reklama
Pola....mam wrazenie ze wyjechalas do Holandii jeszecze za PRL ;-) Pewnie ze nam nic nie daja...a wrecz jeszcze do nas ciagna!
O jedzeniu mysle tylko na czas porodu dla meza, a dla mnie kilka butelek mineralki 700 ml z ustnikiem (ponoc taka wygodna) i jakas sucha karma na po porodzie i kawalek czekolady (bo ponoc w czasie porodu mozna co by sil nabrac)
O jedzeniu mysle tylko na czas porodu dla meza, a dla mnie kilka butelek mineralki 700 ml z ustnikiem (ponoc taka wygodna) i jakas sucha karma na po porodzie i kawalek czekolady (bo ponoc w czasie porodu mozna co by sil nabrac)
Pola 30
Fan(ka)
Kurna, to tutaj z gratisami jest fajnie.
Podajesz dane i przysyłają Ci duży karton z próbkami różnnych rzeczy dla dziecka, np. opakowanie Pampersów (28 szt.), smoczki, buteleczki, kosmetyki, płyny do prania ciuszków, zabezpieczenia na kontakty, odżywki itp. Ja już dostałam (oprócz tej od ubezpieczenia) 2 takie paczki przed porodem. A po porodzie wysyłają kolejne. A, do tego jeszcze czasopisma i przytulanki oraz koszulki i śliniaczki dla dziecka.
No, ale Wy macie przecież becikowe . Przepraszam, nie na miejscu ten żart
Podajesz dane i przysyłają Ci duży karton z próbkami różnnych rzeczy dla dziecka, np. opakowanie Pampersów (28 szt.), smoczki, buteleczki, kosmetyki, płyny do prania ciuszków, zabezpieczenia na kontakty, odżywki itp. Ja już dostałam (oprócz tej od ubezpieczenia) 2 takie paczki przed porodem. A po porodzie wysyłają kolejne. A, do tego jeszcze czasopisma i przytulanki oraz koszulki i śliniaczki dla dziecka.
No, ale Wy macie przecież becikowe . Przepraszam, nie na miejscu ten żart
Mi tez dopradzli czekoladki tylko bez nadzienia i wode mineralna dla Ptyska to oczywiscie wyprawke trzeba bedzie wziasc bo jak to sie robi glodne i odrazu cierpliwosc traci i kielki wychodza na wierzch....zartuje ale nie wiadomo co i jak wiec lepiej miec niz nie miec mniamniam a owocow wiem ze nie zeby brzuszka nie obciazac pozatym nawtykac sie a tu okaze sie ze lewatywe robili pare godzin temu?? i co znow na kibelek??
Pola u nas zeby cos dostac to musisz napisac jakies tam zezwolenie na ptrztwarzanie danych i czasem nestele na odzialach rozdaje takie probki.. a potem zasypuja cie gazetkami reklamowymi ..... fajnie ze dostalas taka wyprawke same podklady i wkladki trzasly mnie po kieszeni 100pln...
Pola u nas zeby cos dostac to musisz napisac jakies tam zezwolenie na ptrztwarzanie danych i czasem nestele na odzialach rozdaje takie probki.. a potem zasypuja cie gazetkami reklamowymi ..... fajnie ze dostalas taka wyprawke same podklady i wkladki trzasly mnie po kieszeni 100pln...
uwazajcie co bedziecie jesc po porodzie bo nie wszystko wolno bo zaczyna sie karmienie i maluch moze dostac kolki mi po porodzie strasznie chcialo sie pic o jedzeniu prawie wogole zapomnialam jak urodzilam o 8.25 to jadlam jakos dopiero po poudniu ;-) oj jak sobie przypomne juz bym chciala byc po
A po Nowym Roku moga sobie zabrac te becikowe. Moze niech zostawia tylko dla rodzin z bardzo niskim dochodem na czlonka. U nas pewnie jak sie zmieni prezydent miasta tez zabierze Krakowskie becikowe (podobno w malopolsce najwiecej ciezarnych ;-)
reklama
dorotak
Fanka BB :)
Też coś mi się o uszy obiło że becikowe (to które każdej mamie przysługuje) maja zlikwidować, ale pozostanie dalej 1 tys. dodatku do zasiłku rodzinnego (dla tych o niskich dochodach),który wcześniej wynosił 500zł.
Ja też muszę sobie jakąś większa torbę kupić, bo w tej co mam to sam ręcznik i szlafrok prawie całe miejsce mi zajmują, a gdzie reszta
Co do jedzenia to zgodzę się z Ewą. Najważniejsze woda, ja poprzednio rozcieńczałam ją pół na pól z sokiem jabłkowym, jakieś biszkopciki - mam na myśli czas po porodzie, bo faktycznie lepiej ostrożnie z słodkościami i owocami egzotycznymi przy karmieniu.
Ja też muszę sobie jakąś większa torbę kupić, bo w tej co mam to sam ręcznik i szlafrok prawie całe miejsce mi zajmują, a gdzie reszta
Co do jedzenia to zgodzę się z Ewą. Najważniejsze woda, ja poprzednio rozcieńczałam ją pół na pól z sokiem jabłkowym, jakieś biszkopciki - mam na myśli czas po porodzie, bo faktycznie lepiej ostrożnie z słodkościami i owocami egzotycznymi przy karmieniu.
Podziel się: