reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Ja dzisiaj zakupiłam na allegro kilka artykułów jak przyjdą to fotki wrzuce. Ale najwięcej to takiej chemi dla siebie:podkłady,majtki poporodowe,chusteczki do hig.intymnej. Dla Filipa butelki,zawieszki i pojemniki na smoczek, ręcznik kąpielowy,szczotke do butelek, kilka pieluch kolorowych tetrowych, pielucho-ceratki itp.

A zostawiam fotki z ostatniego shopingu:
1. Zdjęcia body ze smyka i spodni z ReKinds
2. łowy z lumpka

Załączniki

• DSC02013.jpg
    DSC02013.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 67
  • DSC02014.jpg
    DSC02014.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Natalii ten wózek maxi cosi to typ mura 3 lub 4 :) Mnie się on bardzo podoba, bo po złożeniu wiele miejsca nie zajmuje i do corsy C może by mi wszedł. Chyba ci chodziło o wózki holenderskiej firmy Mutsy.
Ja będę mieć białe łóżeczko i się nie obawiam, mam białe meble w sypialni i mi nie żółkną. Może kiedyś tak było z łóżeczkami. Na białych znać mniej kurz niż na ciemnych brązowych, ale przecież i tak na bieżąco będziemy czyścić. Zaraz wkleję moje faworyty.
Ewelinkowska bardzo ładny ten w grochy, pewnie da się go wyprać, teraz jest tyle środków, że nie powinnaś mieć problemów.
Joanna szok, już tyle kupujesz. Ja się przyznam, że z buteleczkami wolę zaczekać, nie wiem jak będzie po porodzie. Jedną mam nową z Lovi i dwie do laktatora elektrycznego. Mam próbki z J&J na początek wystarczy.

Łózeczka
ARUŚ 16el.ŁÓŻECZKO OPUSZCZANY BOK POŚCIEL GRYKA (3370138337) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ŁÓŻECZKO KLUPŚ KOLONIAL I SZUFLADA MATERAC DANPOL (3336481042) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. to mi się bardzo podoba ale drogie.

Ewelinkowska też sobie o tym pomyślałam ;) W Twoje rejony to zapuszczam się tylko do Gniezna do przyszłej matki chrzestnej Ktosia, wiec i tak jeszcze jakieś 50-60km by nas dzieliło ;) (a z Poznania będę miała kołyskę - dzisiaj wylicytowałam na allegro ;)))
W każdym razie dzwoniłam do producenta tych wózków i ani w Opolskim ani Dolnośląskim ich nie ma;/ Jakbyś znalazła je w Poznaniu to daj znać, bo za 2 tygodnie jadę właśnie do Psiapsióły do Gniezna to byśmy skoczyły obczaić ;))
No a Twój Mąż? Kochana! Nie dość że jakieś 25 tygodni temu spisał się na medal, to jeszcze teraz tak zabłysnął, że aż mu podziękuj ode mnie ;) Bo te grochy wymiatają :D:D:D

ŁÓŻECZKO SAFARI BIAŁE Z SZUFLADĄ MATERAC KÓŁKA (3366899922) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
proszę bardzo :)

Jest do niego od razu materac gryka-kokos-pianka więc super :) i gościu całkiem przystępny. Bo ze mną się umówił, że może pomalować łóżeczko jak będę chciała. I tak oto wypada moje łóżeczko:
DSC_1026.jpgDSC_1025.jpg

kurcze, szukam jakiegoś sklepu z tym wózkiem i nie mogę znaleźć :(

Dzwoniłam do producenta tych wózków i w moich rejonach oni nie mają żadnych sklepów. Jedynie co powiedział, to to, że jest to to samo co firma Tako, bo od tego samego producenta biorą części. Wszystko jest robione w Polsce, jedynie koła są z innego kraju (ale to jak u większości producentów).
Powiedział, że wychował na nich dwójkę dzieci, ale sam nie będzie zachwalał bo to nie o to chodzi....kurde ale mam dylemat :(

Załączniki

• DSC_1026.jpg
    DSC_1026.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 58
  • DSC_1025.jpg
    DSC_1025.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Sony faktycznie pomylilam xD zakrecona jestem=P jesli chodzi o lozeczko to to 2bardziej mnie sie podoba:)

Agnieszkala fajne ciuszki:)

Edit:
Ewelunkowska dokladnie ta sama aukcja na ktorej ja ptrzylam:) fajnie Ci wymalowal:)

Ostatnia edycja:
joanna faktycznie spore te zakupy i fajne. Dzisiaj zastanawiałam się nad tym płynem do prania z Dzidziusia, ale ostatecznie zdecydowałam się na Lovelę. A te prześcieradło nieprzemakalne ma od spodu ceratę czy co tam jest?

ewelinowska mi podoba się wózek w groszki i jeśli o mnie chodzi to ja nie patrze na markę tylko na wygląd :-p

nnatalie te pierwsze mi się bardzo podoba. A mamie powiedz, że jak sie pobrudzi to cifem umyjesz ;-)

agnieszkaala ładne ciuszki.

Sony też rozważam kupno łóżeczka z firmy Aruś, ale z inną pościelą.

ewelinkowska, ten wózek w grochy łudząco podobny do Tako Captivy czy Lareta, a cena kusząca :tak:
My mamy zamiar kupić właśnie Captivę. Jak się uda to teraz w sobotę jedziemy pooglądać. Jak się okaże, że faktycznie jest taki super jak mówi mój M to kupimy tutaj: DzieciecaWyspa.pl - Artykuły dla dzieci, wózek dziecięcy, 3w1, TAKO, Jumper Light, Alive, Baby Heaven Line, Acoustic, Laret, Jumper X, Monodi, City Move, Captiva, Ballila, 3w1. Zabawki, sanki, spiworki, spiwór, wózki dziecięce, wózki wielofonk
Zakochał się w tym wózku i nie ma dyskusji :-D

Pieknaszyszunia ja kupuję wózek firmy Tako. Już jesteśmy na niego zdecydowani i na pewno zdania nie będę zmieniać. My wybieramy Tako Jumper X :) Natali łóżeczka bardzo ładne, to 2 z szufladą też bardziej do mnie przemawia :) ja bym kupiła takie jak Ci się podoba, chcesz białe kup białe. Na ciemnych meblach strasznie kurz widać, wiem bo takie właśnie mamy dlatego ja chcę łóżeczko w kolorze brzozy

reklama
Kamcia, ostatnio widziałam w Rossmanie promocję na płyn do płukania Lovela (2 L za 17,99 zł) i również zakupiłam, bo mam już proszki i mleczko. :) Dzidziusia wzięłam opcjonalnie, bo trochę mam kocyków i ręczniczków do zmiękczenia i to tak na zapas, a nie było drogo w sumie, więc na próbę zamówiłam. A to prześcieradełko ma pierwszą warstwę nieprzemakalną, bez ceratki, więc nie szeleści i jest bardzo mięciutkie i milutkie. Taki plusz jakby.

Natalie, paczka błyskawiczna i wielki plus, że tylko 15 zł kurierem (zakupy ważyły przeszło 10 kg). :) W poniedziałek zrobiłam przelew, pieniążki doszły we wtorek i tego dnia wysłali, że w środę już kurier przywiózł paczkę. Naprawdę polecam.

Ostatnia edycja:
Do góry