reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Landrynka ale żeś zaszalała :) Fajne ciuszki! Już nie mogę się doczekać jak będziemy wklejać zdjęcia naszych maluszków w tych ciuszkach!!!

Die superowe pluszaki! :)

To i ja się pochwalę, wczorajszym nieplanowanym zakupem ;)
DSC_0981.jpgDSC_0983.jpg

Załączniki

• DSC_0981.jpg
    DSC_0981.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC_0983.jpg
    DSC_0983.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Wow, dziewczyny...Wy już takie zaawansowane w zakupach, a ja dopiero dzisiaj 2 kaftaniki kupiłam...Pamiętam radość z tych zakupów, z pierwszej ciąży...ale pamiętam też jak czasochłonne jest siedzenie na allegro i wybieranie, hehe. Teraz niestety nie mam na to czasu, ale ciągle zbieram się, aby go wygospodarować. Zaczął muszę od przytaszczenia z piwnicy ubranek po synku i powybierania co nadaje się dla dziewczynki...a dopiero potem lista i dokupienie dodatkowych, brakujących rzeczy.

Landryna jaaaaa ale fane :) pokaźna kolekcja!
die super misio!
bosmanka lol ale słodkie
ja wklejam moje pierwsze mini zakupki, na razie więcej nic nie kupuje, czekam co brat mi dostarczy na dniach od dalszej rodziny :)
Zdjęcie0777.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0777.jpg
    Zdjęcie0777.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 46
Może któraś się spotkała z metodą usypiania malucha suszarką do włosów czy innym szumem? :)

Szkoła Rodzenia - Szczęśliwe Niemowle - YouTube

Usypianie dziecka suszarką do włosów - YouTube

A propos tego usypiania właśnie wieczorem w internecie znalazłam taką rewelację jak... kołysanka prenatalna. Pokopałam w sieci i znalazłam stronkę, gdzie sprzedają CD z taką muzyką do usypiania. Ciekawe, czy to skuteczne... Skądś nawet udało mi się ściągnąć mp3. Szczerze mówiąc, te dźwięki przyprawiły mnie z lekka o gęsią skórkę. :D

Spokojny Sen, Kołysanki prenatalne, bezsenność, sen, bicie serca, zdrowie, muzyka relaksacyjna, dla dzieci, noworodków, niemowląt, na dobranoc, serce, na sen, kołysanki, kołysanka, dla osób dorosłych, sny, miłość, serca, serca dwa, na sen

a ta slyszalam o tym suszarkowym czary mary- ponoc na niektore dzic dziala tez odkurzacz albo wlaczony silnik samochodwy:p moja kolezanka miala problem ze swoja córeczka ktora nie chciala zasnac tylko ciagle plakala i ok bylo tylko na rekach a ze kolezanka blizniaki ma no to sila rzeczy chocby chciala nie da rady jedengo dziecka coagle miec na rekach...probowala wszytkiego lacznie z suszarka..oczywsiscie ze niepomoglo....pamietam jak zebys akurat gadaly i ona mowi ze zaraz zwarjuej bo mala sie ciagle drze i drze i ona juz nie wie co robic- co jej jest - i ze sie tylko uspokaja na rekach- i ja jej mowie zdejmij koszulke i poluz kolo buzi malej- a ona ze koszulak spocona i brudna a ja ze tym lepiej- zdjela polozyla kolo malej i nagle cisza:) i tak juz zostalo :) takich roznych trokow jets cala masa- trzeba znalerzc tylko dokladnie ten o ktry chodzi naszemy rozdartemu paszczakowi:p

Die taka koszulke przepocona to nam kazali do inkubatora malemu dostarczyc. I faktycznie T sie uspokajal. Pozniej juz w domu zasypial mi przy odkurzaczu. Zupelnie niechcacy to odkrylam. Choc nigdy nie wlaczalam odkurzacza specjalnie. Pozatym mial takiego misia emitujacego dzwieki jak w brzuszku u mamy i to go tez uspokajalo.

Mat uspakajał sie przy muzyce imitującej dzwietki delfina.
I o dziwo musiałam śpiewać przyspiewki weselne : typy aniele moj złoty... wszystkie rybki śpią w jeziorze.

A ja dziś kupiłam:
DSC_0277.jpgDSC_0278.jpgDSC_0279.jpgDSC_0283.jpgDSC_0280.jpgDSC_0281.jpg

Załączniki

• DSC_0283.jpg
    DSC_0283.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC_0277.jpg
    DSC_0277.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC_0278.jpg
    DSC_0278.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC_0279.jpg
    DSC_0279.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC_0280.jpg
    DSC_0280.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 28
  • DSC_0281.jpg
    DSC_0281.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 29
reklama
Ja też słyszałam o suszarce i odkurzaczu, a to ponoć pomaga dlatego że w macicy są podobne odgłosy. Dziecko nie lubi całkiem ciszy :)

Ewelinkowska śliczne ciuszki.
Landrynka pewnie dlatego, że za dużo na wesela chodziłaś w ciąży:-D

Do góry