reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

Pewnie masz racje Lucyann ale gdybyś widziała ten nasz stary, pewnie z 10 lat ma albo i lepiej, bardzo niesolidnie wygląda i mało bezpiecznie:baffled:, a już mam przeznaczone na ten zakup pieniążki.
Natomiast zaczęłam się wahać czy kupować leżaczek ?:confused:

reklama
Ja Mam Wszystko (albo Mi Sie Tylko Tak Zdaje) Od Blisko Dwóch Miesięcy . Nerwy Trzeba Sobie Szanować I Nie Zostawiać Wszystkiego Na Ostatni Moment . Mam Termin Na15 Listopad A Załatwiam Już Niektóre Sprawy Papierkowe.

Mam pytanie o jakich sprawach paierkowych mowisz? bo ja ze spraw paierkowych to chyab tylko chusteczki mam .... prosze o podpowiedz moze cos oczywistego przechodzi mi kolo noska?:-D
Dorotko super ten fotelik faktycznie ma wszytko co potrezba a jeszce ten sprzedawca nie pozwala sie oprzec pokusie....hihihihi;-)

Shinue, a kto u nas sie denerwuje? jak czegos nie kupie to kupi moj maz z pomoca mojej mamy albo siostry. EEEE przeciez my listopadowki to luzary jestesmy ;-) nie Lucyann?:yes:

jakie sprawy papierkowe :confused2: z tego co pamietam to rejestruje sie malucha ale juz jak jest na swiecie :sorry2: ale moze czegos nie wiem :shocked2:
raczej nikt u nas sie nie nerwuje :dry: wszystkie spokojne ;-) a tak jak mowi megusek zawsze maz moze pewne rzeczy dokupic :cool2: jak sie o czyms zapomni
a tak na ostatnia chwilke tez przyjemnie kupowac :-)

no to teraz ja.
Pierw a propos pieluszek- z tego co slyszalam nie ma wiekszego znaczenia czy Pampers czy Huggies jesli chodzi o dziewczynki.... ja mam w zapasie chyba z 300 pampersow rozmiar 1 i kilka paczek takich tanich- jak wasza Biedronka czy cos. Slyszalam iz dzieciaczek siura i kupka czesto i wodniscie wiec na poczatku sprawdzaja sie nawet te tansze. W rozmiarze 2 mamy chyba z 600 Huggiesow bo sprzedaja je w kartonach po 200. Rozmiar 3 - nieco ubogo - chyba tylko ze 150 i znowu Pampers.
Jesli chodzi o chlopcow to w stanach bardziej chwala Pampersy- ze niby mniej przeciekaja i lepiej leza.... ale jak juz wspomnialam kwestia budowy dzieciatka.
A moja mama puka sie w czolo i pyta mnie czy ja jestem pewna ze chce dziecko w "foliowe" pieluszki wkladac....ze niby mam kupic tetre i dzieciaczka przewijac. Ale pranie mnie odstrasza wiec sama nie wiem. mam kilka tetrowych ale tylko dlatego ze sa milusie i przydadza sie jako reczniczki itp.
Co do fotelika to tez nie pomoge bo raz ze dostalismy z wozkiem i mocowaniami do 2 aut- meza i mojego a dwa ze nie znam sie na naszych krajowych realiach.
Torba do szpitala.... hmmm ja bede pewnie jedna z ostatnich rodzacych z naszego miesiaca wiec jeszcze luzik- lezy notatka na stole w jadalni co mam zabrac- w razie maz bedzie mnie pakowal a ze szlafroka jeszcze uzywam , pizamka jeszcze z metkami , kapcie tez- wiec na razie luzik- i nie pakuje :)

tetra oj raczej nie dziekuje :szok: kiedys zabraklo mi pieluszek i bylam zmuszona uzyc tetry tragedia:szok: chyba od pralki bym nie odeszla :no:
poza tym robia teraz pieluszki jak najbardziej przewiewne i spokojnie mozna uzywac :tak: po zuzyciu siup do kubelka i problem z glowy :-)

Nie wim co miała na myśli shinue, ale ja z papierkowych spraw to muszę wybrać sobie wnioski z MOPSu, bo będzie mi przysłygiwał zasiłek rodzinny (dochód rozłoży się na czteroosobową rodzine), a co za tym idzie dodatki no i wniosek o becikowe. Tylko nie mam kiedy sie wybrać :no: , a możnaby było troche powypełniać teraz i wszystkiego się dopytać, bo potem braknie czasu.

W końcu zamówiłam laktator, jak to mówią okaże się w praniu czy będzie dobry :dry:.

Wczoraj miałam już kupić kombinezon taki śpiworek z firmy cocobell za 95 zł, tylko że niebieski był w rozm. 68 NOWY śpiworek Coccobello 'Cow girl' 56/62 (133448735) - Aukcje internetowe Allegro , a rozm. 56 i 62 tylko w różu Coccobello. Nie wiem czy nie za duży będzie rozmiar 68, niby dzidzi szybko rośnie, ale zima też się skończy.

reklama
a jak bedzie do kwietnia zima tak jak w tym roku? ja mam kombinezonik rozmiar 2 (czyli 62, chyba ze rozmiary podaja w przedzialach 0-3 potem jest 3-6)
Ostatnio znalazlam w mojej ksiazeczce zdrowia dziecka ze jak ja sie urodzilam wazylam 3600 i mierzylam 56, wiec mysle ze nasz synek bedzie po mamie dlugi i nie dokupuje juz nic na 56 ;-)

Do góry