takie bolce przymocowane z tylu.

Zamowilam tez posciel druga do lozeczka. I dzis mialam dostac wanienke od jednej dziewczyny i spora pake ciuszkow od 0-12 miesiecy ale w Lodzi dpd ma awarie i przesylki beda doreczane jutro... A paczka konkretna bo 8 kg wiec bedzie co przebierac. Fakt faktem body pajace koszulki ale wszystko sie przyda.

Jeszcze do kupienia zostala torba do wozka, i takie *******y jak gruszka, nozyczki, podklady itd...

byłam w biedronce i udało mi się dorwać odplamiacz lovela i mleczko do prania do białego za 14,99 :) niestety do koloru już nie było a szkoda...
aha i zamówiony mam wózek :) Tako Jumper X, musiałam już zamawiać bo teraz wiadomo wakacje i sezon urlopowy, uszyją mi na 15 sierpnia a później właśnie przez 3 tygodnie mają urlop a na wózek miesiąc trzeba czekać także nie było co zwlekać i zamówiony :) 3w1 o taki będzie
jumperxiluzja03_1.jpg

Załączniki

• jumperxiluzja03_1.jpg
    jumperxiluzja03_1.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 55
My też już mamy wózek :-) Wczoraj doręczono naszą Captivę 3 w 1. Świetny, jesteśmy bardzo zadowoleni, z ceny, z jakości, z akcesoriów. Spakowany w 2 poręczne pudła, więc może poleżeć i się na niego nie kurzy. Jedyne co to wyjęliśmy kółka z pudła, bo smród gumy jest okropny. Niech się wietrzą.

Dziewczyny
świetne zakupy. Wózeczki prześliczne.
Chwalicie się zgromadzonymi zakupkami,więc i ja coś dodam ;-)
- Jeżeli chodzi o koszule do karmienia-jestem zaopatrzona po synku. Kupiłam na allegro. Mam różową i brzoskwiniową. O takie-> KOSZULA NOCNA 164 do karmienia dla karmiących (3337611682) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
- Matki poprodowe również mi zostały,bo kupiłam wielorazowe siateczkowe i nic się z nimi w praniu nie działo. Mam kilka sztuk takich -> HARTMANN Wielorazowe majtki poporodowe XL do 160cm (3376019194) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tu trzeba pamiętać,że jak lekarz chodzi z wizytą, to niestety trzeba być bez majtek :/
Kupiłam też podkłady na łóżko ostatnio,ale się nie przydały.Wykorzystałam je później do łóżeczka.
- Wkładki laktacyjne polecam z BabyOno -> BABYONO wkładki laktacyjne MEGA PAKA 60 szt (3376071420) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Miałam też BellaMama,ale nie byłam z nich zadowolona.
- Krem na pękające i obolałe brodawki - zdecydowanie BEPANTHEN. Jak zostanie,można go używac również do smarowania pupy niemowlakowi.
- Jeśli chodzi o chusteczki nawilżające, zdecydowanie najlepsze są BAMBINO i NIVEA. Po pampersowych oboje moich dzieci miało uczulenie.
- Krem na odparzenia - najelpszy sudocrem,bepanthen i maść robiona w aptece.
- Kosmetyki do pielęgnacji maluszka - zwykła oliwka Bambino, a do kąpieli Emolium lub Oilatum.
- Proszek do prania dziecięcych ubranek - zdecydowanie DZIDZIUŚ. Uwaga na lovellę-może uczulać.
- Butelki - ja polecam z firmy AVENT i szerokie z firmy NUK -> Akcesoria dla niemowląt marki NUK - Smoczki do butelek NUK
- Wózek mamy Baby World model V-TRAVEL-> taki jak tu,ale wersja czerwona Baby World V-Travel wózek wielofunkcyjny - Wózki - Baby World V-Travel wózek wielofunkcyjny cena od 0.00zł . Kupiliśmy, bo młody wykończył poprzedni ;)
- Fotelik przetrwał po dzieciach. Mamy taki 0-18kg firmy RAMATTI, seria animals. Taki jak tu ->ramatti mars 0-13 (3404074978) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
- A łóżeczko niestety też nie przetrwało (a mieliśmy dwa drewniane), więc teraz stawiamy na turystyczne. Będzie takie, wersja czekoladowa -> MAXX WYPAS Łóżeczko turystyczne, kojec, Wibra (3375186904) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
To na razie tyle ;-)

A ten wózek co ja będę miała, czyli Navington Cadet ma koleżanka, u której wczoraj byłam. Poszłyśmy na spacer i wózek jest MEGA!!! Składa się w sekundę, jest lekki i super się prowadzi :-)

reklama
Kamcia zamówiłam u nas w Oświęcimiu w bobolandzie. Cały zestaw z fotelikiem kosztuje coś 1350 zł. W tym są te folie przeciwdeszczowe itd. 2 lata gwarancji jest na niego, jak się coś by stało (odpukać) to wózek do nich się zawozi i oni już załatwiają reklamacje także fajnie. Niestety na wózek trzeba czekać miesiąc, będzie w połowie sierpnia. Musiałam już zamówić bo później zakład ten co szyją wózki ma 3 lub 4 tygodnie urlopu i wózek by nie był na czas bo dopiero na październik, a że ja mam termin na sam początek to wolę go mieć wcześniej :) ja chciałam właśnie zielony i koniecznie z tej kolekcji impresja :) a nie wszędzie go dało się zamówić. Chciałam taki żeby nie było dużo czarnego koloru

Do góry