reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy:):)

Pewnie masz racje Lucyann ale gdybyś widziała ten nasz stary, pewnie z 10 lat ma albo i lepiej, bardzo niesolidnie wygląda i mało bezpiecznie:baffled:, a już mam przeznaczone na ten zakup pieniążki.
Natomiast zaczęłam się wahać czy kupować leżaczek ?:confused:

reklama
Ja Mam Wszystko (albo Mi Sie Tylko Tak Zdaje) Od Blisko Dwóch Miesięcy . Nerwy Trzeba Sobie Szanować I Nie Zostawiać Wszystkiego Na Ostatni Moment . Mam Termin Na15 Listopad A Załatwiam Już Niektóre Sprawy Papierkowe.

Mam pytanie o jakich sprawach paierkowych mowisz? bo ja ze spraw paierkowych to chyab tylko chusteczki mam .... prosze o podpowiedz moze cos oczywistego przechodzi mi kolo noska?:-D
Dorotko super ten fotelik faktycznie ma wszytko co potrezba a jeszce ten sprzedawca nie pozwala sie oprzec pokusie....hihihihi;-)

Shinue, a kto u nas sie denerwuje? jak czegos nie kupie to kupi moj maz z pomoca mojej mamy albo siostry. EEEE przeciez my listopadowki to luzary jestesmy ;-) nie Lucyann?:yes:

jakie sprawy papierkowe :confused2: z tego co pamietam to rejestruje sie malucha ale juz jak jest na swiecie :sorry2: ale moze czegos nie wiem :shocked2:
raczej nikt u nas sie nie nerwuje :dry: wszystkie spokojne ;-) a tak jak mowi megusek zawsze maz moze pewne rzeczy dokupic :cool2: jak sie o czyms zapomni
a tak na ostatnia chwilke tez przyjemnie kupowac :-)

no to teraz ja.
Pierw a propos pieluszek- z tego co slyszalam nie ma wiekszego znaczenia czy Pampers czy Huggies jesli chodzi o dziewczynki.... ja mam w zapasie chyba z 300 pampersow rozmiar 1 i kilka paczek takich tanich- jak wasza Biedronka czy cos. Slyszalam iz dzieciaczek siura i kupka czesto i wodniscie wiec na poczatku sprawdzaja sie nawet te tansze. W rozmiarze 2 mamy chyba z 600 Huggiesow bo sprzedaja je w kartonach po 200. Rozmiar 3 - nieco ubogo - chyba tylko ze 150 i znowu Pampers.
Jesli chodzi o chlopcow to w stanach bardziej chwala Pampersy- ze niby mniej przeciekaja i lepiej leza.... ale jak juz wspomnialam kwestia budowy dzieciatka.
A moja mama puka sie w czolo i pyta mnie czy ja jestem pewna ze chce dziecko w "foliowe" pieluszki wkladac....ze niby mam kupic tetre i dzieciaczka przewijac. Ale pranie mnie odstrasza wiec sama nie wiem. mam kilka tetrowych ale tylko dlatego ze sa milusie i przydadza sie jako reczniczki itp.
Co do fotelika to tez nie pomoge bo raz ze dostalismy z wozkiem i mocowaniami do 2 aut- meza i mojego a dwa ze nie znam sie na naszych krajowych realiach.
Torba do szpitala.... hmmm ja bede pewnie jedna z ostatnich rodzacych z naszego miesiaca wiec jeszcze luzik- lezy notatka na stole w jadalni co mam zabrac- w razie maz bedzie mnie pakowal a ze szlafroka jeszcze uzywam , pizamka jeszcze z metkami , kapcie tez- wiec na razie luzik- i nie pakuje :)

tetra oj raczej nie dziekuje :szok: kiedys zabraklo mi pieluszek i bylam zmuszona uzyc tetry tragedia:szok: chyba od pralki bym nie odeszla :no:
poza tym robia teraz pieluszki jak najbardziej przewiewne i spokojnie mozna uzywac :tak: po zuzyciu siup do kubelka i problem z glowy :-)

Nie wim co miała na myśli shinue, ale ja z papierkowych spraw to muszę wybrać sobie wnioski z MOPSu, bo będzie mi przysłygiwał zasiłek rodzinny (dochód rozłoży się na czteroosobową rodzine), a co za tym idzie dodatki no i wniosek o becikowe. Tylko nie mam kiedy sie wybrać :no: , a możnaby było troche powypełniać teraz i wszystkiego się dopytać, bo potem braknie czasu.

W końcu zamówiłam laktator, jak to mówią okaże się w praniu czy będzie dobry :dry:.

Wczoraj miałam już kupić kombinezon taki śpiworek z firmy cocobell za 95 zł, tylko że niebieski był w rozm. 68 NOWY śpiworek Coccobello 'Cow girl' 56/62 (133448735) - Aukcje internetowe Allegro , a rozm. 56 i 62 tylko w różu Coccobello. Nie wiem czy nie za duży będzie rozmiar 68, niby dzidzi szybko rośnie, ale zima też się skończy.

reklama
a jak bedzie do kwietnia zima tak jak w tym roku? ja mam kombinezonik rozmiar 2 (czyli 62, chyba ze rozmiary podaja w przedzialach 0-3 potem jest 3-6)
Ostatnio znalazlam w mojej ksiazeczce zdrowia dziecka ze jak ja sie urodzilam wazylam 3600 i mierzylam 56, wiec mysle ze nasz synek bedzie po mamie dlugi i nie dokupuje juz nic na 56 ;-)

Do góry