reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

Karolla pisze:
Dziewczynki ile kompletów poscieli kupujecie bo ja dwa a trzecią dostane, ponoc różnie to bywa z maluchami
mogą zasiusiać lub nie daj boshe cos gorszego zrobić na posciel ;D ;D

Ja kupiłam póki co jedną ale Mama mi uszyje co najmniej dwie, więc na pewno będe miała 3.A jak znam życie to jeszcze od kogoś dostanę w prezencie albo sobie zażyczę w prezencie gwiazdkowym :)

reklama
Ziółko, nie dziwię sie , że nie mogłaś sie oprzeć.
Myfa ale dorosla juz ta kurteczka. Pięknusia.

Ja tez zakupilam jedna posciel (mam nadzieje, ze wreszcie dojdzie), a na dwie nastepne mam juz material i uszyje :-)
Kurteczka superowa, rzeczywiscie taka dorosla :-)

Kira to zdolniacha z ciebie. Ja zamierzam mamusie poprosic o uszycie flanelowych pieluszek. kupie trochę materialu i pewnie wyjdzie taniej niż za normalne pieluchy w sklepie. No i rozmiar sama sobie wybiorę.

Karola, mhm.... czy zdolniacha?? Sama nie wiem. Ja mam bardzo tradycyjne podejscie do wielu spraw (pomimo kilku odchylow ;-) ) i dla mnie to normalne, ze kobieta gotuje, prasuje, szyje, haftuje, robi na szydelku..... Tak juz mam :-) A szycie?? Widzialam od malego, bo mieszkalismy z rodzicami i dziadkami, a babcia jest krawcowa :-) I zawsze cos szylam. Najpierw ubranka dla lalek, a teraz juz troche "powazniejsze" rzeczy :-) Ale czasami cos podrzucam babci ;-)

znalazlam w Jysk znalazlam sliczny material na posciel poduszeczka juz jest uszyta wiec spokojnie moge kupic....a poszewke na kołderke uszyje mi tez mama (nie krawcowa) to proste :-)
z tymi flanelowymi pieluchami to tez nie zly pomysl.....
a to kolejne i juz chyba ostatnie ozdoby nad lozeczko maluszka...zakup tatusia :-) sa to lampiony ale nie bedziemy tam zarowek wsadzac chyba tyllko powiesimy nad sufitem zeby maluszek widzial je jak bedzie lezal w lozeczku....
p10301224go.jpg

p10301234ed.jpg

p10301249lp.jpg

p10301253ut.jpg

dzieki Karola7 zastanawiam sie tylko czy nie bedzie za bardzo na "paciane" tymi bajkowymi elementami... doszlam do wniosku ze narazie maluszek bedzie mial swoj kacik w naszej sypialni wiec trzeba pogodzic kila rzeczy... znlazlam szafe do kompletu moich mebli do malego pokoiku z ikei i musze cos innego wymyslic bo spejalnie do wawy nie bede jezdzic po szafe zreszta nie zmiesci sie na samochod :-(

Myfa czaderskie te lampiony! :D efekt bedzie bajeczny jak juz je powiesicie! :D
ja dla mojej dzidziuni wyszywam takie obrazki z postaciami z bajek a właściwie z Kubusia Puchatka. mam juz dwa. poxniej wkleje fotki :)

reklama
Myfa śliczna ta kurteczka dla synka a uszyta jak na dużego bejbika to mi sie podoba, lampiony też fajnie wymyśliłaś,
ja dzisiaj zrobiłam porządki w pokoju Olci, jak mezus przyjedzie z pracy to obrazki na ścianie mi poprzybija
chyba że sama to zrobie bo niecierpliwa jestem !!

Moja kochana tesciowa w sobote była na zakupach i przy okazji kupiła wnusi cud komplecik
taki na 4-6 miesiecy z H&M słodki jest!!

sukienka różowa z Minnie  
dscn00857zc.opt.jpg

body do kompletu
dscn00864aw.opt.jpg

i jeszcze jedno body z kwiatkami na kołnierzyku
dscn00874kc.opt.jpg

Do góry