reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Kamea ja kupowalam wszystko w sklepie w mojej mieścinie;) maja tam wszystko co potrzeba czyli ciuszki, wózki,lozeczka, foteliki itd;) ogólnie patrząc na ceny na Allegro to z przesyłkami wyszłoby dokładnie to samo co wydalam w tym sklepie a wolałam dotknąć materiału itd;)
Czekam na zdjęcia zakupów:)

Hmmmco do termometru do wody to ja nie kupuje. Kupiłam taki do mierzenia temperatury dziecku na podczerwien i można nim zmierzyć temp w domu, mleka i wody w wanience tez;)

Joanna84 słodki ten szlafroczek:) ja narazie nie kupuje ale pewnie potem sie bede za takim rozglądać;)

Deli śliczna przytulanka. A ja ostatnio na zakupach mówię do S ze nie mamy ani jednej przytulanki:/ może każe mu kupić coś w UK:) juz mu marudzilam o małe sukieneczki;)

Agnieszkala super zakupy:) fajny reczniczek i te kolorowe pieluchy tetrowe:) o ile wzrok mnie nie myli;)

Co do koszul to ja mam tylko jedna narazie na porodowke:/ muszę zobaczyć na all i ewentualnie zamówić.
Kurde nie wiem co jeszcze mam kupić sobie do szpitala oprócz koszuli i gaci poporodowych no i stanika do karmienia. Wkładki laktacyjne mam i nie wiem co jeszcze:/

reklama
Tak na szybko Natalie do szpitala dla mamy: jedna koszula do porodu, 2-3 koszule do karmienia, szlafrok, klapki pod prysznic, klapki do chodzenia, skarpetki, ręczniki ciemne, jeden mały ręcznik do twarzy, rolka ręcznika papierowego, tamtum rosa czy jakoś tak, biustonosz do karmienia x 2 w razie zaplamienia, wkładki, podkłady, majtki bawełniane, do porodu wazelina do ust czy jakiś balsam, woda termalna, woda do picia (mała z dzióbkiem + ze dwie duże, no i woda po porodzie), dla Ciebie pewnie laktator, ze dwie pieluchy tetrowe dla siebie w razie nawału pokarmu w drugiej dobie (czasem wkładki nie wystarczają), kosmetyki, szczoteczka do zębów, szczotka do włosów, gumka, opaska.

Jakoś tak. Niby banały, ale już szczotkę do włosów muszę kupić i mieć jedną spakowaną... Takie rzeczy jak szampony i żele to miniaturki są w rossmannie. Ja osobiście nie lubię dużych butli ze sobą nosić.

Kurczę nie rozumiem dlaczego jak zamawiam ze smyk.com to nie mogę odbierać w empiku :/ wtedy za dostawę się nie płaci. Ostatnio zamawiałam pieluchy i nie mogłam, teraz chciałam te kocyki i też nie mogę :(

Pannacota, kiedyś mozna było odebrać w smyku przesyłke teraz ja zablokowali ale też pomniejszyli koszty wysyłki, tylko duze gabaryty są droższe ...
co do porodu polecam wziąć sok jabłkowy i biszkopty na po porodzie... nie wypijać za duzo dziennie soku jabłkowego :) i dla dziewczyn rodzących naturalnie również tabliczke czekolady - porod moze byc dlugi i męczący a jednak kawałek czekolady co jakiś czas dobrze zjesć :)

Joanna szlafrok bardzo fajny, mamy taki sam wzor tylko grubszy no i córka w nim chodzi już od roku :) czasami w nim usypia bo nie daje go zdjąć z siebie :D

