reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

jak urodzilam paule to dawali takie pudelko z gazetkami ulotkami i probkami kosmetykow :-D
teraz jak zaczelam chodzic do gina to dostalam cos podobnego od poloznych :happy:

reklama
Pola....mam wrazenie ze wyjechalas do Holandii jeszecze za PRL ;-) Pewnie ze nam nic nie daja...a wrecz jeszcze do nas ciagna!
O jedzeniu mysle tylko na czas porodu dla meza, a dla mnie kilka butelek mineralki 700 ml z ustnikiem (ponoc taka wygodna) i jakas sucha karma na po porodzie i kawalek czekolady (bo ponoc w czasie porodu mozna co by sil nabrac)

Kurna, to tutaj z gratisami jest fajnie.
Podajesz dane i przysyłają Ci duży karton z próbkami różnnych rzeczy dla dziecka, np. opakowanie Pampersów (28 szt.), smoczki, buteleczki, kosmetyki, płyny do prania ciuszków, zabezpieczenia na kontakty, odżywki itp. Ja już dostałam (oprócz tej od ubezpieczenia) 2 takie paczki przed porodem. A po porodzie wysyłają kolejne. A, do tego jeszcze czasopisma i przytulanki oraz koszulki i śliniaczki dla dziecka.
No, ale Wy macie przecież becikowe :-D . Przepraszam, nie na miejscu ten żart ;)

Mi tez dopradzli czekoladki tylko bez nadzienia i wode mineralna dla Ptyska to oczywiscie wyprawke trzeba bedzie wziasc bo jak to sie robi glodne i odrazu cierpliwosc traci i kielki wychodza na wierzch....zartuje ale nie wiadomo co i jak wiec lepiej miec niz nie miec mniamniam a owocow wiem ze nie zeby brzuszka nie obciazac pozatym nawtykac sie a tu okaze sie ze lewatywe robili pare godzin temu?? i co znow na kibelek??
Pola u nas zeby cos dostac to musisz napisac jakies tam zezwolenie na ptrztwarzanie danych i czasem nestele na odzialach rozdaje takie probki.. a potem zasypuja cie gazetkami reklamowymi ..... fajnie ze dostalas taka wyprawke same podklady i wkladki trzasly mnie po kieszeni 100pln...

u nas nie dostajesz az tak duzo tylko maly kartonik najczesciej jest w nim mala probka sudokremu :dry: i jakis innych kosmetykow w wersji miniaturowej :-p no i ulotki :dry:

uwazajcie co bedziecie jesc po porodzie bo nie wszystko wolno :happy: bo zaczyna sie karmienie i maluch moze dostac kolki :tak: mi po porodzie strasznie chcialo sie pic o jedzeniu prawie wogole zapomnialam jak urodzilam o 8.25 to jadlam jakos dopiero po poudniu ;-) oj jak sobie przypomne juz bym chciala byc po:happy:

becikowe slyszalam ze maja zlikwidowac bo sie nie sprawdza podobno;-)
wczesniej tez cos takiego bylo ale dawali gdzies 450 zl i inaczej sie nazywalo

A po Nowym Roku moga sobie zabrac te becikowe. Moze niech zostawia tylko dla rodzin z bardzo niskim dochodem na czlonka. U nas pewnie jak sie zmieni prezydent miasta tez zabierze Krakowskie becikowe (podobno w malopolsce najwiecej ciezarnych ;-)

reklama
Też coś mi się o uszy obiło że becikowe (to które każdej mamie przysługuje) maja zlikwidować, ale pozostanie dalej 1 tys. dodatku do zasiłku rodzinnego (dla tych o niskich dochodach),który wcześniej wynosił 500zł.

Ja też muszę sobie jakąś większa torbę kupić, bo w tej co mam to sam ręcznik i szlafrok prawie całe miejsce mi zajmują, a gdzie reszta :confused:

Co do jedzenia to zgodzę się z Ewą. Najważniejsze woda, ja poprzednio rozcieńczałam ją pół na pól z sokiem jabłkowym, jakieś biszkopciki - mam na myśli czas po porodzie, bo faktycznie lepiej ostrożnie z słodkościami i owocami egzotycznymi przy karmieniu.

Do góry