reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

Kira sliczne te rzeczy. Najbardziej mi się podoba ten ochraniacz, taki zabjerzony- to jest do łóżeczka ?

Ja wczoraj i dzisiaj buszowałam po sklepach meblowych i ciuszkowych dla dzieci. No i zakupy słabo się udały. Nie kupiłam nic starszej córci, a miała być: zimowa kurtka i spodnie, czapeczka, kozaczki, no i tapczanik ora stoliczek. Kupiłam tylko stoliczek- najmniej potrzebny zakup. No ale cóż trzeba szukać dalej, bo zima za pasem.

reklama
jejku Kira rzeczywiście rewelacyjny ten ochraniacz :) i taki edukacyjny :) wow!!! :)
jejku jak mnie korci żeby już wstawić łóżeczko w ten pusty kącik w naszej sypialni... :( ::) ;)

o właśnie takie najprostsze mi się podoba...:

łóżeczko z ikea

24128_PE109002_S4.jpg

08178_PE084939_S4.jpg

My mamy juz cale pudlo rzeczy dla Bebiczka :) Czesc dostalismy - byly cale zolte od oliwki, ale eksperymentalnie wypralam je w pralce w 90stopniach z dodatkiem Vanisha i proszku do bialego, oliwka zeszla idealnie i ciuszki sa bielutkie (na szczescie misie, Kubusie i inne takie zachowaly swoje kolorki :) ) Teraz jeszcze czeka je pranie w proszku dla maluchow zeby sprac ten Vanish :)
Lozeczko pozyczymy od kuzyna, ma takie malutkie, mniejsze od standartowego, a nam zalezy na metrazu bo z miejscem u nas krucho. Jak sie bedziemy przeprowadzac to Bebik bedzie mial juz cztery miesiace i wtedy kupimy jakies wieksze. I ciagle sie zastanawiamy nad wozkiem. W chwili obecnej mamy opcje - jak najlzejszy wozek wielofunkcyjny (nie musi byc firmowy, te z bajerami sa sliczne ale waza strasznie duzo) a potem najszybciej jak bedzie mozna - lekka spacerowke. Finansowo powinno wyjsc w cenie wielofunkcyjnego sredniej klasy.

Misia mnie też,na długi weekend listopadowy jedziemy do domku - odżwieżymy łóżeczko i może je już przywieziemy :) jupi :) jakbyś czasem wstawiła - daj znac - potraktuje to jako wsparcie wrozmowie z Mężem w razie gdyby stawial opór :)

Super, ze podoba sie ochraniacz (mozna zawiesic w lozeczku i mozna dawac pozniej do zabawy). Dla zainteresowanych kupiony w Smyku za 39, 90 :-)
Misia, a ogladalas to lozeczko na zywo?? Widzialam lozeczka w Ikea i jakos nie wygladaja powalajaco.... wydawaly mi sie takie troche slabiutkie... ale to tylko moje subiektywne odczucie moze byc.
W przyszlym tygodniu wybieram sie do sklepu, bo mama podrzucila mi ulotke, ze gdzies otwprzyli u nas w Sosnowcu jakis nowy calkiem sporu i do konca miesiaca sa promocyjne ceny :-) Uparlam sie na rozek, bo na zdjeciu wygladaja slicznie i kosztuja niecale 16 zl. :-)
Zobaczymy, co mi wyjdzie z tych zakupow.
Ja na razie planuje zakup lozeczka dopiero w styczniu (tzn. zamowinie i przedplate), wozek tak samo :-)

Antares jasne że dam znać ;)

Kira no właśnie byłam w IKEA i wpadło nam w oko właśnie to łóżeczko :) to było jakiś miesiąc temu i wtedy nam się wydawało że jest dość solidne i ładne. Ale wiadomo nasze maleństwo będzie miało bardzo dobrze przemyślane łóżeczko ;) więc na razie chodzimy na zwiady :)
Jejku bardzo fajna cena za ten ochraniacz :D ja mam ochraniacz po dziecku kuzyna Kuby ale taki zwykły, błękitny chyba w baranki???

Remeny ja również chyba kupię głęboki wózek najtańszy (tzn nie chłam ale np używany), a zainwestuję w porządną spacerówkę jak Bejbi podrośnie (to chyba akurat lato już będzie, prawda ;) ) :)

Zastanawiam się nad miejscem na rzeczy bejbika, nie mam pojęcia ile miejsca zajmują ciuszki, pieluszki, kosmetyki i inne potrzebne "osobiste wygody", dziewuszki, gdzie Wy to będziecie trzymać? Macie już jakąś szafkę?

szykuje komode duząąąąąąąąą,,,, a lozeczko takie samo bede miala chyba ...po kuzynie..... jest super przetrwalo 2 dzieci

Ale macie fajnie, ze mozecie odziedziczyc niektore rzeczy. Tez bym tak chciala...
Co miejsca na te wszystkiedziciaczkowe rzeczy, to mam na szczescie problem z glowy. Mamy w pokoju przenaczonym dla malenstwa wielka szafe i dostanie w niej po prostu swoja czesc. Oprocz tego chce taka torbe na loeczko.
Pamietam, ze przy moim bracie bardzo dobrze spisywalo nam sie na takie podreczne rzeczy (oliwki, pieluszki etc.) takie proste rozwiazenie. Stalo takie soa, plastikowe, skladane, z kilkoma jakby "rynienkami"... nie umiem wytlumaczyc, ale mam zamiar kupic, to pokaze zdjecie. Ogladalam juz i moze nie jest to estetyczne najbardziej na swiecie, ale tanie i wygodne.

reklama
Remeny - dziek iza pomysł na spranie oliwki :-*. Częśc ciuszków po Matim jest tak żółta, że chciałam, je wyrzucić, ale jak sie spierze to wypróbuję.
Kira ochraniacz pierwsza klasa.

Do góry