reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

reklama
No ja właśnie na początku zakupów w jednym centrum dla dzieci kupiłam 3 pary. Nie sądziłam, że później jeszcze dostanę od dziewczyn, a te z lumpka to były gratisy. Razem 8 par niedrapek, więc jak któraś nie ma, mogę się podzielić. Mnie chyba max te 3 wystarczą, mam przecież jeszcze skarpeteczki, które też można na łapki założyć. :)

Die ale łowy. Szafa chyba już pełna?:) Ten kombinezon to jeszcze po Ali, wszystkie te ubrania są kupowane dla Ali, a te męskie to moja mama jeszcze kupowała zanim poznaliśmy płeć W częsci Ala chodziła, a cześć czekała dla synka:)
Joanna ja używałam niedrapków. 8 par to dużo, ale bedziesz zmieniać kilka razy na dzień:D Ja miałam 2 pary, ale wydałam z ubraniami po Ali.

a to narazie moje skromne zakupy ale pomalutku, i dojdzie na dniach wiecej mam nadzieje :) DSC_0082.jpg

Załączniki

• DSC_0082.jpg
    DSC_0082.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 40
Jako, że dostałam wypłatkę postanowiłam coś kupić, by później było łatwiej. Zamówiłam na all: pieluszki tetrowe podwójnie tkane 30szt, fridę, 3 zwykłe pieluszki flanelowe kolorowe, woreczki na zużyte pieluszki (bo od tego samego sprzedawcy, będą na wyjścia :p), ceratki higieniczne pod prześcieradło 5szt. Ze Smyka: pieluszki flanelowe z ceratką 5 szt, pieluszki flanelowe zwykłe 5 szt. I już się nie mogę doczekać jak to przyjdzie :p

Dziewczyny ale szalejecie:szok: ale to dobrze, przyjemnosc rozlozona w czasie:tak:
ja poki co ma troche "grubego sprzetu" - wozek, meble do pokoiku, kolyske i ten lezaczek z Tiny Love. Co do ubran bede musiala sie przejsc na poddasze i wybrac co mi sie po pierworodnym nada na Laure. Podejrzewam jednak ze poza bodaskami i moze pajacami wiele tego nie bedzie. Mysle dopiero na wyprzedazach w lipcu poszalec. No i nadal zastanawiam sie w jakim sklepie zlozyc liste.
Do czego uzywacie pieluch flanelowych? Pytam bo takich nigdy nie mialam, zreszta nawet ich tu nie widzialam. Niedrapek tez nie uzywalismy z T, nie bylo potrzeby. Paznokcie najpierw pilowalam pilniczkiem, a pozniej szybko nauczylam sie je obcinac.
Pieknaszyszunia moze siostra chce byc chrzesna (a moze bedzie?). Tak czy siak ladny prezent:tak:

szyszunia- piekny prezent od siostry :) super naprawde:)

ja podbnie jak paulinek mam w zasadzie gruby sprzet (wozek łozeczka, kosz mojzesza, ubrania z darow losu kilka kupionych) brakuje takich akcesoriow jak juz niektre z was maja- typu pieluchy, sztoteczki buteleczki, nozyczki kremy chusteczki wilgoten itp itd...

reklama
Do góry