reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy:):)

aha góralka a co do większych paczek newborn'ów to są. Mój mąż kupil nam do szpitała paczkę 44 szt. bo prosiłam o małą ale mówił że są mniej więcej 2 razy takie jak ta 44 szt.

reklama
ja podmywalam sie kora debu i tez fajnie sie goilo jedyny mankament jaki mnie spotkal po porodzie to to ze mi szew jeden zostal i polozna w domu mi sciagala :baffled: troszke pieklo
monika jak masz zastoje w piersiach jak karmisz to oklada sie je potluczonymi lisciami z kapusty bialej :-) tak mi doradzila plozna w szpitalu i faktycznie troszke pomagalo mylam tez piersi pod ciepla woda to tez ladnie sciagalo jednak najlepszym odciagaczem jes dzidzia troszke boli jak je ale najlepiej odtyka ;-) niestety ja mialam kilka razy takie zastoje i dostawalm goraczki ale to sa te pierwsze trudy pozniej sie wszystko normuje :happy:

ja uzywalam w szptalu szarego mydla i tantum rosa i szybko sie wygoilo. wazne, zeby naprawde czesto sie podmywac w szpitalu. trudno chodzic 5 razy dziennie pod prysznic, wiec ja rozbilam tak: w butelce plastikowej woda wymieszana z tantum rosa i przy kazdym pobycie w toalecie polewalam sobie krocze jak siedzialam na kibelku ;-)

podobna sztuczke mozna zastosowac z kora debu zaparzyc i wlac do butelki wywar :-)
bardzo trzeba dbac o higiene tego miejsca po porodzie zeby nie doszlo do zakazenia :tak:

fajne patenty z tymi rosami i korami w butelce, o tantum rosa tez słyszałam, że dobre, a kapuchę trzeba wcześniej przemrozić w zamrażarce min. 2 godziny (dalibóg nie wiem po co ?!!!)

Witam Gaduly niestey kora farbuje skure tamtum rosa nie jest tanie 10saszetek 24zl a szybko wychodziwiec trzeba bedzie kabinowac ja juz zaopatrzylam sie w podpaski pierwszy raz od chyab 7-8lat a fuj nigdy nie lubilam... nie mowiac juz o okresie :baffled: a kapuste to ja stosowalam jak sie gdzies obilam dziala sciagajanco i p/zapalnie fajna sparwa i jeszce daje chlodek :tak: polecam mam nadzieje ze zastojow w cycach nie bede miec wczoraj bawilam sie laktatorem aventu fajny jets naprawede estetycznie wykonany i jeszce to ze mozna do niego tyle tam pododawac jest fajne sa butelki sa pojemniczki ekstra:tak: a smoczki inne bajery tez wygladaj dobrze :-)

avent ma swietne butelki i tego typu rzeczy jest jedna z drozszych firm ale dobra ja polecam tez canpol maja duzy wybor i tez dobre produkty :-)
ja ostatnio sie troche przestraszylam jeszcze tylko miesiac a ja nie mam nic do szpitala musze sie w koncu za to zabrac :happy:

reklama
Ewa mnie canpol troche odstraszyl jestem za polskimi firmami ale smoczki maja fatalne dziecko w nocy go odgryzlo przerazilam sie nie lada no i butelki tez nie sa za dobre bo farbuja ale zawsze mozna cas sobie rade sa napewno bardzo atrakcyjne cenowo... a anvent tez fajna firma troche drozsza ale wiem ze dluzej sluzy a do szpitala to torbe podpakowalam w sobote bo troche czesto mi sie skurcze pojawiaja ale moze za duzo latam na spokojnie mojemu Ptyskowi sie do nikat nie spiszy wiec u nas totalny luzik z tym tematem...!!!;-)

Do góry