Pannacota, Dżaga Wasze posty już skopiowane i wklejone do mojego niezbędnika ;) I dziękuję Dziewczyny za linki z koszulami i szlafrokiem, przynajmniej wiem czego i gdzie szukać ;D W sumie to jak szłam w grudniu na operację to kupiłam coś takiego PLUSZOWY SZLAFROK FOREX ŁAPKI S-XL (3343969342) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i wtedy sprawdził się rewelacyjnie, bo na oddziale wszyscy pod dwoma kocami leżeli - takie mrozy :szok:, ale gdzieś wyczytałam, że na porodówkach jest gorąco, więc raczej odpada mój misiowaty szlafrok ;) Zresztą jak do Gliwickiego szpitala pójdę to wezmę ten szlafrok z porodówki - bo tam po wyjściu z tego oddziału WSZYSTKO co się miało ze sobą trzeba wyrzuć, a tego nie będzie szkoda :tak: Sama słodycz przede mną :crazy:
Wiecie co ja nie wiem jak ja sobie to wyobrażałam, ale zdziwko walnęłam jak napisałyście o koszuli do porodu, że trzeba mieć swoją. Chyba miałam takie wyobrażenie, że na "dzień dobry" ubierają w coś podobnego jak do operacji - takie wiecie - mega sexi z wycięciami :-D Dobrze wiedzieć- kupię coś różowego - pozytywne nastawienie to podstawa :-)

U nas w szpitalu daja wlasnie takie cos wizanego na czas porodu wiec pizamka tylko bedzie potrzebna na potem... nie wiem jak przy cesarkach ale pewnie ztez ubieraja w cos swojego:)
Reczniki i takie *******y to wiem bo nie pierwszybraz w szpitalu beden;) tylko chodzilo mi wlasnie o typowo po porodzie...zastanawiam sie czy podklady potrzebne jak mam majtki poporodowe...hmmm zaraz wbije na stronke szpitala i zobaczymy co pisza :)

Natalie ja wzielabym jeden podklad bo niby bedziesz po cc wiec nie bedziesz musiala pipki wietrzyc ale lepiej miec niz nie miec i potrzebowac.
W biedronce jest promocja na kosmetyki nivea baby. Kupilam kremik na kazda pogode za 7.99

pewnie zależy od szpitala, w tym w ktorym planuje rodzic trzeba mieć swoja ;] ale nei wiem czy sie tam dostane po tym co słysze co się tam teraz dzieje o_O
porodowka zapchana, patologia to samo.... kolezanka od piatku czekała na wywołanie, wczoraj w koncu ja wzieli dali 3 kroplówki oxy,skurcze był co 4-5min i akcja ustała, wróciła na patologie i jak do jutra sie samo nie ruszy znów ja biora na wywołanie o_O

Natalii ja po cesarce miałam podkład pod tyłkiem, bo to różnie jest, a lepiej się czułam.
Co do majtek wiem, ze miałam ale zbytnio nie pamiętam jak to było, wiem, ze na pewno z początku leżałam bez, bo cewnik i do tego rana. Miałam zarzucony kocyk na nogi i sobie leżałam.

Co do szpitali to jak już wcześniej wspomniałam w każdym inaczej. W jednym dadzą coś swojego w innym trzeba mieć wszystko swoje. Musze pzredzwonić do swojego czy nic się nie zmieniło, bo info mam od dziewczyny z zeszłego roku co trzeba, a na stronce nic nie ma.

Ja w ostatnim czasie zamówiłam takie kalendarze dla całej rodzinki ;) Na nowy rok :) Myślę, że każdemu sie spodobają, szczególnie, że wybrałam różne wzorki dla każdego.

reklama
Co do zakupów ze Smyka to można tylko niektóre rzeczy odbierać w Empiku- wczoraj drugi raz odebrałam zamowienie, tym razem pościel i rajstopy dla Tomka. Ale np. otulaczka nie przysyłają, więc nie zamawiałam.

Ja polecam wziąć ze sobą podkłady do szpitala. Majtek poporodowych nie biorę, wolę mieć tyłek goły i wietrzyć, tak miałam z Nelą. Wielką podpaskę wsadzałam między nogi jak szłam np. do toalety.

Mnie do porodu ubrały w szpitalną szmatkę, ale to dlatego że ja wpadłam do szpitala w II fazie porodu i od razu na porodówkę.

Do góry