reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :-)

Rybka ja tez sie natknelam na te kocyki i dokladnie te same dwa rozwazam i nie moge sie zdecydowac. Nie wiem gdzie je wynalazlas, ja na allegro i tam one kosztuja 92 i 99 (nie pamietam ktory ile, ale sie zdzdiwilam bo na poprzedniej aukcji byly w tej samej cenie, no i plus jeszcze koszt wysylki. Natomiast na stronie ponizej sa zyrafki za 91 zl. Ale wlasnie widze ze tam tez jest koszt przesylki, a myslalam ze nie ma....no ale wlejam Ci tego linka i tak

http://milimali.pl/product_info.php?manufacturers_id=14&products_id=2993

reklama
Blond, Myfa, Karola7 - super ubraneczka - śliczniusie.
Magdulska - fajny narożnik my też chcemy kupić ale za jakieś 2-3 lata jak będziemy musieli odstąpić pokoik synkowi ;D

Co do proszków do prania to ja mam - lovella i próbkę płynu. Bobas i płyn do prania Bobini ;D wypiorę ubranka w różnych i bedę obserwowała reakcję Piotrusia ;D

Pamciaw - ja te kocyki na allegro znalazłam i do tego jeszcze doszłyby koszty przesyłaki ;D

Rybka przypomniala mi nazwę proszku który używałam przy Matim i byłam bardzo zadowolona - LOVELLA. Nie bylo żadnych uczuleń. No, ale wiadomo, że to jest inne u każdego maluszka.

Ja dostalam od gina w pacce z folderkami, ulotkami i jakimis innymi rzeczami probke plynu Lovella. W niej wypiore czesc rzeczy, a czesc w proszu Jelp. I tak jak Rybka, bede obserwowala mala :-) W najgorszym wypadku sa jeszcze platki mydlane :-) Tez sie chyba od razu w nie zaopatrze i jakas czesc w nich wypiore na wszelki wypadek. Zreszta zobacze jeszcze, co powiedza ciekawego na ten temat na szkole rodzenia :-)

Cześć Dziewczyny! W domu nie mam niestyty neta i dopiero w pracy mogę (potajemnie :)) włączać się do rozmowy :)
Kupiłam mydełko Bambino :), stanik do karminia - 80D ;D normalnie było 75B - za 33 zł., pieluchy dla siebie do szpitala - Bella 2,70 za opak. - 4 paczki. Położna mówiła, że 1 paczka w czasie porodu idzie. Kupiłam też majtki poporodowe. Ale takie z siatki, wielorazowe. Podobno są lepsze niż te jednoraz., bo nie powodują odparzeń - 2 pary 7,20 zł.

Z tym moczeniem pupy to już teraz sama nie wiem :( Zobaczcie jak to jest! Co połozna to inne pomysły.

Dziś mam wykład na temat kąpieli dzieciaczka, może jakieś newsy się pojawią odnośnie kosmetyków :) Jutro Wam o tym oczywiśćie doniosę :)

Karolina7, nie za wcześnie na stanik do karmienia? Większość babeczek mówi, że po porodzie jeszcze piersi mogą znacznie urosnąć więc teraz trudno rozmiar odgadnąć. Ja jeszcze poczekam.
A pod biustem to i mi przybyło całe 5 cm. Oj roszalałam się z tym rozrostem na całego :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Te majteczki z siateczki, to też w aptece się kupuje?

Karolina7 a mówiła wam połozna po co te pieluchy na poród? Jak ja rodzilam Mata to chodziłam tylko w koszulce nocnej bez majtek. Bo i tak co chwila jest badanie. A zresztą nie bardzo sobie moge wyobrazić kiedy można az tyle pieluch zuzyć. No może jak odchodza wody plowode. Ale ja miałam przekłuwany pecherz i wody wypłynęły całe na raz jak leżałam. Mówiła wam polożna na jaki to etap porodu?
A co do stanika to piersi rosną po porodzie, ale w szpitalu (a moze raczej na wyjście) stanik do karmienia potrzebny. Ja tez kupię sobie jeden przed porodem. No mam jeszcze kilka w domu po Matim, ale te raczej już tylko na nockę sie nadają. ;)

Dynia, stanik tani był więc zaszalałam:). Poza tym mam jeszcze sporo miejsca w tym staniku :) Normalnie bym mogła C kupić, ale mama powiedziała, że dopiero po porodzie mi naprawdę się piersi powiękasza :) Teraz to od jakiś 3 m-cy wogóle się nie zwiększają. Więc myślę, że będzie ok. Poza tym do szpitala to już taki stanik jest potrzebny.

Karola7, podobno w czasie tych wszystkich faz porodu są potrzebne te pieluchy. Jak się skacze na piłce itd. Ale pewnie masz racje. Jak pęcherz będzie nie przebity to w sumie po co? :) Jakoś wykorzystam te pieluchy... może zamiast sanek zimą ;D

Dziś w nocy strasznie mi leciała krew (z nosa na szczęście - przez anemię chyba), ale zaczynam się bać, że w razie czego nie będę miała nawet ładnego szlafroka czy kapci do szpitala :( Więc to chyba będzie mój najbliższy zakup :)

reklama
Ja tez juz smigam w takim staniczku do karmienia. Kupilam taki, zamiast innego, bo bardzo wygodny i przyda sie pozniej. On sie tak ldanie naciaga, ze zmieszcze nawet dodatkowe 10 cm., wiec wolalam zminimalizowac ilosc zakupionej bielizny :-)
Szlafroczek do szpitala dostalam od mamusi :-) Teraz jeszcze tylko zakupie jakies koszule do karmienia (widzialam u nas w sklepie te z rozcieciami, ktore sa na allegro o 2 zl. tansze :-) wiec wychodzi sporo taniej, bo na allegro trzeba jeszcze doliczyc koszty przesylki). Kupie sobie chyba ze dwie takie wlasnie z rozcieciami i jakies z rozpieciem glebokim :-)
Co do majtek poporodowych, to kupie chyba i takie jednorazowe i takie do prania. Przetestuje, co mi bardziej odpowiada. Podklady poporodowe tez chyba kupie rozne.... wole nie wysylac chlopa potem po inne do apteki :-) Mam zamiar tez kupic cos do polozenia na lozku.... przyda sie tez w domku, bo bede spala na nowej kanapie i wole jej nie zafajdac od razu.
Znalazlam ostatnio u mamy fajna cerate na lozko. to jeszcze z czasow, jak moj tata pieluchowal po chorobie, wiec bedzie jak znalazl i do zabezpieczenia lozka i lozeczka malej (jest ogromna i wyjdzie z tego kilka mniejszych fajnych ceratek)....
Smialismy sie ostatnio, ze zamiast podpasek tych ogromnych poporodowych wezme pieluch dla doroslych :-) Tez jeszcze kilka po chorobie taty mamy :-)
A co do prania ubranek, to wlasnie zaladowalam pralke pierwszy raz tymi malenstwami :-)
Przez ten czas do porodu popakuje , zeby sie nie zakurzyly, a teraz mam energie, zeby to jeszcze poprasowac.... Pozniej moze byc roznie, bo nienawidze stania przy desce.... Zreszta po tej loveli bedzie mi ladnie w szafkach pachnialo :-)
Ale elaborat walnelam. przepraszam :-)

Do góry