reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Kamea ja kupowalam wszystko w sklepie w mojej mieścinie;) maja tam wszystko co potrzeba czyli ciuszki, wózki,lozeczka, foteliki itd;) ogólnie patrząc na ceny na Allegro to z przesyłkami wyszłoby dokładnie to samo co wydalam w tym sklepie a wolałam dotknąć materiału itd;)
Czekam na zdjęcia zakupów:)

Hmmmco do termometru do wody to ja nie kupuje. Kupiłam taki do mierzenia temperatury dziecku na podczerwien i można nim zmierzyć temp w domu, mleka i wody w wanience tez;)

Joanna84 słodki ten szlafroczek:) ja narazie nie kupuje ale pewnie potem sie bede za takim rozglądać;)

Deli śliczna przytulanka. A ja ostatnio na zakupach mówię do S ze nie mamy ani jednej przytulanki:/ może każe mu kupić coś w UK:) juz mu marudzilam o małe sukieneczki;)

Agnieszkala super zakupy:) fajny reczniczek i te kolorowe pieluchy tetrowe:) o ile wzrok mnie nie myli;)

Co do koszul to ja mam tylko jedna narazie na porodowke:/ muszę zobaczyć na all i ewentualnie zamówić.
Kurde nie wiem co jeszcze mam kupić sobie do szpitala oprócz koszuli i gaci poporodowych no i stanika do karmienia. Wkładki laktacyjne mam i nie wiem co jeszcze:/

reklama
Tak na szybko Natalie do szpitala dla mamy: jedna koszula do porodu, 2-3 koszule do karmienia, szlafrok, klapki pod prysznic, klapki do chodzenia, skarpetki, ręczniki ciemne, jeden mały ręcznik do twarzy, rolka ręcznika papierowego, tamtum rosa czy jakoś tak, biustonosz do karmienia x 2 w razie zaplamienia, wkładki, podkłady, majtki bawełniane, do porodu wazelina do ust czy jakiś balsam, woda termalna, woda do picia (mała z dzióbkiem + ze dwie duże, no i woda po porodzie), dla Ciebie pewnie laktator, ze dwie pieluchy tetrowe dla siebie w razie nawału pokarmu w drugiej dobie (czasem wkładki nie wystarczają), kosmetyki, szczoteczka do zębów, szczotka do włosów, gumka, opaska.

Jakoś tak. Niby banały, ale już szczotkę do włosów muszę kupić i mieć jedną spakowaną... Takie rzeczy jak szampony i żele to miniaturki są w rossmannie. Ja osobiście nie lubię dużych butli ze sobą nosić.

Kurczę nie rozumiem dlaczego jak zamawiam ze smyk.com to nie mogę odbierać w empiku :/ wtedy za dostawę się nie płaci. Ostatnio zamawiałam pieluchy i nie mogłam, teraz chciałam te kocyki i też nie mogę :(

Pannacota, kiedyś mozna było odebrać w smyku przesyłke teraz ja zablokowali ale też pomniejszyli koszty wysyłki, tylko duze gabaryty są droższe ...
co do porodu polecam wziąć sok jabłkowy i biszkopty na po porodzie... nie wypijać za duzo dziennie soku jabłkowego :) i dla dziewczyn rodzących naturalnie również tabliczke czekolady - porod moze byc dlugi i męczący a jednak kawałek czekolady co jakiś czas dobrze zjesć :)

Joanna szlafrok bardzo fajny, mamy taki sam wzor tylko grubszy no i córka w nim chodzi już od roku :) czasami w nim usypia bo nie daje go zdjąć z siebie :D

Pannacota, Dżaga Wasze posty już skopiowane i wklejone do mojego niezbędnika ;) I dziękuję Dziewczyny za linki z koszulami i szlafrokiem, przynajmniej wiem czego i gdzie szukać ;D W sumie to jak szłam w grudniu na operację to kupiłam coś takiego PLUSZOWY SZLAFROK FOREX ŁAPKI S-XL (3343969342) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i wtedy sprawdził się rewelacyjnie, bo na oddziale wszyscy pod dwoma kocami leżeli - takie mrozy :szok:, ale gdzieś wyczytałam, że na porodówkach jest gorąco, więc raczej odpada mój misiowaty szlafrok ;) Zresztą jak do Gliwickiego szpitala pójdę to wezmę ten szlafrok z porodówki - bo tam po wyjściu z tego oddziału WSZYSTKO co się miało ze sobą trzeba wyrzuć, a tego nie będzie szkoda :tak: Sama słodycz przede mną :crazy:
Wiecie co ja nie wiem jak ja sobie to wyobrażałam, ale zdziwko walnęłam jak napisałyście o koszuli do porodu, że trzeba mieć swoją. Chyba miałam takie wyobrażenie, że na "dzień dobry" ubierają w coś podobnego jak do operacji - takie wiecie - mega sexi z wycięciami :-D Dobrze wiedzieć- kupię coś różowego - pozytywne nastawienie to podstawa :-)

U nas w szpitalu daja wlasnie takie cos wizanego na czas porodu wiec pizamka tylko bedzie potrzebna na potem... nie wiem jak przy cesarkach ale pewnie ztez ubieraja w cos swojego:)
Reczniki i takie *******y to wiem bo nie pierwszybraz w szpitalu beden;) tylko chodzilo mi wlasnie o typowo po porodzie...zastanawiam sie czy podklady potrzebne jak mam majtki poporodowe...hmmm zaraz wbije na stronke szpitala i zobaczymy co pisza :)

Natalie ja wzielabym jeden podklad bo niby bedziesz po cc wiec nie bedziesz musiala pipki wietrzyc ale lepiej miec niz nie miec i potrzebowac.
W biedronce jest promocja na kosmetyki nivea baby. Kupilam kremik na kazda pogode za 7.99

pewnie zależy od szpitala, w tym w ktorym planuje rodzic trzeba mieć swoja ;] ale nei wiem czy sie tam dostane po tym co słysze co się tam teraz dzieje o_O
porodowka zapchana, patologia to samo.... kolezanka od piatku czekała na wywołanie, wczoraj w koncu ja wzieli dali 3 kroplówki oxy,skurcze był co 4-5min i akcja ustała, wróciła na patologie i jak do jutra sie samo nie ruszy znów ja biora na wywołanie o_O

Natalii ja po cesarce miałam podkład pod tyłkiem, bo to różnie jest, a lepiej się czułam.
Co do majtek wiem, ze miałam ale zbytnio nie pamiętam jak to było, wiem, ze na pewno z początku leżałam bez, bo cewnik i do tego rana. Miałam zarzucony kocyk na nogi i sobie leżałam.

Co do szpitali to jak już wcześniej wspomniałam w każdym inaczej. W jednym dadzą coś swojego w innym trzeba mieć wszystko swoje. Musze pzredzwonić do swojego czy nic się nie zmieniło, bo info mam od dziewczyny z zeszłego roku co trzeba, a na stronce nic nie ma.

Ja w ostatnim czasie zamówiłam takie kalendarze dla całej rodzinki ;) Na nowy rok :) Myślę, że każdemu sie spodobają, szczególnie, że wybrałam różne wzorki dla każdego.

reklama
Co do zakupów ze Smyka to można tylko niektóre rzeczy odbierać w Empiku- wczoraj drugi raz odebrałam zamowienie, tym razem pościel i rajstopy dla Tomka. Ale np. otulaczka nie przysyłają, więc nie zamawiałam.

Ja polecam wziąć ze sobą podkłady do szpitala. Majtek poporodowych nie biorę, wolę mieć tyłek goły i wietrzyć, tak miałam z Nelą. Wielką podpaskę wsadzałam między nogi jak szłam np. do toalety.

Mnie do porodu ubrały w szpitalną szmatkę, ale to dlatego że ja wpadłam do szpitala w II fazie porodu i od razu na porodówkę.

Do góry