reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

aha góralka a co do większych paczek newborn'ów to są. Mój mąż kupil nam do szpitała paczkę 44 szt. bo prosiłam o małą ale mówił że są mniej więcej 2 razy takie jak ta 44 szt.

reklama
ja podmywalam sie kora debu i tez fajnie sie goilo jedyny mankament jaki mnie spotkal po porodzie to to ze mi szew jeden zostal i polozna w domu mi sciagala :baffled: troszke pieklo
monika jak masz zastoje w piersiach jak karmisz to oklada sie je potluczonymi lisciami z kapusty bialej :-) tak mi doradzila plozna w szpitalu i faktycznie troszke pomagalo mylam tez piersi pod ciepla woda to tez ladnie sciagalo jednak najlepszym odciagaczem jes dzidzia troszke boli jak je ale najlepiej odtyka ;-) niestety ja mialam kilka razy takie zastoje i dostawalm goraczki ale to sa te pierwsze trudy pozniej sie wszystko normuje :happy:

ja uzywalam w szptalu szarego mydla i tantum rosa i szybko sie wygoilo. wazne, zeby naprawde czesto sie podmywac w szpitalu. trudno chodzic 5 razy dziennie pod prysznic, wiec ja rozbilam tak: w butelce plastikowej woda wymieszana z tantum rosa i przy kazdym pobycie w toalecie polewalam sobie krocze jak siedzialam na kibelku ;-)

podobna sztuczke mozna zastosowac z kora debu zaparzyc i wlac do butelki wywar :-)
bardzo trzeba dbac o higiene tego miejsca po porodzie zeby nie doszlo do zakazenia :tak:

fajne patenty z tymi rosami i korami w butelce, o tantum rosa tez słyszałam, że dobre, a kapuchę trzeba wcześniej przemrozić w zamrażarce min. 2 godziny (dalibóg nie wiem po co ?!!!)

Witam Gaduly niestey kora farbuje skure tamtum rosa nie jest tanie 10saszetek 24zl a szybko wychodziwiec trzeba bedzie kabinowac ja juz zaopatrzylam sie w podpaski pierwszy raz od chyab 7-8lat a fuj nigdy nie lubilam... nie mowiac juz o okresie :baffled: a kapuste to ja stosowalam jak sie gdzies obilam dziala sciagajanco i p/zapalnie fajna sparwa i jeszce daje chlodek :tak: polecam mam nadzieje ze zastojow w cycach nie bede miec wczoraj bawilam sie laktatorem aventu fajny jets naprawede estetycznie wykonany i jeszce to ze mozna do niego tyle tam pododawac jest fajne sa butelki sa pojemniczki ekstra:tak: a smoczki inne bajery tez wygladaj dobrze :-)

avent ma swietne butelki i tego typu rzeczy jest jedna z drozszych firm ale dobra ja polecam tez canpol maja duzy wybor i tez dobre produkty :-)
ja ostatnio sie troche przestraszylam jeszcze tylko miesiac a ja nie mam nic do szpitala musze sie w koncu za to zabrac :happy:

reklama
Ewa mnie canpol troche odstraszyl jestem za polskimi firmami ale smoczki maja fatalne dziecko w nocy go odgryzlo przerazilam sie nie lada no i butelki tez nie sa za dobre bo farbuja ale zawsze mozna cas sobie rade sa napewno bardzo atrakcyjne cenowo... a anvent tez fajna firma troche drozsza ale wiem ze dluzej sluzy a do szpitala to torbe podpakowalam w sobote bo troche czesto mi sie skurcze pojawiaja ale moze za duzo latam na spokojnie mojemu Ptyskowi sie do nikat nie spiszy wiec u nas totalny luzik z tym tematem...!!!;-)

Do góry