reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:):)

Torbę mam prawie spakowaną, bo większość rzeczy i tak zabiorę w ostatniej chwili (szlafrok, przybory toaletowe, kapcie). Dla Hanutka nie muszę brać właściwie nic oprócz pieluszek i chusteczek nawilżanych no i oczywiście ubranka na wyjście. Kupiłam majtasy jednorazowe, podkłady poporodowe (słyszałam, że dobre są pieluchy bella ale farmaceutka w aptece poradziła mi te podkłady), wkładki laktacyjne i dwie koszule z rozpięciem do pasa. Mam też jeden stanik do karmienia ale nie wiem czy nie będzie za mały (mam już balony jak Dolly Parton). Z drugim powstrzymam się do "po porodzie". Cały czas myślę co by tu jeszcze zabrać...
Co do fotelika samochodowego to już kupiliśmy bardzo tani (ale z atestami) polskiej firmy bodajże "baby design" ( Baby Design ). Do 13 kg, lekki, rączkę można ustawiać na wiele sposobów, np zrobić z niego kołyskę w domu lub zablokować bujanie. Futerał w całości i łatwo zdejmuje się do prania i jest miły w dotyku, ma budkę składaną przeciwsłoneczną i wkładkę dla noworodka. Jak działa sprawdzimy w praniu. Kosztuje 139 zl.​

reklama
Ja torbę mam w trakcie bo czuję,że rozsypię się wcześniej niż przewidywany termin.
Ostatnio kupiłam pościel do łóżeczka,teraz chodzę za wózkiem...Chciałabym by miał sztywną gondolę i spacerówkę ale jeszcze nie wybrałam
Co do fotelika samochodowego to najlepiej pożyczyć albo odkupic uzywany bo naprawdę nie używa się go długo.
Dorota zobacz na allegro to są foteliki samochodowe od 0-13 kg można tam kupić niedrogo i jest duzy wybór.

Mam dylemat z pampersami nie znam się na tym ...jedni na początek polecają Huggis(nie wiem czy dobrze napisałam)inni Pampers któreś mają spacjalne wyciecie na pępuszek... ale nie wiem króre...na opakowaniach nic nie ma...

a ja sie nie mogłam dzis powstrzymac i kupiłam małej kombinezon...(a poszłam tylko po chleb...a obok był sklep dla bobasów..)
a moja torba puki co niespakowana;-)

Załączniki

• króliczek.jpg
    króliczek.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 30
my zakupilismy Pampersy takie zwykłe- bez wyciecia na pępek:szok: ...hm...nawet nie wiedziałam ze sa ze spec. wycieciem, niektórzy polecaja tez bardzo Huggisy....ale to sie okaze w praniu które lepsze!

te zwykle pampersy tez mozna spokojnie uzywac, tylko trzeba przednia czesc zawinac tak, zeby nie dotykala pepuszka. mnie tak pokazala polozna w szpitalu i tak robilam dopoki nie odpadl kikut.

u mnie pampersy sie sprawdzaja - nie bylo zadnych przeciekow, chociaz moja ninka jest malutka i chudziutka.

ja przy pauli uzywalam na poczatku pampersow ale slyszalam ze sa tez dobre te z biedronki (ja ich uzywalam jak paula byla wieksza)pozniej uzywalam belli pieluch i czasem hagisow :-)
u mnie torba nie spakowana jeszcze bo mam (chyba) czas no do 21 list jeszcze troche zostalo :happy2:

No to Wy tez nie popakowane...a myslalam ze tylko ja jestem spozniona ;-)Mam w planie pakowanie torby w ta sobote. Mysle ze juz zakupimy wszystko do tego czasu ;-) No bo w sob 14-ty a ja mam termin na 16 za miesiac. A noz znajde sie w tych kilku procentach i urodze w terminie? ;-)

Ja fotelik upatrzyłam sobie taki FOTELIKI CONECO PIONEER PLUS + 4 supergratisy !!!! (131223452) - Aukcje internetowe Allegro , ale nie mogę sie zdecydować. Dość przystepna cena i fajnie że ma tą osłonkę na nóżki.
Przy Wiktorku mieliśmy taki stary i dla mnie mało bezpieczny, choć moi rodzice do teraz czasem go używają jak gdzieś chcą jecha, bo Wikuś chudzielec waży niecałe 11 kg. A w naszym aucie mamy przymocowany z firmy Deltim w kolejnym przedziale wagowym, z możliwością wykorzystania go w trojaki sposób, będzie na kilka lat.

Nineczka myślę że to co najważniejsze do torby to wymieniłaś :tak:, ja wezmę jedną koszulę, bo u nas na czas porodu dają taką szpitalną i na potem też, dobrze bo w tym czasie troche krwią można zabrudzić, ale można swoją założyć, ja jeszcze wezmę aparat i wodę min niegaz.

Co do pieluch to my od początku używaliśmy Pampersów , a międzyczasie próbowaliśmy innych, ale nie sprawdziły sie u nas. Ja uważam je za najlepsze, bo np Huggisy jak założyłam to od razu taka bomba między nogami i jak dla mnie mało miłe dla ciała dziecka a nawet nie są tańsze (choć wiem że niektórzy sobie je chwalą :dry: ), bo Pampersy można w tych mega czy jumbo pack kupić w dobrej cenie, a przeliczałam cenę na sztukę, więc ten 1 czy 5 gr na sztuce to nie zaoszczędzę dużo, a widzę że wygodniejsze dla dziecka.
Ale to naprawdę same musicie się przekonać i wybrać te które Wam i dzidziom będą najbardziej odpowiadać. :-)

reklama
Dorota ja sie zgadzam co do uzywanego sporo zaoszczedzisz a niczym nie bedzie sie on roznil od nowego ja dostalam maxicosi od siostry jest straego typu ale jest zawsze mozna cos z nim wykombinowac i juz bedzie ok a co do mocowan to roznie bywa a isofix to mocowanie fotelowopodlogowe na stelazu i podobno do tych pierwszych fotelikow nie jest polecany fakt ze jest najbardziej sztywny ale trudny w wypinaniu i bardzo podnosi wage fotelika wiec moze juz bardziej na te pozniejsze foteliki pozatym ten tym mocowanie jest nadal w autach tylko za doplata nie jest instalowanyw standarcie wiec moze poprostu go nie masz i problem z glowy co?:-) powodzenia w poszukiwaniu a co do torby to zdecydowalam sie ktore papcie wziasc i recznik z koszulkami wiec narazie nici z pakowania :-p :confused2:

Do góry