reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

no no Igunia ale Cię obdarowali :-D

u nas skromniutko:
taka świneczka która chrumka w niej książeczka:

oprócz tego zabaweczka coś w rodzaju garnuszka na klocuszek ale bez melodyjek, tylko same kolorowe kształty wrzucane do garnuszka
oraz plastikowe saneczki z wysokim siedziskiem, fota kiedyś :-)

reklama
U nas telefon-biedronka (taki ala stary) na kółeczkach. Jak jeździ to piszczy i biedronka macha skrzydłami, krokodyl, który jak jeździ to macha ogonem i otwiera paszczę i ryba, doktórej wrzuca się klocki w różnych kształtach. WSZYSTKO NA SZNUREK, dziecko uradowane :tak: :tak: :-) :-)

Blond dopiero zauważyłam te odciski rączek i stópek, świetne są. Możecie już mini aleję gwiazd zakładać ;-)
A milusieńki komplecik Emilki to już gdzieś chyba widziałam?

kochana dynoi moze na fotkasz naszych dzieci , bo tam jest emilka w tym kompleciku
a moje dzieci od mikolaja dostaly
emilka:bluzeczke , ksiazeczke , taka wiszaca siatke do przechowywania zabawek ( podobne sa w ikei)i taka grzechotke koleczko sla starszych dzieci , od dziadkow ten walec co juz kiedy s ja i rybka pokazala i teraz ma dwa , bo ja juz dawno jej kupilam
maurice :lokomotywe z bajki thomas - mala lokomotywa , bluzeczke , wycinanke , a od dziadkow szablony i pieczatki ze zwierzakami

to prezenty Michasia na Mikołaja :-) nie wszystkie bo jeszcze dostał parę ubranek i jakieś tam maleństwa co są w samochodzie
misioti5.jpg

my pod choinkę kupujemy mu "Przyjaciół z wanny" a teściowa garnuszek na klocuszek już się zaoferowała a reszta to nie wiem co kombinuje... szczerze to nasz pokój wygląda już jak hurtownia zabawek hehe

a tak swoją drogą to książeczka o Tomcio Paluchu ekhm beznadzieja!!
Polecam natomiast ten samochód na kształty, jeździ i daje odgłosy jak prawdziwa ciężarówa!!

No to Michaś też naczesał się zabawek :-) Śliczne, kolorowe, aż się chce takimi bawić. O! Bąk! Zapomniałam o bąku, a lubiłam się nim bawić, dzięki Magduśka za przypomnienie;-)
Książki i u Iguni jeszcze wielkiego zainteresowania nie wywołują, tylko dwie uwielbia "Skarżypytę" i "Na wyspach Bergamutach". Chyba dlatego, że mało tekstu jest na stronach i szybciej się przewraca kartki. Gazety są fajniejsze bo można je pomiędlić, porwać i podjeść zdziebko, a z książkami nie ma tyle zabawy.

U nas tez kupe rzeczy dziecko dostalo, ubranka, kolejke drewniana, klocki w ksztalcie figur geometrycznych, ksiazeczke do czytania:-D i dotykania, by wiedzial np. jakie w dotyku jest futerko albo farba:tak:. Ale to wszystko od babc. Od nas dostanie pod choinke suchy basen wypelniony pileczkami, niech sobie chlopak poszaleje:tak: :-D

reklama
No właśnie. A czy wasze dzieciaczki sa jz wsyanie korzystac samodzielni z tych sorterów/samochodzików/ślimaczków itp? Bo Iga sotała od Mikołaja, ale większego entuzjazmu to u niej nie wzbudza - nie mówiąc o wrzucaniu klocuszków do środka.

Do góry