reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :-)

Ja dzisiaj tez byłam na zakupach, pare ciuszkow dorwalam i zakupilam za namowa siostra super bluzke nie wiem tylko gdzie sie w niej pokaze....kupilam tez maskotke ktora gra jak pozytywka slicznie do snu malenstwu mechanizm jest ten sam pociagnac za sznurek i gra maskotka a misio miluski :-)....teraz puszczam ja po kilka razy dziennie kiedy odpoczywam.....moze maluszek nauczy sie jej ;-)
Karolla ile kosztuje musty? pewnie kolo 3 tys :-(....zastanawiam sie tez ile quinny kosztuje 4 kolowiec....matko jak zle napisalam nazwe "powiescie mnie" .........
aaaaaa zakupilam sytanik ciazowy ale porazka za maly a to juz 80 c!!!!!!!!!!! pierwszy raz w zyciu musze kupic d!!!!!!!! dobrze ze nie wykosztowalam sie na niego.....
aaa po porodzie jeszcze wieksze sie pieri robia....moze do g dojde ;-)
pozdrowionka

reklama
My dziś jedziemy na zakupy, pewnie coś zakupię. A bluzkę czerwoną, tą grubszą musiałam siostrze oddać.. bo mnie strasznie ściskała na brzuniu :D

Quinny czterokołowiec? Nie wiem, może coś koło tysiąca, 800 zł. Ale nie jestem pewna.

Ja dzisiaj jeszcze zajrzę do sklepu Bebe Conforta, tam były fajne wózki ;)

Ja jeszcze myślę o wózku Bebe Confort Loola: z gondolą:
4-VE-00-0015.jpg

I jako spacerówka:
ps3006_big.jpg

Loola kosztuje około 700-800 zł..

Albo Bebe Confort Trophy Avenue:
4-VE-00-0018.jpg

4-VE-00-0097.jpg

:) :) :) jednak muszę koniecznie wybrać się do sklepów i dotknąc złożyć zobaczyć z bliska a nie na obrazku to nie to samo a nie chcę za pól roku szukać nowego

na jednym z forów przeczytalam nie zbyd pochlebne opinie na temat tych wozkow Bebe Conforta , aczkolwiek na temat musty tez zdazyla sie jedna ..... ja do implasta sie przymiezam......znajoma ma tako i bardzo sobie chwali z tym ze minusy to ciezki i nisko gondola....

:) :) :) ja sobie kupię nową koszulkę do leżenia w lóżku bo jeszcze trochę czasu zostało ale wiecie .... nie bolą mnie plecki ani też nie mam skurczy nóg

Myfa a nie wiesz jaki model tego wózka tako ma Twoja znajoma????
Dziewczyny czy któraś z Was zamierza kupić wózek przed porodem???? Ja byłam dziś na tzw zjeżdzie rodzinnym :) i wszystkie ciotki kiedy powiedziałam,że niedługo kupuje wózek krzyczały :),że tak nie można....jakieś głupie przesądy ,ale zaczełam sie zastanawiać ....

Aneta tez u mnie podobnie podchodza do tych spraw ale ja wyznaje zasade ze jak nie dla tego malca to kolejenego bedzie....a wozek trzeba kupic ja mam tylko wybrac bo tesciowie kupuja....ale napewno zrobia to przed lutym....
a co do tako to city voyagera mają, ja tez bym taki kupila...
Klara ja osttanio widzialam cudne koszulki i pidzamki....mialam ochote kupic...ale swteirdzilam ze pod choinke sobie zazycze .....
pozdrowionka

Ja dzisiaj na zakupach pojeździłam sobie - Quinnym, Loolą i Avenu'em. W kilogramach wygrywa Avenue, w prowadzeniu Quinny. Ale liczy się, żeby był w miarę lekki i dobrze się prowadził, więc dla mnie by się sprzydała krzyżówka :D:D W składaniu Avenue, w rozkładaniu siedziska Avenue, ogólnie, Avenue wygrał. Loola dostała raczej mało punktów plusowych, jest raczej lekka, ale ciężko się nią skręca, zdarzało się, że koła uciekały na boczki. Ale przynajmniej na razie zastanawiamy się poważnie nad tym Bebe Confortem. Niedrogi, a jednak mocny i solidny.

reklama
Co do terminu kupowania wozka.... ja mam zamiar zakupic juz po po rodzie, ale.... nie ze wzgledu na przesady.
Dam wczesniej zaliczke na jakis upatrzony i bedzie czekal w sklepie, a do domku zabierzemy, jak malenstwo bedzie juz z nami. Po co ma stac dodatkowy zawadzacz drogi i zbieracz kurzu??
Ogladalam ostatnio wozki i:
Nie pamietam nic na temat firm, bo dla mnie nazwa nie ma znaczenia, ale... wiem kilka rzeczy. Dla mnie odpadaja zupelnie wozki z jakimikolwiek innym systemem kol, niz 4 duze. Wszystkie wozki, ktore mialy np. podwojne kolka z przodu, albo wszystkie podwoje male, prowadzilo mi sie beznadziejnie, te cholerne kolka krecily sie jak same chcialy. Po drugie wieksdzposc wozkow miala malenkie gondolki, a przeciez bedziemy maily zimowe dzieciaczki, ktore musza miec wygodnie w spiworku, kocyku i innych zapychaczach przestrzeniu.
Nio i jeszcze jedno. Wiekszosc wozkow ma dla mnie zle ustawiona raczke. Nie ma polozenia, ktore byloby idealne dla mojego 180 cm.
Bylam do tej pory tylko w tym jednym, ale sporym sklepie i moje moze dziwne wymagania spelnil tylko wozek Genio firmy ABC. No i latwo sie skladal i wlazlby do kazdego z moich bagaznikow samochodowych :-) I mail najwieksza gondolke, jaka w zyciu widzialam :-)
Nie wiem, jak jest z jego trwaloscia etc.
I nie nastawiam sie na niego.... po prostu wiem, jakie rzeczy sa dla mnie wazne i co sprawia, ze jest mi wygodniej.

Do góry