reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy:):)

Goralka ja mam ta wanienke z ikei moja siostra okazalo sie ze wlasnie ja kupila i w spadku dostalam jest naprawde poreczna i w miare estetyczna tylko jeden maly figiel zadna podstawka pod dziecko do niej nie pasuje tylko te gabeczki! a ze biustonoszami to narazie dalam spokuj bo co patrze na piersi to sa inne i co ja mam teraz wybrac...? :confused:

reklama
Lucyann ja tez dalam spokoj z cyckonoszami. Kupie po porodzie, jak unormuje sie laktacja, bo kupilam jeden przed i juz mnie gniecie.

Po porodzie kupie tez pas sciagajacy. razem z cwiczeniami powinno dac efekt. Wiem, ze nie mozna takiego pasa nosic nic nie robiac bo sflaczeja miesnie, ale jak sie choc troche cwiczy to brzucholec szybko wraca do formy.

Cynamonka fajne sa takie gatki do kolanek albo za pod spodnie albo na silownie czy jakies tam do noszenie sa uszyte tak ze wykonuja jeszce drenaz podskorny tylko jedna ich wada to cena texenergy firma kati polska znam wiele bardzo zadowolonych kobitek po tych portkach i sa bardzo wytrzymale!! a pas to zawsze sie bierze rozmiar mniejszy bo to jets gumowane i szybko sie naddaje.. taka skromna uwaga osoby wlaczacej z "brzuszkiem" :happy:

dzewczęta czytałam i słyszałam, że po porodzie można zacząż ćwiczyć dopiero po 6-ciu tygodniach. tak, tak...mnie też to przeraziło bo miałam inne plany /zacząć jak tylko nabiorę sił/, ale rzeczywiście żeby nie było komplikacji lepiej nie przesadzać. o pasie na brzuch też słyszałam różne opinie. od fachowców raczej że nie radzą bo brzuch nie powinien być ściśnięty jak zwija się macica i takie tam ale od osób które go używały słyszałam same superlatywy...

Ani nie martw się, już samo obsługiwanie dzieciaczka to będzie niezły poligon, karmienie cycem też przyspiesza powrót do formy, uszka do góry :)

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

:-) :-) Anii ale macica obkurcza sie do 10doby a cwiczyc mozesz i sa zestawy cwiczen dla mamy i noworodka musisz poszukac w necie ja mam w ksiazce... basen fakt ok 6tyg zeby nie zakazic silownia jogi i inne fitnessy to ok 4-5tyg polog konczy sie tymi przyslowiowymi 6tyg a wszytko zalezy od ciebie sporo kobietk zaczyna wspolzycie ok 3tyg po porodzie co kto lubi i jak mu jets dobrze ---intuicja...;-)

reklama
Cynamonka ja mam te pojemniczki do laktatora one sa wielokrotnego uzytku chyab na duzej starczaja i troche prostsze w uzyciu:happy: ogladalam tez te torebki ale cos mnie nie przekonaly....

Do góry