reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

Holllederrr... Ja też mam 5-10-15 w sumie niedaleko, ale, że moja prawa nóżka jest dzisiaj troszke bardziej niż lewa ;) (no i w pidżamie będę śmiesznie w centrum handlowym wyglądać), to się tam nie udam. A poszalało by się, poszalało...Rachunek za telefon nie zając, nie ucieknie. Najwyżej wyłączą :laugh:. Miśka, przy kolejnych zakupach poszalej sobie za nas dwie :).

reklama
Misia piękna kurteczka i cena jak za takie cudo rzeczywiście śmieszna ;)

Blond no nieźle zaszalałaś piękne ciuszki i wózeczek ;)

Karolla pisze:
Właśnie widziałam dzisiaj w sklepie proszek i płyn lovela hmm ja musze i tak skończyć Jelpa mam do kolorów i białych ale
już wiecej nie kupie :( a co do leveli co lepsze? Płyn czy proszek?

KArolla ja kupiłam proszek i zupełnie nie ma po nim sladu po praniu - świetnie wypłukany.Moja koleżanka, która z kolei testowała i jedno i drugie - mówiła, ze w zasadzie - poza ceną pomiedzy proszkiem a płynem nie ma różnicy.

Blond - wszystkie Twoje zakupy bardzo mi sie podobają, szczególnie wózek - świete kolory :)
Misia - ta kurteczka to faktycznie niezła okazja :)

a dziekuje dziekuje , ale w sumie te komplementy naleza sie mezusiowi on wozeczek wybieral

karolla i misia wam rowniez dzieki

misia ta kurteczke to bym ci z checia zabrala i jeszcze ta cena

Misia kurteczka nie dośc, że ładniuchna , to jeszcze w takiej cenie :o :o :o

Blond wózio super, no i cała reszta zakupów tyż.

No a ja dzisiaj tak od niedzieli korzystając, że babcia wnusia na dłuższy spacerek zabrala odwalilam prasowanko. Ponad 2 godziny stania przy desce. :( No, ale przynajmniej wszystkie ubranka już gotowe na przyjście malutkiej. Jeszcze tylko tetra i koldra z poduchą.

:laugh: :laugh: :laugh: no normalnie chyba zaraz tą kurteczkę ubiorę na siebie ;) jest taka fajowa :D

a co do loveli to ja kupiłam płyn loveli do kolorowych... zobaczymy trzeba wszystkiego wypróbować. Aha, pytałam się kuzynki o pranko (ma 4 miesięcznego synusia) to ona powiedziała że od początku jedzie na proszku "E" tylko że drugi raz płucze.... :p

Dziewczynki, zakupki jak zwykle superowe. Dla maluszkow to wszystko zawsze jest slodkie i kochane.
A do mnie wczoraj wpadla mamcia i wziela sie za prasowanie :-) Odwalila w 3 godziny tyle roboty, ze mnie by to zajelo pewnie z tydzien :-)
Jeszcze raz przyjedzie i bedzie juz wszystko czekalo gotowe :-)
Ja piore teraz w bobasie. Wlaczam dodatkowe plukanie. Rzeczy sa bez zapachu (tak jak nam polecala polozna) , a miekkie robia sie po wyprasowaniu.

No to dziewczynki, ja tez wkleje pare fotek, niestety pochodza z feralnej niedzielnej weekendowej sesji zdjeciowe, wiec  sa do kitu, ale innych nie mam, i miec juz nie bede pewnie, bo wszystko do szafek juz pochowalam.
To co niezbedne do kapieli i spania:
PHTO0040.jpg

Body, spioszki i takie tam rozne (zaniebieszczone do obrzydzenia):
PHTO0041.jpg

Misz-masz dresikowo wyjsciowy na podrosnietego odrobine Teosia:
PHTO0042.jpg

No i w koncu ostatnie prezenty i dwa zestawy szpitalne:
PHTO0043.jpg

sliczne rzeczy kochane....
Ja piore w proszku ariel i plucze w lenorze normalnie.....rzeczy ktore kupilam na allegro albo z innego zrodla niz sklep i plucze dokladnie sa ta jednak rzeczy niebielizniane ktore przyegaja bezposrednio do cialka dziecka a na inne rzeczy...
kaftaniki i inne rzeczy piore w jelpie i czasem plucze w lenorze a czasem nie....uczulenia od tego nie dostanie maluch a zapach wywietrzeje zanim male sie urodzi... :-)

reklama
Mnie bardzo odpowiada proszek lovela, ale bobasa i jelp też używałam. A płynów do płukania w ogóle dla maluszka nie używam. A tak w ogóle to staram się nie sypać za duzo proszku do pralki.

Do góry