reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

reklama
martOocha u mnie podobnie. Pierwsze zakupy będę robić w lipcu, ale mam już trochę rzeczy, które dostałam.

Paulinek ja nie wiem do czego te flanelki :p te z ceratka to na podkladki jak gdzies by yrzeba bylo przewinac u kogos a te bez to na lato zamiast kocyka, do przetarcia buzi no nie mam pojecia. Ale to sa te milutkie w dotyku i chcialam miec kilka sztuk. z tego co wiem to uwazajcie na tetre ze sklepow. kiedys szlo znalezc gruba porzadna tetre a teraz sprzedaja za duze pieniadze cienkie szmatki co po kilku praniach sie podzourawia. ja kupowalam podwojnie tkane na all o gramaturze 140 rozmiar 70x80 za 2.70 sztuka. w sklepach te cienkie widzialam powyzej 3.5 za sztuke. mi jeszcze tyle brakuje..

Ja zamówiłam w Smyku flanelki z ceratką. Są naprawdę w świetnej jakości, mięciutkie i przydadzą mi się na podkłady do przewijaka czy wózka. Mam kilka zwykłych flanelek, to jeszcze po swoim niemowlęctwie :D, myślę, że tyle starczy. A tetrę zamówiłam również w Smyku. Jestem zadowolona, bo jest podwójnie gruba i dobrej jakości w porównaniu do tych cienkich i niestety siepiących się.

No i wróciliśmy... z planów ikea nie dokońca wyszło jak chciałam. nie mieli wszystkiego na stoku wiec... kupilismy co było.

SNIGLAR Cot - IKEA
VYSSA SLAPPNA Mattress for cot - IKEA
VYSSA TULTA Mattress pad - IKEA
LEN Fitted sheet for cot - light blue - IKEA
nie moge teraz wszystkiego znalesc na stronie.. jakas zakrecona jestem

Kupilismy posciel ( nie taka jak chciałam ale w podobnej cenie całą niebieską),kołdre i poduszke.
Ochwaniacza na łózeczko nie było. Za to dstalismy za grosze wanienke i P. kupił swojemu Sebkowi pieska przytulane u nas kazde dziecko ma swoje do spania... na wieki jedno...

Kupilismy jeszcze słomki... i komplet talezy oraz szklanki do napojow... oczywiscie u nam z ty to jak na lekarstwo.
I.... zjedlismy obiad ... wreszcie na miescie:)
Wiec ogolnie uwazam dzien za udany

reklama
Negatów nie ma, a więc powinna być dobra jakość. Oczywiście nie spodziewam się nie wiadomo czego, ale myślę, że się nada do założenia.

Do góry