reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

Lucyann- te lapki na lapki znalazlam inne rozawiazanie wszystkie spioszki kupilam z zakladkami takimi nie wiem czy dobrze wytlumaczylam ale je sie po prostu zawija na raczki i dzidzia nie jest wstanie wyjac laek z tego a jak juz nie bedzie to potrzebne to odgina sie spowrotem i sa poprostu rekawki

co do zakupkow robilam je od maja gdzie sa ogromne wyprzedaze i w sumie tanio mnie to wynioslo, zawsze trafie na jakas wyprzedaz albo cos buy one get one free naprzyklad

i nie mam od kogo pozyczyc ubranek wozka czy lozeczka czy 100 innych rzeczy jestesmy sami z mezem

ale tez estem zdania ze pieniadze nie zastapia milosci, tylko podstawowe rzeczy to przeciez nie przesada

reklama
Je też mam "łapki" i 2 party śpioszków z zawijanymi rękawkami. Ciuszków mam mało-nie wiedząc w jakim rozmarze urodzi się Mała, nie chciałam ryzykować. Najmiejszy mam na 56, ale mąż jest świetnie zorientowany, gdzie iść i kupić, w razie jakby co...
Wczoraj kupiłam stanik. Na codzień nie noszę zupełnie, choć jak już coś mam to w rozmiarze 75B. Ten, który kupiłam (dla matki karmiącej, więc założyłam, że też biora poprawkę na powiększenie się biustu) to 80B i.....jadę za chwilę go wymienić na 85C lub D ;) Tak radzi mój małżonek, przypominając, że oprócz biustu muszą się tam również zmieścić wkładkli laktacyjne :)

POla ale wkladki sa male i plaskie to az jeden rozmiar sie zmieni to ja glupio kupilam te swoje cycniki.... a ciusszki dokupicie faktycznie na bierzaco w trzy tygodnie dziecko przskakuje do rozmiaru ok 64cm wiec luzik a te spioszki z lapkami odwijanymi mam dwie pary a procz tego dwie pary tych lapek na lapki....zobaczymy czy bedzie tolerowala ide dzis kupic szczotke dla niego do wloskow i gruszke do noska reszta juz jest

No to pieknie z tymi stanikami sie uzadzilam ja sobie takie raczej dopasowane kupilam.... ale cuz kiedys moze sie przydadza..
wlasnie wrocilam z zakupow kupilam sliczna posciel Gulicka w misie jest bajer kolderka wpinana w przescieradlo z osonkami i takie tam ekstra no i szcoteczka taka mieciutka jak puszek rajtki ostanie dwie pary rewon robi takie dziergane sa milotkie i nie maja tych szyc na paluszkach ekstra teraz koniec z zakupami mam dosc zmeczona i z pustym portfelem:dry:

Lucyann siennik wsadzilim do kosza wiklinowego, kosz postawim przy naszym łóżku, niby bedzie spało osobno ale pod ręką, że tak powiem :)
Dziewczyny nie załamujcie mnie z tymi stanikami, po to Wam wysłałam zdjęcie, żebyście mogły podpatrzeć jak dobierać, eh i co ja mam z Wami zrobić .... Pola jak sobie spawisz 85 pod biustem to chyba uduszę, miskę sie większą kupuje, albo wybiera inny kształt, a nie zwiększa obwód, przecie ty szczupła kobietka jesteś. Właściwie to się tyczy Was wszystkich. Buźka ;)

No to ja ok bo staniki mam 80D albo 75 D zalezy z jakiej firmy ale wszytkie dopasowane nic tam zeby luzno bylo to nie powiem...:happy: dzis dzien na odpad w zaswaity ... mgla szaro zimno i zapach palonych lisci/.....!! jesien cala geba:sick:
A z tym siennikiem to Goralka fajnie wymyslilas....tylko pamietaj ze od podlogi ciagnie!! zawlaszcza po betonie w blokach usciski dla fretki;-)

Góralka-wczoraj wieczorem zmierzyłam stanik (ten wymieniony). Rozmiar 85 D i......dziewczta, tylko trochę za luźny w biuście. To niewiarygodne! Pod biustem ok. Zresztą, ja zawsze byłam szeroka pod..Normalnie mam w biuście 91, co nie wynika z jego wielkości tylko szerokości pleców i odstających łopatek (ale brzmi pięknie, nieprawdaż ;-) ) Rozstaw piersi mam też "trudny" bo szeroki, ale jak już sie je zabierze do przysłowiowej kupy, to coś tam zawsze jest.
Roni21, jeśli chopdzi Ci o to "wiaderko" do kąpanie dzieci, takie, że jak je wkładasz to czują się niby jak w macicy, taK? Tutaj jest to b. popularne, ale w jednym z odcinków "Mamo już jestem" czy też "Mamo to ja", kurcze, w każdym razie na TVN Style, nie polecali go. Owszem może i dziecko czuje się w tym lepiej, ale nam chodzi o to by je dobrze umyć. A tam się Maleństwo jedynie pomoczyć może, bo małe to i trudno jakiekolwiek dodatkowe ruchy ręką robic i dobrze umyć np. pupkę...więc przemyśl.

ponownie polecam wanienkę z ikei, co prawda jest malutka (długość około 70cm) ale za to dość szeroka, stabilna, podgumowany spód i środek, żeby nie było poślizgów, bardzo praktyczna przez to, że nie jest przewężana w środku, jak większość dostępnych w sklepach, cenowo też nie odbiega.

reklama
Pola mam teraz pod biustem 88, mimo to idealnie pasuje 75, a przed ciążą nosiłam 70 E/F (w centymetrach było 75 pod i 95 w biuście)

Do góry