reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy:):)

reklama
Dorotko 68cm to chyba w sam raz upchasz wiecej do srodka cieplych ciuszkow jak nadejda takie mrozy jak w tym roku byl hihihihi ;-) ja narazie sie wkurzylam na moja siostre bo przywiozla mi lozeczko a nie zobaczylam ze ten zezol zapomnial o podlodze do lozeczka materacyk przewijak wszytko bylo ale podlogi juz nie oj skleroza z niej niezla :dry: wiecie ze bambiono ma plyny do prania i do plukania dla dzieci slicznie pachna a to chyab najstarsza polska firma produkujaca takie rzezcy?:confused:

ja dzisiaj bylam poogladac ciuszki w c&a i widzialam sliczny kombinezon za 99zl niebieski :-) cudo myslalam nad zakupem rozmiaru 68 bo jak sie malucha grubo ubierze to miejsca bedzie mial w sam raz w srodku :happy: te rozmiarowki sa jakies dziwne wydaje sie ze 68 jest duze ale jak sie przypatrzec to wyglada na 62 albo i mniejsze :baffled: i na odwrot male ciuchy wygladaja na wieksze :baffled: nie wiem chyba najlepiej wybierac na oko ;-)

z tymi rozmiarami to jest strasznie roznie: moja Ninka miala 54 cm przy urodzeniu i wiekszosc ciuszkow 56 jest nadal na nia za duza. nie mowiac juz o kombinezonie, ktory na razie jest bardziej spiorkiem, bo nozki i raczki na razie za male :-)

A ja wczoraj po wypłacie też troche zaszalałam i pokupywałam pare ciuszków. Mam córke i mnóstwo różowych ubranek:-D, a teraz ma być chłopiec więc muszę mu pokupywać chłopięce ubranka, Dla Olusi też kupiłam słodką bluzeczkę. Zakupiłam też kosmetyki dla małego i pampersy. A co do ubranek to ostatnio sie troche podłamałam. Wyciągłam ubranka po Oli, przesegregowałam na te dla dziewczynek i te unisex. Ale najgorsze jest to że wieksząść ubranek zrobiło sie strasznie żółte. Jak je pakowałam wyprane i wyprasowane do toreb to wyglądały normalnie a teraz po dwóch latach zrobiły się żółte od oliwki którą codziennie po kąpieli masowałam Ole. Zalałam więc wszystko vaniszem(troche pomogło), potem wyprałam w normalnym proszku, i jeszcze dwa razy wygotowałam w jelpie ale i tak zostały na większości żółte zacieki:no::wściekła/y: A niektóre były takie słodziutkie i śliczne, eh... Kupiłam więc bezbarwną droższą oliwkę, bo szkoda mi ubranek;-)

Patija, u nas w szkole rodzenia polecali Oliatum emulsaj do kapieli, ktore zawiera juz w sobie nawilazajacy olejek. Moja bratowa tez mi polecila. Moze sprobuj :-)

Eh kobietki, mam takie zaległości forumowe, że dawno już sie pogubiłam, fajnie, że piszecie o swoich odkryciach, aż miło popatrzeć na te cudne śpiworki, o płynach z babmino nie wiedziałam, chociaż jestem wierną fanką ich oliwki, możliwe, że to za jej zasługą nie dorobiłam sie jeszcze rostępów. Ja niestety nie rozglądam się za nowymi ubrankami, nabyłam ostatnio dwa kombinezoniki i jedną pare ocieplanych śpiochów (całość za jakieś 20 zł). Nie doczekałam sie na zamówiony wieki temu stanik, ale za to upolowałam ideał w dodatku za grosze (zdjęcie w temacie bielizna). Czy Was też cieszą takie drobiazgi? Aż mi się chce z domu wychodzić przez ten stanik hehehe.

aha, w naszej szkole rodzenia polecają do kąpieli dodawać ciekłej parafiny, też jest bezbarwna i niedroga, może jednocześnie posłużyć do natłuszczania poranionych brodawek, a ja ją stosowałam do natłuszczania nosa po operacji przegrody, skuteczna, ale bardzo nieprzyjemna metoda, oszczędzę wam szczegółów.

reklama
Goralka bambino gora!!
a takie drobiazgi chyba bardzie nas cieszza niz te takie giga wydadki jak wozek czy cos jeszcze bardzie paskudnego :eek: :laugh2: :laugh2: z ojlatum czyli oczyszczona parafina laski ostroznie to sa kosmetyki dla alergikow ale jak ptrzegnieice u dziecka to tez uczulicie a potem bedzie problem na teraz to ja mam polecone oliwe z oliwek najdrozsza w sklepie kupic i tym smarowac dziecko i nie tak zeby wyskakiwalo jak tlusta faskolka z rak tylko troszke!! i gowki nie smarowac oliwka bo potembeda oslabione wloski!! jeszce troche takich newsow mam w zanadzu wychylajcie sie a ja was zagne obiecuje !!! :tak: ;-)

Do góry