reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy:):)

jak urodzilam paule to dawali takie pudelko z gazetkami ulotkami i probkami kosmetykow :-D
teraz jak zaczelam chodzic do gina to dostalam cos podobnego od poloznych :happy:

reklama
Pola....mam wrazenie ze wyjechalas do Holandii jeszecze za PRL ;-) Pewnie ze nam nic nie daja...a wrecz jeszcze do nas ciagna!
O jedzeniu mysle tylko na czas porodu dla meza, a dla mnie kilka butelek mineralki 700 ml z ustnikiem (ponoc taka wygodna) i jakas sucha karma na po porodzie i kawalek czekolady (bo ponoc w czasie porodu mozna co by sil nabrac)

Kurna, to tutaj z gratisami jest fajnie.
Podajesz dane i przysyłają Ci duży karton z próbkami różnnych rzeczy dla dziecka, np. opakowanie Pampersów (28 szt.), smoczki, buteleczki, kosmetyki, płyny do prania ciuszków, zabezpieczenia na kontakty, odżywki itp. Ja już dostałam (oprócz tej od ubezpieczenia) 2 takie paczki przed porodem. A po porodzie wysyłają kolejne. A, do tego jeszcze czasopisma i przytulanki oraz koszulki i śliniaczki dla dziecka.
No, ale Wy macie przecież becikowe :-D . Przepraszam, nie na miejscu ten żart ;)

Mi tez dopradzli czekoladki tylko bez nadzienia i wode mineralna dla Ptyska to oczywiscie wyprawke trzeba bedzie wziasc bo jak to sie robi glodne i odrazu cierpliwosc traci i kielki wychodza na wierzch....zartuje ale nie wiadomo co i jak wiec lepiej miec niz nie miec mniamniam a owocow wiem ze nie zeby brzuszka nie obciazac pozatym nawtykac sie a tu okaze sie ze lewatywe robili pare godzin temu?? i co znow na kibelek??
Pola u nas zeby cos dostac to musisz napisac jakies tam zezwolenie na ptrztwarzanie danych i czasem nestele na odzialach rozdaje takie probki.. a potem zasypuja cie gazetkami reklamowymi ..... fajnie ze dostalas taka wyprawke same podklady i wkladki trzasly mnie po kieszeni 100pln...

u nas nie dostajesz az tak duzo tylko maly kartonik najczesciej jest w nim mala probka sudokremu :dry: i jakis innych kosmetykow w wersji miniaturowej :-p no i ulotki :dry:

uwazajcie co bedziecie jesc po porodzie bo nie wszystko wolno :happy: bo zaczyna sie karmienie i maluch moze dostac kolki :tak: mi po porodzie strasznie chcialo sie pic o jedzeniu prawie wogole zapomnialam jak urodzilam o 8.25 to jadlam jakos dopiero po poudniu ;-) oj jak sobie przypomne juz bym chciala byc po:happy:

becikowe slyszalam ze maja zlikwidowac bo sie nie sprawdza podobno;-)
wczesniej tez cos takiego bylo ale dawali gdzies 450 zl i inaczej sie nazywalo

A po Nowym Roku moga sobie zabrac te becikowe. Moze niech zostawia tylko dla rodzin z bardzo niskim dochodem na czlonka. U nas pewnie jak sie zmieni prezydent miasta tez zabierze Krakowskie becikowe (podobno w malopolsce najwiecej ciezarnych ;-)

reklama
Też coś mi się o uszy obiło że becikowe (to które każdej mamie przysługuje) maja zlikwidować, ale pozostanie dalej 1 tys. dodatku do zasiłku rodzinnego (dla tych o niskich dochodach),który wcześniej wynosił 500zł.

Ja też muszę sobie jakąś większa torbę kupić, bo w tej co mam to sam ręcznik i szlafrok prawie całe miejsce mi zajmują, a gdzie reszta :confused:

Co do jedzenia to zgodzę się z Ewą. Najważniejsze woda, ja poprzednio rozcieńczałam ją pół na pól z sokiem jabłkowym, jakieś biszkopciki - mam na myśli czas po porodzie, bo faktycznie lepiej ostrożnie z słodkościami i owocami egzotycznymi przy karmieniu.

Do góry