reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Zakupy***

Zdanuś właśnie ja to sprawdzałam ze względu na to że opisy tych aukcji nie są dokładne i gdzie indziej wynalazłam że ta regulacja jest.
Wdze że coś jest na rzeczy z tymi zakresami wagowymi....ale za chiny nie wiem o co chodzi bo na słowo wam nie mogę uwierzyć ale jak by tu były przytoczone jakieś konkretne argumenty to była bym zdolna się przekonać..... ale jakoś takich nie widzę :p
no właśnie DLACZEGO wydają się wam mniej bezpieczne ??? no nie rozumiem tego..... mnie wręcz przeciwnie wydają się bezpieczniejsze bo po tych 18 kilogramach które osiągnie dziecko dalej jeździ w foteliku dostosowanym do jego rozmiarów. A jeśli jest to fotelik w tym mniejszym zakresie wagowym to dziecko od razu przesiada się na podstawkę.......... co mnie osobiście wydaje się mniej bezpieczne...no ale może się myle.
Agnesa ja jednak na koszty patrze bo nie chce wydawać 800zeta na fotelik szczególnie że nie jeździmy zbyt dużo samochodem (przynajmniej obecnie)....a co do tego wypadku.....to może wiesz jakiej marki był ten fotelik... ;) :p ::) a tak serio to nie ma gwarancji że dziecko uratował fotelik...... na wypadek składa się wiele przypadkowych czynników...

Magda kojec świetny właśnie takie mi się podobają ;)

reklama
Ketsa chyba że tak bo ja się sugerowałam opisami do ktorych ty podałaś linki
tu masz linka do fotelików w przedziale 9-39 które widziałam w realu i jest naprawde super tyle tylko że cena też nie za niska  :( ten fotelik ma też to fajne że pobokach są takie siatki wętylacyjne(widać na zdjęciach takie prześwity  ;) )
http://allegro.pl/search.php?string=concord&buy=0&new=0&pay=0&country=1

Ketsa :p
jesli dziecka nie bylo widac we wraku auta, nie wiedziano ze jakiekolwiek dziecko jest w srodku, to mozesz sobie wyobrazic co z auta zostalo. I teraz wlaczam swoja wyobraznie - bujna ;) gdyby dziecko jechalo w samochodziku firmy deltim, ktory nie ma odpowiednio wysokich zabezpieczen np. na wysokosci glowy dziecka to wg mnie nie mialoby ono szans na przezycie. Maxi cosi cabrio na pewno daloby mu wieksze szanse na wyjscie z wypadku bez wiekszych obrazen.
Roznica w cenie miedzy tymi fotelikami jest spora, ale jest tez zasadnicza roznica w konstrukcji, ktora wplywa na bezpieczenstwo.

Oczywiscie gdybym jezdzila bardzo malo, i moje podroze z dzieckiem ograniczalyby sie glownie do jazd po malej miejscowosci byc moze bym rowniez zastanowila sie nad kupnem tanszego fotelika. W W-wie niestety nie jest bezpiecznie na drogach (kto wie jak sie jezdzi po warszawie to chyba potwierdzi) i wole dmuchac na zimno.

Pozdrawiam,
Agnieszka

Agnesa tez jestem tego zdania My jezdzimy duzo i przewaznie daleko Takze ja juz w 99% procentach jestem zdecydowana na fotelik Maxi Cosi Tobi tyle ze my kupujemy po wakacjach Piotrus jeszcze nie siedzi i wazy dopiero 7kg

Dziewczyny byłam dziś w sklepie pooglądać te foteliki i bije się w piersi MIAŁYŚCIE RACJE :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
te w zakresie 9-36 to w większości straszne ***** takie barachło że to do niczego się nie nadaje.....

wyszukałam jednak jeden w tym przedziale który jest całkiem całkiem ale to jejen jedyny który na solidny wygląda.
Ale najgorsze że wypatrzyliśmy sobie dwa razy droższy niż chcieliśmy kupić....no ale cóż na tamte to szkoda złotówki
a oto mój typ
http://www.bebeconfort.pl/product.php?id=1225&type=color&coid=108

no i oczywiście tak jak piszesz Ola tobi to też fajna sprawa i nawet różnica jest w porównaniu do Piori......
a jeśli chodzi o tanie foteliki w wiekszym zakresie wagowym to jedyne warte polecenia to firma Renolux

no i to wsio ale głupio mi że tak sie czepiłam tych 9-36 a to kicha totalna.

Ketsa - :laugh: Jatez bylam zobaczyc foteliki na zywo - ten ramatti jest calkiem niezly szkoda tylko że nie ma bawelnianego obicia... ale chyba zaden nie ma. Niestety tu gdzie dziś bylam nie bylo duzego wyboru ... no wlasnie nawet nie mam pojecia czym sie rozniąTobi od Piori. A ten Twoj typ z czego ma tapicerkę i jaka jest jego cena?

Wańdzia :p ja to chyba jednak troszkę potrzepana jestem

Karinko powiem Ci że dokładnie nie wiem jaki to materiał ale jest bardzo mięciutki i przyjemny i dodatkowo do fotelika dodają też pokrowiec frote. A ogólnie to właśnie ten fotelik i Tobi są chyba jedyne które w środku są miękkie i przyjemne do siedzenia bo inne mają kiepskie tak że to wszystko co twarde to czuć jak tylko ręką się przejedzie Ramatti też chociaż widziałam gorsze też pod tym względem ogólnie Ramatti jak za tą cene jest bardzo w porządku ale nie ma za dużo możliwości regulacji...a ten Bebe confort jest świetny bo nawet na szerokość się genialnie reguluje.

reklama
Do góry