reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Zakupy***

Ja mam foteli maxi cosi priori i jestem bardzo zadowolona. Miki chyba tez! ;D Jest od 9-18 kg. Dziewczyny przy wyborze fotelików patrzcie przede wszystkim na boczne zabezpieczenie głowki! To bardzo wazne. Zeby była po bokach osłonieta. No i sprawna regulacja siedziska tez jest wazna...

reklama
Podobno bezpieczniejsze sa foteliki z tymi mniejszymi przedzialami. Poza tym fotelik do 18tu kg to starczy na dosc dlugo, na koszt wiec nie ma co patrzec. Najwazniejsze chyba jest bezpieczenstwo dziecka. Dlatego wg mnie wazna jest tez marka fotelika. Nie ma co sie oszukiwac, ze fotelik za 200 jest tak solidny i trwaly jak fotelik za 800.

Jakis czas temu bylo glosno o wypadku, teraz nie pamietam juz, ale chyba to bylo w Polsce. Rodzina w aucie osobowym wjechala pod tira. Stwierdzono ze zgineli wszyscy - tzn. kobieta i mezczyzna. Strazacy zaczeli rozcinac auta, az w pewnym momencie uslyszeli z tego wraku samochodu dochodzacy placz malenkiego dziecka. Przezylo dzieki temu ze bylo w foteliku... niestety zostalo sierota.

Dlatego pierwszy fotelik dla Kubuia kupilismy maxi cosi, to jest bardzo dobra firma, i nawet jak troche przeplacilam za znak firmowy to wiem ze warto uczynic to rowniez przy zakupie drugiego.

Pozdrawiam,
Agnieszka

ja kupuje fotelik po powrocie z Anglii, pewnie postawie na maxi cosi albo wlasnie ramatti od 9-18, pozniej go opyle i kupie sama podstawke ;)
Magda ten kojec to cudo ! Natalka go kupila, ja sie wstrzymalam ze wzgledu na wyjazd ;) sliczny jest !

Magi to nie o to chodzi, ze Oliwka nie ma 9kg tylko jesli ladnie siedzi to smialo mozesz ja umiescic w foteliku od 9-18 ;)

Magda ten kojec to jest konstrukcyjnie to samo co ten mój, też go brałam pod uwagę ale jakoś nie zależało mi żeby był nowy a tak to prawie stówka w kieszeni a to dla mnie ważne bo lada dzień zaczynamy remont dachu i adaptację poddasza więc każdy grosz się liczy :)

reklama
hmmm Ketsa nie będe się spierała ale większość tych fotelików właśnie nie ma regulacji oparcia tylko regulacje wysokości zagłówka chyba że czegoś nie doczytałam napewo tą regulacje ma fotelik chico do którego dałaś linka a i deltim ale szczerze powiem że jak go widziałam w necie to nawet mi się podobał ale jak go zobaczyłam na żywo to nie bardzo np. sama podstawka nie ma podłokietników co mi się wydaje mało wygodne dla dziecka a po drugire jak dla mnie to tak dziwnie wyglada ;)
te foteliki w przedziale 9-36 nie wiem czemu ale wydają mi się mniej bezpieczne zresztą nigdy nie wierze tym rzecza co jest wszystko w jenym ;)

Do góry